Hamilelik her kadına böyle mi yapar?

Geçmiş için birşey diyemem ... Allah size sağlıklı bir kafayla sağlıklı şartlarda gebelik nasip etsin inşallah

Bebeğimin sakat doğum riski olmasına rağmen nispeten sakin ve aktif bir hamilelik geçirdim. Sadece 1 kere aşerdim ve mide bulantısı belki birkaç kez yaşamışımdır. Hatta merdivenleri 3 er 5 er çıkıp iniyordum, sen nasıl hamilesin diye dalga geçiyorlardı. Son anda nazara gelip erken doğum yaptım.

Riskler nedeni ile kendi kendime üzüldüğüm çok zaman oldu ama çevreme yansıttığımı düşünmüyorum. Eşim çalıştığı için sezaryenli halimle çıkış işlemlerini bile kendim hallettim odaya gelen hemşire işlemler için gittigimi duyunca bu kadının kocası yok mu demiş. o derece kaprissizdim ama yine kimseye yaranilmiyor

sizi bir an kendi kardeşim sandım o da beni ve kendini aynen böyle anlatırdı inanamıyorum
bayıldım yorumunuzua

bence o koşullar bu kadar 5 çocuk bu da normal olmayanı bir ruh hali sürekli cocuk doğurmak hayata bir durus güçlüyüm demek değil bence insanların belirli sayıda çocukları olması lazım ve kızmayın 5 kesinlikle olmaması gereken bir sayı nasıl bakılacak bu kadar çocuğa iyi eğitim verilecek üst baş sevgi ilgi maddi durum manevi durum kime nazlanmaya hakkı var ki

Her duygu insanlar için. Bence insanların duygularına yaşadıkları ruh hallerine bu kadar müdahale etmeyin. İnsan hamilelikte ve lohusalıkta kendinde olmuyor. Bu tıbben kanıtlanmış bir durum. Kimse hırçın ya da aşırı duygusal olmak istemez. Ben hamileliğimde aşırı şefkatli birine dönüşmüştüm. Herşeye duygulanırdım. Sinirlilik olmadı. Şimdi lohusayım depresiflik var mesela. Annemi kaybetmiş olmama çok takıyorum kafamı. Biliyorum bu da geçecek ama insan kendine hakim olamıyor. O sebeple dozunda yaşamaya çalışıyorum çünkü bastırırsam biliyorum artacak.

Iki kere hamilelik yasadim ne yasadim aglama gulme hepsi bir aradaydi ama oda hormonlardan gelen birseydi ve gayet guzel keyfli 2 hamilelik gecirdim.
Hamileliginizde birseyi dusunmemeye calisin sizin agzinidan cikan her dua kabul oluyo olurd acikmaza duserseniz eyer duaya siginin o sizi feraha cikarir.
Umarim cok güzel hamilelik gecirirsizniz

ilahi akşam akşam güldürdün beni. tabiki hamilelik sinir stres yapıcak diye bir durum yok :)) burda en önemlisi isteyerek hamile kalmak ve kendine,esine sevgi saygı duymak. ilk 3 ayı anlamadım bile çok mutlu olduğumuz bir dönemdi yeni hamilesin nedir ne degıldır okuyorsun arastırıyorsun dısarda her bebek esyasına gozler otomatık gidiyor. 4ve 5 benim için bulantım oldugu dönemdi yınede yemeek kokusu almadıgımda sorun olmadı sınırlenmedim :) 6-7-8-9 benım en sevdıgım dönemdi bol bol kıtap okudum fılm ızledım yuruyusler yaptım klasık muzıkler yunan muzıklerı jazz muzık mumkunse sozsuz dınledıgım gergın olan herkesı hayatımdan cıkardıgım ya da mınımum duzeyde gorustugum asla sınırlenmedıgım her anının keyfını cıkardıgım bır donemdı. herkes canın cektıyse al abla, önce siz buyrun hanımefendı ..seklınde herkesın ne kadar tatlı ve kıbar oldugunu anladıgım enteresan bir moddaydık cok eglencelıydı bence :)) en yakın 2 arkadasım biri 18 ay once dogurdu digeri 15 ay önce. bana melek lohusa dediler valla eskiden kesinlikle daha huysuzdum :)) kocamında katkısı buyuk her zaman uysal ve kıbardı. asırı sakın huzurlu keyıflı bir dönemdi. sonra oğlan doğdu bence huzurlu hamılelığım ona gectı o da bizi hiç yormadı. bildigin melek bebek. onunda bebeklığının keyfını cıkardık valla. çok mutlu çok huzurlu geçti. problemlerimiz yok mu elbette var ufak tefek ama asırı yakın arkadasız aynı zamanda konusup cozuyoruz :)) kotu olan negatıf enerjısı olan kısılerden uzak durdum ben. mutlu olmadığımı hissettiğm an biraz dinlenmem lazım diyip tüyüyordum ortamlardan :)) asırı da duygusallık yaptı bende hamılelık. kesinlikle daha nazık ve duyarlı oldum. son olarak subatta dogurdum sıcagı sevmem kıs hamılesıydım kar yagarken tısortle gezıyordum oyle bır sıcak basıyordu hele son haftalar .. bu yaz sıcagında doğursam asabı olurdum :)) yazın dogurmayın kızlar. kıs doğunca yazın bebek ele gelıyor dısarıda cıkabılıyorsun rahatca.

