Hamilelik oncesi kontrol olayim dedim!

Arkadaslar anasinif ogretmeniyim. O nedenle risk ustu risk grubundayim. Hamilelikte cocuklardan bulasma ihtimali cok yuksek. Kaldi ki tabiki dediginiz gibi evde bile olsam bu asiyi vurunmam lazim.

Hamilelik oncesi kontrol surecimi soranlariniz olmus.

1.smear testi yapildi
2.vajina icine kamera sokulup ultrasonla rahim icine bakildi.
3.kan testi yapildi.
4.tansiyonuma bakildi.

Arkadaslar ben bu asiyi oldum diyenleriniz var. Nereden buldunuz?

Hamile kalmaya karar verdigimde korunmayi birakmadan yaklasik 3 ay evvel bu aşıyı kendim aldim ve esime yaptirdim. Sonucta bazi seylerin onlemi varsa bunlari dusunmekle ve ona gore hareket etmekle yukumluyuz, keske cikmasi muhtemel tum hastaliklarin onlemi olsa da biz de alsak.. yani yok kanser de olabilir baska hastaliklar da olabilir diye akisina birakmayi telkin eden insanlara sasiriyorum gercekten.

Bu arada kkk seklinde olabilirsin asiyi bir zarari olmaz.

Arkadasim asiyi nerden buldun. Evet kkk olacagim insallah ayni etkiyi saglar.

Arkadaslar oncelikle belirteyimki bana aman bunca yil gecirmedinde hamileyken mi yakalanacaksin diyenler vardir. Ben anasinif ogretmeniyim o nedenle cok riskli bi meslegim var. Esim eczane deposundan kizamik-kizamikcik-kaba kulak (KKK) asisi buldurttu arkadasina. Mecburen uclu vurunacagim. Cunku sadece kizamikcik olarak yok :KK43: aslinda kizamikcik geciren birinden virusu kapmakta mantikliymis cidden supersiniz bosuna buraya sormuyorlar valla :) viruslu kisiyi nereden bulacagim konusunda bir fikrim yok.

Kizlar KKK asisi olayim dimi ?
Asiyi oldunuz mu bende sadece kizamikcik bulamadim

Sundan 6 7 yil once saglik ocaklarinda 18-24yas arasi cocugu henuz olmamis bytun kadinlara yapiyorlardi.Beni aramisti hatta saglik ocagi gelin asiniz var diye.Takip karnesi falan vermisti.Onemliymis diye duymustum bu kkk.
Oldunuz mu igneyi bende 3 lisinu buldum

ben kizimdada bu hamileligimdede kizamikcik asisi olamadan hamile kaldim. ben yurtdisindayim burda cok cok nadir gorulen bi hastalik ve ilk 12 hafta icin onemli dedi doktorum. ama yinede garanti olsun diye yaptir ama sanirim 4 ay beklemene gerek yok 2 ay yeterlidir.

Benim arkadaşım daha bir kaç ay önce hamileyken Rubella aşısı oldu. Hamileyken olunan farklı mi acaba?

kızamık geçirip geçirmediğinizi sorarak anlaşılmaz
kanda titrasyon testi yapılır, doktor teste dayanarak mı söyledi yoksa geçirmedim dediniz diye mi?
ben kanda test yaptırıp aşı olmam gerektiğini öğrendim ma henüz aşı olmadım
gebelik düşünen bir arkadaşım 3lü aşıyı eczaneye getirtip o aşıyı oldu, türkiyede şu anda başka alternatif yok.

Arkadaşlar öğrnmk istediğim olanlarda 3 lü aşıyı mı oldu gerçkten önmli yarın yaptırcaö inşallah sadece kızamıkçık bulamadım

Merhaba arkadaslar.

