Hamilelik haftası nasıl hesaplanıyor?

Hamilelik ilişki yaşanan günde başlamaz, kadının o ay olduğu adet döngüsünün ilk günü başlar.

Şöyle düşünün; embriyo oluşması için yumurta ve sperm gerekiyor. Adet döngünüzün ilk gününden itibaren sizin yeni yumurtanız yani potansiyel bebeğiniz oluşmaya başlıyor eğer ki o yumurta sperm ile birleşirse bebeğiniz oluşuyor, birleşmezse adet görüyorsunuz. O yumurta atılıyor. Yani siz ilişkiye girdiğinizde sizin yumurtanız yani potansiyel bebeğiniz 2-3 haftalık zaten.

Ama adetimin ilk gününden hesapladığına göre şuan 54. günüm oluyor. Yani 8 haftalıga denk gelmesı gerekmiyor mu 1 eylülden bu yana? Bebek nasıl 3 haftalık görünüyor onu anlamadım

Peki ben geç yumurtlamis dahi olsam şuan bebeğe 3 haftalık demesi normal mi? 1 eylül adetimimilk günüydü

Ama adetimin ilk gününden hesapladığına göre şuan 54. günüm oluyor. Şuan 8 haftalık olması gerekmiyor mu 1 eylülden bu yana?

Bir ayi 4 hafta sayıyoruz, su anda 7 hafta oluyor iste. Gün sayisina gore degil. Zaten önemli de degil. 7 olsun, 8 olsun. Bunlar gercekci ve hassas ölçümler degil. Sadece ona gore konuşuluyor. Ileriki haftalarda ultrasonla daha objektif ölçümlerle daha net gebelik haftasi tayini yapılacak.

Yani normal diyosunuz bu kadar zamana göre küçük görünmesine?

Yani normal diyosunuz bu kadar zamana göre küçük görünmesine?

Evet zaten esasen max 5 haftalik. Ama siz gec yumurtladiysaniz 4 haftalik da olabilir (Doktorla bu sureleri 4 e 3 olarak konusmussunuz). Dedigim gibi bunlar cok hassas heaaplar degil. Henuz embriyo dedigimiz kivamda. Bir bebek bile degil. Gebelik haftasi ilerledikce daha gercekci sonuclar elde edeceksiniz, bunu dusunup uzulmenize gerek yok.

Ohh rahatladım sonunda çok teşekkür ederim :)

Hayir bir de bunu sen ben bilirizde buyukler anlamiyorlar 10haftalik hamileysem 4haftalik hamileyim diyordumetrafa yanlis anlamasinlar diye
Bende hep Doğum zamanımı söylüyordum . Düğünümden tam 9 ay sonra Doğum yaptım günü gününe

Nasıl 5 hafta hesap ediyorsunuz anlamadım, yanlış bilgi vermeyelim bence.
01.09.2017 son adet tarihim diyor maksimum 10 gün geç döllenme olur hadi 10 Eylülden hesap edelim.
Bun göre bile şu an 6 haftalık olması gerekiyor. 6 haftalık gebelikte kese ve kalp atışı alınması gerekir.
Ya konu sahibi son adet tarihini yanlış biliyor yada doktor düzgün bilgi vermiyor.
Siz başka bir doktora gidin.

Haftan ilerledikce taslar yerine oturuyor.ve gebelik adet tarihinin ilk gununden hesaplaniyor

Onceki mesajlarimda acikladim. Ayrica max niye 10 gun oluyor? Ovulasyon donemi sinirsiz, ovulasyondaki sonraki donem sabittir.

