HAMİLELİK KAŞINTISI

Zeze _skcn

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2018
441
305
18
40
Mrb arkadaşlar 7 haftalık hamileyim ve 3 gündür gece kaşıntı tutuyor her yerim kaşınıyor uyuyamıyorum , uç gün üst üste yaşayınca google ye yazdım böyle bi hastalık varmış gebelerin yaşadığı :( ve çok ciddi boyutlara kadar uzanıyormuş doğum la birlikte bitiyormuş sıkıntı , fakat çekilir gibi değil . sizlerden de varmı böyle bir sıkıntı , neler yaptınız paylaşırsanız sevinirim çok tedirginim ...

Yok canim cok şükür bende böyle bir durum yok ablamda olmustu ama onunki de son aylarda baslamisti kasima ile birlikte vücudu kabuk atiyordu . Ablam kendini tutmaya çalışıyordu tabi yine cok zor
Sen doktora gidince sor yine tatlim belki krem falan varir
Canım zaten araştırdım ilk gebelikte yaşıyosan bu sıkıntıyı erken başlıyormuş . yok ikinci üçüncü de ise genelde son haftalar 34 te falan başlıyomuş . malum bizlerin ilk :( valla sevo uyutmuyor huzursuz ediyor kaşı kaşı sonu yok kaşımayim diyorum yok sanki bişi ısırıyo acilen Dr a gitmem lazım galiba

Nasıl bişey kuzum
Annem bi bacağım kaşınıyo orayı kalıyorum kulucum kaşınıyo, kolumdu , sırtımdı bikini bölgesi derken baş edemiyorum tatlı tatlı kaşınıyo , kaşı ayıp tutuyorum kendimi bu sefer sinek ısırırda refleksle uff der elin aniden gider ya öyle oluyor

Canım zaten araştırdım ilk gebelikte yaşıyosan bu sıkıntıyı erken başlıyormuş . yok ikinci üçüncü de ise genelde son haftalar 34 te falan başlıyomuş . malum bizlerin ilk :KK43: valla sevo uyutmuyor huzursuz ediyor kaşı kaşı sonu yok kaşımayim diyorum yok sanki bişi ısırıyo acilen Dr a gitmem lazım galiba
Evet kuzum malsef öyle insallah bir kremi falan vardir. Ablamin ilk bebisiydi tatlim cok zayıfti vücudu şişince belkide ondan basladi kasintisi.
basen ve gobekte cok fazlaydi kasintisi

Evet kuzum malsef öyle insallah bir kremi falan vardir. Ablamin ilk bebisiydi tatlim cok zayıfti vücudu şişince belkide ondan basladi kasintisi.
basen ve gobekte cok fazlaydi kasintisi
Evet bazen ve göbekte olunca insanlar genelde çatlıyo diye satabilirler o kaşıntıyla bu kaşıntıyı karıştıra bilirler. Ama bu her yerde oluyor bide yatağa girince başlıyo zaten gece oluyomuş. Beni endişelendiren ileri boyuta çıkarsa annede sarılığa sebep oluyor bebeğinde anne karnında ölümüne neden olabiliyomuş allah korusun :(((

Annem bi bacağım kaşınıyo orayı kalıyorum kulucum kaşınıyo, kolumdu , sırtımdı bikini bölgesi derken baş edemiyorum tatlı tatlı kaşınıyo , kaşı ayıp tutuyorum kendimi bu sefer sinek ısırırda refleksle uff der elin aniden gider ya öyle oluyor
Allah allh kuzum dokuntuoluyomu peki

Evet bazen ve göbekte olunca insanlar genelde çatlıyo diye satabilirler o kaşıntıyla bu kaşıntıyı karıştıra bilirler. Ama bu her yerde oluyor bide yatağa girince başlıyo zaten gece oluyomuş. Beni endişelendiren ileri boyuta çıkarsa annede sarılığa sebep oluyor bebeğinde anne karnında ölümüne neden olabiliyomuş allah korusun :KK43:((
Allah korusun kuzum sen iyisi hemen doktoruna git sor bu durumu

benim arkadaşımda oldu. çok zor senin ilk haftalarda başlaması. onun 30+ larda başlamıltı doğuma yakın. Ilık duş sirke ile dezenfekte yapabilirsin. doktoruna git hemen.

