Hamilelik odenegi alan anneler disardan para yatirmak istiyorum kac ay kala baslamaliyim

bebegim_01

rabbim saglikla kucagima alim melegimi inşaallah
Kayıtlı Üye
3 Mart 2009
2.344
269
123
40
Merhaba anneler bende 11 haftalik hamileyim disardan prim yatirim dogum parami almak istiyorum internette baktim 90 gun diyor ama ben kesin net bilgiyi sizden alacagima eminim tecrubesi olan annelerden bilgi bekliyorum.simdiden tskler.

Merhaba anneler bende 11 haftalik hamileyim disardan prim yatirim dogum parami almak istiyorum internette baktim 90 gun diyor ama ben kesin net bilgiyi sizden alacagima eminim tecrubesi olan annelerden bilgi bekliyorum.simdiden tskler.
Benimde aklımda bu canım ama senin gibiyim bi bilgim yokk dısardan prim yatırsak ne kadar yatırmamız gerekiyor aylıkkk tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir mi :)

ben sgk da çalışmıştım bir dönem ordan hatırlıyorum sırf doğum parası almak için prim yatıranı sgk denetmenleri takip ediyor bu parayı alsa bile fiilen gidip iş yerinde çalışmadığı tespit edilirse faiziyle geri alınıyor.ben hiç tavsiye etmem sonuçta sırf para almak için devleti kandırmak parada haram para.

Ben hic haram oldugunu dusunmuyorum devletin bizden aldigi sacma sapan vergilere saysin

Bunun için bir işyeri buldunuz mu bu durum ortaya çıktıgında işyerinede zararı var ve bencede etik degil haksız kazanç :) Ben işten ayrılırken muhasebede çıkışımı kendim yaptım (meslegim) . işveren tarafından çıkış göstersem işsizlik maaşı alacaktım önce öyle yapmayı düşündüm 4yıllık işterim 10ay alabiliyordum ama sonra dedim boşver bi kişi olsa neyse genel ödeneklerde binlerce insanın hakkı var çıkar başka yerden yarın öbürgün diye elim gitmedi vazgeçtim , detay düşününce şaibeli bi gelir helallik açısındanda :)

Şartlara gelince dediğiniz gibi sadece doğumdan önceki yıl 3ay çalışılmış prim ödenmiş olması yeterli

Back
X