Kızlar hamilelik belirtisiyle adet öncesi/günü karın agrısı aynı mı?
Hamilelikte de karın agrısı oluyo mu

Onceki mesajlarimda acikladim. Ayrica max niye 10 gun oluyor? Ovulasyon donemi sinirsiz, ovulasyondaki sonraki donem sabittir.
Burada etken adet döngüsünün kaç gün olduğu. Adet döngüsüne göre hesap edilen yumurtalma tarihinden sonra maks. 10 gün diyor doktor.
Neyse biz kendi tecrübelerimizle konu sahibini germeyelim, en iyisi kafası karışıksa başka bir doktora daha görünüp fikir alsın.
Allah hayırlı etsin, sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

Yok ben tecrubemle konuşmuyorum, egitimimle konuşuyorum. Kendisine de dedim bu sureler hassas degil bir kadinin yumurtlama zamani bilinemedigi icin. Ileriki zamanlarda daha objektif bilgiler verir doktor. Tabii ki icine sinmiyorsa da degistirir.
Iyi dileklerinize benden de bir +1.

Ebe yada kadın-doğum doktoru musunuz?
Ben kendi tecrübelerim ve doktorumun bana yaptığı bilgilendirmelere göre yorumda bulundum.
Siz eğitimini aldıysanız ve bu tip durumlarla karşılaştıysanız daha iyi bilebilirsiniz tabi.
Ama her halükarda son adet tarihi 01.09.2017 olan birinin 24.10.2017 de 3 haftalık gebe olması ve bu gebeliği ultrasonda görmesi güç bir olasılık diye düşünüyorum. Adet döngüsü çook uzun süreçte mi oluyor?
Benim bildiğim kadarı ile 21-35 arasında seyreden periyotlar normal kabul edilir.
Var sayalım ki 3 hafta, ultrasonda nasıl görünüyor onu aklım almadı.

Zaten ilk mesajimda da onu soyledim, konu sahibi karisik anlatmis. Doktor son adet tarihine gore 6 haftalik demis. Eger tam 14. Gunde yumurtlamis olsa bile fizyolojik gebelik tarihi 4 hafta. Gec yumurtladiysa 3 haftalik olabilir. Yani esasen 6 haftalik zaten. 6 haftalik gebelik görülebilir. Doktorun 3 hafta dedigi, son adet tarihinden bagimsiz olan haftasi. Ay umarim anlatabilmisimdir. adet tarihinden hesaplarken de gun sayisina gore degil, bir regl donemi 28 olarak dusunulerek direkt 4 hafta kabul edilir. Yani ayin 30 ya da 31 cekmesinden bagimsiz. Eylulden 4 hafta ekimden 3 haftasi var, 7 haftalik gebe oluyor. Doktorla ne zaman nasil konustuklarini bilmiyorum ama konuştuklarında 6 haftalik olarak konusmuslar zaten. Bir anlatma ve anlasilma sorunu olmus olabilir ama doktor bunu demek istemiş diyorum. Ben max 5 haftalik dedigim de son adet tarihine gore 7 haftalik bir gebe, fizyolojik gebelik yasina gore max 5 haftalık olur ya, onu dedim. Boyle kagit ustundeki yasi ve fizyolojik yasi konusmak karisiklik yaratıyor galiba.

merhabalar, ben de bu konuyu hiç anlayamadım hatta bu siteye de deneymli annelere danışmak için girdim. bazı hesaplama aracları varmıs kadınlar kulubunde araştırdm ama calısmıyor. Gebelik Hesaplama: .... su aracı buldum ama buda son adet tarihi istiyor ancak bu tarihte tabiiki döllenmemis olacagım yine de dogru sonucu alamıcam yani. kafam cok karıştı cok

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet sitesi yazmışsınız, reklam diye düşündüm ama değilse diye şöyle kısaca anlatayım.

Yumurtanız adetin ilk günü oluşmaya başlıyor, adet bittikten sonra yumurtlama günü geldiğinde dee yumurtanız 2-2buçuk haftalık oluyor zaten. Yumurtlamadan 2hafta sonra da (bir sonraki adet olmanjz gereken tarihte) 5haftalıkken gebeliği kanda veya evde test ile öğrenebiliyoruz. Yani döllenme olduğu gün başlamıyor gebelik, yumurtanın oluştuğu ilk gün olan adetin ilk günü gebelik başlıyor. O yüzden tüm gebelik boyunca son adetin başlangıç tarihine göre hesaplanıyor. Eğer oluşan yumurta döllenmezse de adetle atılıyor zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…