Mrb arkadaşlar 7 haftalık hamileyim ve 3 gündür gece kaşıntı tutuyor her yerim kaşınıyor uyuyamıyorum , uç gün üst üste yaşayınca google ye yazdım böyle bi hastalık varmış gebelerin yaşadığı :KK43: ve çok ciddi boyutlara kadar uzanıyormuş doğum la birlikte bitiyormuş sıkıntı , fakat çekilir gibi değil . sizlerden de varmı böyle bir sıkıntı , neler yaptınız paylaşırsanız sevinirim çok tedirginim ...
Ilk hamileliğimde son zamanlarimda 8 aylıkken falan olmuştu. Ve o yüzden kasimaktan çok fazla çatlağım oldu. Dayanilcak birsey değildi. Mahvoldum. Dermatologa gittim sadece solüsyon ve krem yazabildi. Ki solüsyonu bile çok dikkatli ve az kullanabiliyordum. Kaşıntıdan uyku bile uyuyamıyordum. Cildiriyordum. Başımdan ayak ucuma kadar. Sürekli ıslatıyordum kendimi o biraz sanki rahatlatıyordu. Bilmem kac kişide bir oluyomuş o da bize denk geldi :KK61:inş cabuk atlatırsın canim. Bu arada sadece doğuma kadar .

Mrb arkadaşlar 7 haftalık hamileyim ve 3 gündür gece kaşıntı tutuyor her yerim kaşınıyor uyuyamıyorum , uç gün üst üste yaşayınca google ye yazdım böyle bi hastalık varmış gebelerin yaşadığı :KK43: ve çok ciddi boyutlara kadar uzanıyormuş doğum la birlikte bitiyormuş sıkıntı , fakat çekilir gibi değil . sizlerden de varmı böyle bir sıkıntı , neler yaptınız paylaşırsanız sevinirim çok tedirginim ...
Eğer karaciğer tahlillerini yaptırmadııysan bi yaptır canım çünkü karaciğer değerleri yükselince bütün vücut kaşınırmış ama yaptırdıysan da hiç bir sorun yoksa benim gibi :) o zaman tuzu tamamen bırakmanı tavsiye ederim.. Benim 2.gebeliğim ve sadece bacaklarımda vardı tuzu ciddi oranda azalttım ve oh be dünya varmış dedim

benim arkadaşımda oldu. çok zor senin ilk haftalarda başlaması. onun 30+ larda başlamıltı doğuma yakın. Ilık duş sirke ile dezenfekte yapabilirsin. doktoruna git hemen.
Aynen bende okudum Dr makalelerinde ilk gebelikte olursa erken başlıyor muş ilk gebelik değilse genelde 30. Haftalarda başlıyomuş . benim için çok erken böyle devam ederse ne yaparım doğuma kadar :((

Eğer karaciğer tahlillerini yaptırmadııysan bi yaptır canım çünkü karaciğer değerleri yükselince bütün vücut kaşınırmış ama yaptırdıysan da hiç bir sorun yoksa benim gibi :) o zaman tuzu tamamen bırakmanı tavsiye ederim.. Benim 2.gebeliğim ve sadece bacaklarımda vardı tuzu ciddi oranda azalttım ve oh be dünya varmış dedim
Valla Dr kan ve idrar tahlili yaptırdı bunlar neler için bilmiyorum bakim çarşamba çıkacak o zaman arayacam Dr u , sorarım bu kaşıntıyıda .

Ilk hamileliğimde son zamanlarimda 8 aylıkken falan olmuştu. Ve o yüzden kasimaktan çok fazla çatlağım oldu. Dayanilcak birsey değildi. Mahvoldum. Dermatologa gittim sadece solüsyon ve krem yazabildi. Ki solüsyonu bile çok dikkatli ve az kullanabiliyordum. Kaşıntıdan uyku bile uyuyamıyordum. Cildiriyordum. Başımdan ayak ucuma kadar. Sürekli ıslatıyordum kendimi o biraz sanki rahatlatıyordu. Bilmem kac kişide bir oluyomuş o da bize denk geldi :KK61:inş cabuk atlatırsın canim. Bu arada sadece doğuma kadar .
Evet doğumdan sonra hemen geçiyormuş en geç 2 gün içinde . hoş kaç ay var önümde allah yardımcım olsun ne diyim . yavrucuğumada bişi olmasında

Canım ben de yeni hamileyim ama benim kaşıntı bildiğin böcek ısırmış gibi bisey.
Kaşınmadan önce hicbisey yok kaşımaya basladim mi kabariyor sivri sinek ısırıgı gibi. çok kaşımaktan yara oluyor kanıyor benim ki :((
Böcek ısırması desem, bildiğin en kapalı yerlerim bile kaşınıyor ayağım bacaklar koltuk altı bile. Ve evde bitek bende var böcek sinek diğer aile fertlerini de ısırmaz mı.
Böyle mi acaba seninkide yoksa görünürde birsey yokmu.

canım gebelik kolestazi bahsettigin hastalık ben yaşadım malesef ama bu haftada imkansız 20.haftadan sonra oluyor o hastalık sen dermatolojiye filan görün istersen

Back
X