Benim durumumda olan var mi diye merak ediyorum. Hamilelik planlamaya karar verdigim anda once bi saglik kontrolunden gecmem gerektigini dusunup kadin dogum doktoruna gittim. Kan testi yapildi ve kucukken kizamikcik gecirmedigim ortaya cikti. Bana rubella asisi olmam gerektigini ve 4 ay hamile kalmamam getektigini soyledi. Fakat aylardir bu asiyi ozel devlet dahil hic bir hastanede bulamadim. En sonunda bir doktor bana artik bu asinin tek basina tezahulden kalktigini KIZAMIK -KIZAMIKCIK-KABA KULAK (KKK) olarak temin edildigini soyledi. Ancak emin olmak icin baska baska doktorlara sordugumda kucukken digerlerini gecirdiysem asla vurdurmamam gerektigini soyluyor. Ee ben sadece kizamikcik asisini neden bulamiyorum. Basina boyle bir sey gelen var mi? Lutfen bana yardimci olur musunuz? Tesekkurler.
canım 3 k aşısını sağlık ocağında bebeklere yapıyorlarr (aylık periyodu var)
son dr söylediğine katılıyorum
bu yaşta yaptırmanın anlamı yokk

canım 3 k aşısını sağlık ocağında bebeklere yapıyorlarr (aylık periyodu var)
son dr söylediğine katılıyorum
bu yaşta yaptırmanın anlamı yokk

Kızlar merhaba aklıma takıldı. Bende gebelik istiyorum fakat küçükken kızamık oldum mi bilmiyorum.. Aşısını olmak yeterli midir küçükken?
Tabiki onuda hatırlamıyorum.. Devlet Hastanesine kontrol e gidiyorum hormon testini zor yaptılar bunu desem yaparlar mı acaba? Bilenlerden cevap istiyorum

nereden aklınıza geliyor ki bu işler anlamıyorum. ben kabakulak hariç hiçbir hastalık geçirmedim. demek ki benim dr um iyi dr değilmiş. o na bakarsanız hamile iken kanser tümör vb hastalıklara da yakalanma ihtimaliniz de var. neden içinizi karartıyorsunuz.
Sizin sansiniza bi sey gelmemis basiniza.
Allah korumus da gecirmediginiz hastaliklari kapmamissiniz.
Herkes sansli olacak diye bir sey mi var?

Bende sadece kızamıkçık geçirdim çocukken iyi mi. Birde bebekken su çiçeği. Diğerlerinden ses yok

Ayyy bu hamile olmak isteyenlerin bende dahil ne cok ivigi civigi varmis ogrendikce soklara giriyorum... 7 8 aydir bende tedavi goruyorum dr bana bu tarz seyleri hic soylemedi kaba kulak gecirdim mi hic hatirlamiyorum .. iyi arastirmak gerekiyo sanirim.. dr un dedigini yapin siz aklinizda suphe kalmasin arastirin iyice bulun derim

Aşırı pirpiriklenmekj bu olsa gerek. Aşı fln yaptırmana gerek yok canım. Ne alakası var anlamadım ki.... Sonuçta bebeğe zaten yapıyorlar 2 yaşına kadar tüm aşıları.. Anlamadım durumunu garip geldi.
Eğer hamilelik sırasında bu hastalığı geçirirsen bebekte teratojenik etkisi olur kısaca çocuğun beyin,kalp ve diğer organlarında çok ağır sekeller meydana gelir bebek için çok tehlikeli konu sahibi kadın doğumcun doğru demiş ama diğer hastalıkları geçirme durumunda kombine aşıyı yaptırmak doğru mu bende bilmşyorum (bende hekimim) bunu en güzel enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya en kötü bir çocuk hastalıkları doktoruna danış aşını ol bekle sonra gebe kal. Bilinçli olmak bu açıdan çok güzel belkide bebeğinin hayatını kurtardın.

nolur bana da bir doktor bu kan tetkiklerini yaptirsin. Gebelik oncesi diye gidip muhatap bulamayan biri olarak bu konu sahibini kiskandim ne yalan soyleyeyim. Doktorunuzun kiymetini bilin.
Bunun doktorun kıymetini bilme ile alakası yok tıp fakültesi 3 ve 4. Sınıfta bunlar anlatılıyor pediatri derslerini dinlendikten sonra koşa koşa gidip bende bu testleri yaptırmıştım her kadın doğumcu eğer hastanede imkan varsa bu testleri mutlaka yaptırmalı

Back
X