Hamilelik oncesi kontrol olayim dedim!

en iyisi üniversite hastanesine git. iyi bir profla ya da uzmanla görüş. özel ya da devlet hastanesiyle uğraşma.

Merhaba kızlar.. Ben, Temmuz 2015'te 8haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. Büyük ihtimalle kromozom bozukluğu dedi doktorum ve araştırmadı..

Fakat içime sinmediği için ben düşüğün sebebini internetten sürekli araştırıyordum, kan pıhtılaşması sorunu olabileceği kanısına vardım kendimce.. Her neyse aylar sonra tıp fakültesinde bisürü test yaptırdım ve hiç aklıma gelmeyen kızamıkçık virüsü olduğu ortaya çıktı. Yani bebek kaybımın sebebi buymuş. Rabb'ime binlerce şükür olsun ki bu ortaya çıkmadan hamile kalıp aynı şeyleri tekrar yaşamadım..yukarıdaki mesajlarda da bahsedildiği gibi çok ciddi sonuçları var..

Doğrulama testi yapıldı tekrar pozitif çıkarsa aşımı olcam inşallah..

Asıl söylemek istediğim şeylerden birisi de şu ki arkadaşlar, çocukken kızamıkçık geçirmişim ben aslında ama bağışıklığım azalmış o yüzden imkanınız varsa testinizi yaptırın tabi bunun için doktorunuzu ii bulmanız lazım. (Benim arkadaşım doktor o da aynı şeyleri yaşadı gerçi onda sebep kan pıhtılaşmasıydı, aynı şeyleri yaşamasak o bile önemsemiyordu o yüzden biz takipçisi olmalıyız vücudumuzun doktorlar çok inatçı maalesef...)
Belki ihtiyacı olan birilerine ulaşır diye uzun uzun yazdım kusura bakmayın kızçeler..

Bir de senin sürecini merak ettim Gelannem aşıyı olduktan sonra ne kadar korundun hamileysen gebeliğin nasıl canım ???? Etrafımda hiç başından geçen olmadığı için buradan ulaşmaya çalışıyorum. Anlatırsan çok sevinirim

Ya bişey sorucam bizde sabah bebeğimi aşıya götürücez, kızamıkçık aşısı, bu aralar bu hastalık çok görülmeye başladığı için önlem olarak yaptırmak istiyorlar, normal aşılara dahil değil yani ek aşı. Ben zaten vurdurmak istemiyordum iyice kafam karıştı ? Bebeğim erkek, 9 aylığız

Bu arada bizim olacağımız aşı 3lü değil, sadece kızamıkçık aşısı

Canım aşıyı olduktan sonra 3 ay korundum. Korunmayı birakali 8 ay oldu hala hamile kalamadim malesef. Bu cok eski bir konu. Ara ara hortluyor :) Hamile iken cevrende su cicegi olmus cocuk vs varmiydi. Ben mutlaka doguyorlar ama sakat kaliyorlar diye biliyordum. Senin yaşadığıni ilk defa duydum. Bir kez daha iyiki olmuşum aşımı. Rabbim sağlıklı evlatlar versin. Cok gecmis olsun

böyle bir uygulama var. böyle bir sorun ile karşılaşanda var. ama konuyu gebelik bölümüne aç
orada daha cok yardım eden çıkar.
5-6 sene önce bu aşı tek başına vardı. ben hiç duymadım tek mi diğerleri ile birlikte mi?
sen gerçekten daha daha iyi bir doktr. git.

Bende toksoplazma geçirmemişim ama beklenmeyen hamilelik oldu daha önce baktrmamıştm doktor yeşilliklere çiğ ete dikkat et her yerde yeme evde de iyice yıka pişir fln dedi. Acaba çok istiyosan da hamile kalıp daha snra kendini korusan kızamıkçıktan olr mu ki canım bilemedim ya.

Buldunmu asiyi bilmiyorum ama arkadasimda yaptirdi hamilelikten once doktor onerisiyle. O eczanelerden sordururp buldu ve saglik ocaginda yaptirdi.

Benim arkadasim gecen yil oldu bu asiyi tek olarak. Eczaneden sordu varmis yaptirdi hemen

Benim arkadasim gecen yil oldu bu asiyi tek olarak. Eczaneden sordu varmis yaptirdi hemen
ben böyle bir aşı oldugnu biliyorum.
sadece aşının diğer aşılar ile karşık halde oldugnu şimdiye kadar hiç duymadım. karma aşı gibi...hep tek bilirim bu aşıyı.
2 dokt. gitmiş biri aşı vr demiş diğeri de aşı karmalaştırıldı demiş.
demek ki 3. bir dokt. gitse iyi olur.

bende hamilelik öncesi dr a gitmiştim ama hiç böyle bir aşıdan falan bahsedilmedi. kana idrara troide falan bakıldı işte.

Arkadaşlar sakın aşıyı olmayayım ya da bulamadım diye bir çocuğu vs öpüp de hastalığı kendinize geçirmeye çalışmayın. Kızamık, kızamıkçık gibi hastalıklar çocuklarda hafif geçiriliyorken yetişkinlerde çok ağır sonuçlarla karşılaşılabiliyor. Bunlar arasında kısırlık bile var. Annemin arkadaşı ilk çocuğu kızamık geçirirken kendisine de bulaştığı için sonra bir daha çocuk sahibi olamadı. Doktor bu sebeple olduğunu söylemiş zaten. Herkeste aynı etkiyi göstermez belki de ama lütfen dikkat edin. Aşıyı inşallah bulursunuz.

Ordada kim bilir ne cikar. Aşı yandi bitti kül oldu olayına döndü buda :))))

aaaa hiç haberim yoktu. ben de sadece su çiçeği geçirdim. hamilelik planlarsam kızamık aşısı mı olmam gerekiyor ki işim çocuklarla

Arkadaşın çocuğu su çiçeği olmuştu sanki tam hatırlayamıyorum yalan olmasın..

Bu konuyla ilgili güncel bir topik yok :)) sen de çoktan hamilesindir diye düşünmüştüm canım
Ama hayırlısıyla gebe kalırsın inş. başka bir problem yoksa hsg çekil bence... ben de 1 yıla yakın bekleyip hsg çektirmiştim 2. ay hamile kalmıştım, yakın bir arkadaşım da böyle hamile kaldı, kanalları açıyor ..

Dediğin gibi Rabbim sağlıklı evlatlar versin tez vakitte kendine iyi bak teşekkür ederim canım

aaaa hiç haberim yoktu. ben de sadece su çiçeği geçirdim. hamilelik planlarsam kızamık aşısı mı olmam gerekiyor ki işim çocuklarla
Asla erteleme canım çok ciddi sonuçları var. İllaki bir şey olacak diye kural yok ama tedbir almakta fayda var.
Benim annem de kızamıkçık geçirmemiş, 3 kardeşiz hiçbirimizde problem yok çok şükür ama bilemezsin aşını ol derim ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…