ben evli değilim
ve çocuğum da yok size de kızmam kimseye de kızmam -genel olarak kızan bir insan değilimdir anlamaya çalışırım didiklerim.

ailemde kadınlar genelde çocuk seviyorlar, çok doğum yapan da epeyce var.

valla çocukları boğaziçi hacettepe vs mezunu vegan aktivist fazlasıyla donanımlı aktif, y.içi y.dışı uğraşan dolaşan çok da güzel ve çalışkan kızlar, sadece 2 küçük olan henüz üniversite öncesi dönemde okuyorlar

bahsettiğim kadın da zaten kendisi de mühendis ama çalışmadı. eşi o dönemde henüz rütbe almamıştı doğu göreviydi ama genel olarak da adamın karakteri öyle nazlayacak bir tip değil - o örnek zaten uç bir örnekti nazlama örneği olarak vermedim neler neler yaşıyor yine de gebe kalıyor anlamında vermiştim aslında.

Ben fiziksel olarak mükemmel (günlük aktiviteleri yerine getirebilme bakımından), mental olarak berbat bir hamilelik geçirdim. O sebeple ne zaman hamile bir hanımefendi görsem hazırola geçerim.
Çünkü cidden benim için çok ama çok farklı bir kafaydı

Umarım sizin de gönlünüze göre sizin için hayırlı biri çıkar evlenir evladınız olur tercihiniz olur ise tabiki

bende düşünüyorum bazen bu kadar kusan kadınlar bulantılar eşlere naz için mi diye sonra ben kusuyorum çarpılıyorum galiba o yüzden bilemiyorum :)) fabrikalarda ağor sanayi de çalısan kadın hamileler var sonuçta :/

herkesin gönlüne göre olsun inşallah

- kusma buluntı konusu: benim kronik bir hastalığım var. ve maalesef atak dönemlerim berbat geçiyor. hele ilk hasta olduğumda 3 sene de teşhis alamadım ve 3 sene öğürüp kustum. yemek de yiyemedim. bi sürü kilo verdim tabi. serumlarla beslendim filan.
hani kolay değil biliyorum ama hayattayım. o süreçlerde de çalışıyordum şimdi de çalışıyorum, geziyorum, bir şekilde yaşıyorum yani. (çok berbat olduğumda hastanede yattığım da oldu tabi, ilaç filan kullanıyorum gerektikçe vs.)

hamilelikte en fazla kusup bulantı yaşayan 9 ay yaşar. ki genelde 2 ay filan sürüyor. o yüzden ben elden gelen bir şey olmadığını bazı bünyelerde bu etkiyi yapacağını bilmekle ve kabul etmekle birlikte, bunun öyle inanılmaz zor büyük abartılacak bir şey olduğunu da düşünmiyorum açıkçası. yaşıyorsun geçiyor.

- eşe naz kosunu: ya eşine ne yapıyorsa yapsın

eşinin belki hoşuna bile gidiyordur. ben erkek arkadşıma binde bir naz yaparım ama sever o (belki normalde yapmadığım içindir, onu da bilmiyorum). adamın karısı hamileyse adam da azcık alttan alsın nazlasın, ona kim ne diycek ki karı-koca ilişkisi bu.

ben böyle tüm işyerine etrafa herkese karşı kendisine prenses muamelesi bekleyenler için diyorum
ya da eşinin etrafın herkesin burnundan geçirmek için gebeliği bilerek, silah gibi kullananlar için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…