hamilelik öncesi testleri yaptıran varmı?

BenLiLa

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
4.199
30
683
Diğer
Arkadaşlar umarım doğru yazmışımdır..
hamilelik öncesi tesleri deniliyor sanırım...

• Tam idrar tetkiki,Tam kan sayımı
• Toksoplazma ile ilgili testler
• Rubella (kızamıkçık) ile ilgili testler
• Hepatit B ile ilgili testler
• Açlık kan şekeri...

haile kalmadan önce bu testlerin yapılması gerekiyormuş sanırım..
yaptıran varmı ?

birde sanırım bu testleri devlet karşılamıyormuş doğrumu?

peki yaptırmaya kalksak bize ne kadara maal olur?eğer devlet karşılamıyorsa...

yaptıran arkadaşlar varsa bilgilerini bizler gibi bebek düşünmeye başlayan anne adaylarıyla paylaşırlarsa seviniriz....

yok güzelim ben yaptırmadım
ama hamile kalınca yaptırdım hepsini dr.um istedi
dr.isteyince karşılıyor cnm beş kuruş ödemedim tahlilere
yaptırman iyi tabi yapotır güzelim sen
mesela benim toxoplazmaların 2 side negatif
kedi ve köpeklerden çiğ etten hastalık kapabilirm yada bebeğim hastalıklı doğabilir
bunun aşısı var hamile olmadan önce baktırsaydım aşı olabilirdim mesela
şimdilik tehlikeyi atlattık çok şükür

ben gıtmıstım ve tum tahlıllerı yaptırdım gıttıgım ozel bı hastaneydı ve bu tahlıllerı doktorum ıstemıstı hastane zaten benım saglık kurumumla anlaşmalıydı 10 tl vermıstım kontrolum ve tun tahlıller yapılmıstı

canım bende yaptırmamıştım ama hamile kaldıktan sonra çok pişman oldum keşke önceden yaptırsaydım diye cananyasin söylemiş pahalı değil heryerde böyledir sanırım

ben yaptırmışdım evet maalesef devlet karşılamıyo ve ücretide hastenesine göre degişiyo. şuan hamileyim kontlerime yeditepe ünv hastanesine gidiyorum.bu testlerin ücretide hastanesine göre degişiyo ben 3 yerden fiyat almışdım ssk anlaşmalı olan yerlerden.maltepede bi klinik 450 istedi yeditepe ünv hast 600 istedi maltepe ünv hastanesi hastanesi de 120 lira istedi bende maltepe ünv hastanesinde yaptırmışdım biraz tuzlu testlerin fiyatları.

evet testlerin fiyatı normalde çok pahalı,ama ssklıysan para vermeden yaptırıyorsun
hatta ben 20 li haftalardada yaptımıştım,toxoplazma Ig M ve G yi
bakalım pozitifleşme var mı iye
o zamanda para ödemedim
devlet hastanesinde yaptırdım hepsini
dr.talep edince para almıyorlar

bende yaptırmıştım.. hepsini üniversite hastanesinde yaptırmıştım...yaptırmanızı tavsiye ederim...

merhaba..bende hamilelik öncesi yapılan testler için doktora gittim ama benden sadece tsh,toksoplazma,rubella ve hemogram (umarım doğru yazmışımdır ) , semar testleri istedi..bunun haricinde tam kan sayımı , idrar tetkiki gibi şeyler istemedi.acaba başka doktoramı gitsem arkadaşlar ??

bende yaptırmıştım bu testleri..bunlar için ek ücret vermidim..devlet memuruyuz anlaşmalı özel bir hastaneydi..sadece smar testine bir fark ödemiştim

ben de tüm testleri yaptırdım ancak benim rubella(kızamıkçık) a karşı bağışıklığım yokmuş.hamileliğin ilk üç ayında kızmaıkçığa yakalanırsan tehlikeli oluyormuş.ama doktorum gerek yok.dedi.nedenini söylemedi.kafam karıştı.inretenette baktım.hamilelik öncesi muhakkak bu aşı olunmalı deniyor,yani daha önce geçirmemişseniz.bende geçrimedim bu hastalığı vede bağşıklığım da yok.benimde kafam karıştı.bilgisi olan arkadaş varsa yazarsa sevinirim :)

bende haftaya reglim bitince hamilelik öncesi testlerimi yaptırcam.netertua bence iyi bir araştır bende tehlikeli olduğunu duymuştum hatta annem sen bu hastalığı geçirdin gerek yok demesine rağmen ben önlemimi alıcam hayırlısıyla.umarım herşey hepimiz için yolunda gider

arkadaşım,başka bir doktora gittim,gerek yok dedi.risk çok düşükmüş.bir de aşı vurulduktan sonra 3 ay hamile kalmaman gerekiyormuş.olur da yanlışlıkla gebe kalırsan kürtaj yapmamaız gerekir dedi.bu nedenle korktum ve de vazgeçtim rubella aşısı yaptırmaktan.cevabın için teşekkür ederim.

bende yaptırdım canım özel bi poolikilinikte 45 ytl yi bulmamıştı bende kist çıkmıştı mesela doktor hamileliği 2 ay ertele dedi 1 ay sonra tekrar kontrole gittim normaldi 15 gün sonrada hamile kaldım:)
hamile olduğunda zaten doktor bütün tetkikleri yapıo ben genel kontrol amaçlı gitmiştim iyide oldu.

arkadaşlar bende 26 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim şuan değil ama 1 sene sonra bebek istiyoruz.ben bu konuda biraz tecrübesiz ve titizim sanırım şimdiden bir doktora gidip hamileliğim için kontrollerimi ve gerekli olan testleri yaptırıp içimi rahatlatmak istiyorum acaba çokmu erken bunlar için.ve vitamin eksiklerim varsa tamamlansın istiyorum cvp yazarsanız sevinirim

ben de yaptırdım özel bir hastanede. devlet memuru olduğum için sadece 22 aldılar. bunun yanında smear de aldılar. herşey normal çıktı.

bir kampanya başlatılmış sağlık bakanlığınca tüm sağlık ocaklarında 18-35 yaş arası tüm kadınlara kızamıkçık (rubella) aşısı yapılıyor.
bugün gittim yaptırdım.
hamilelikte kızamıkçık geçirisen bebek için risk taşıyormuş.bebekte körlük vb.riskleri varmış.
en iyisi fazla düşünmeden gidip yaptırmak...
hemşire 4 hafta dedi.4 hafta hamile kalmamam gerekiyormuş.
bir de aşıyı yaptırmadan önce hamile olmadığına emin olman gerekiyormuş.

ayrıca hepatit b aşısı da artık sağlık ocaklarında ücretsiz yapılıyormuş.en kısa zmanda onuda yaptırmayı düşünüyorum.
ilgilenen arkadaşlara duyurulur.

ben de hamile kalmadan 3 ay önce yaptırdım.ssk'lıyım devlet karşıladı. en çok da tiroid,rubella guatr ve rahim ağzı kanseri testi yaptırdığıma seviniyorum bence herkes yaptırmalı, check up gibi.

Bu hepatit aşıları yapıldıktan sonra uzun bir süre hamile kalmamak gerekiyormuş galiba. ıyi bir doktora sorup yaptırsanız daha iyi. Ben sırf bekleme süresi yüzünden hepatit aşışı olmadım. Sanırım 1 tane de değildi. Birkaç tane ve aşıların aralarında da uzun süreler var. Artık sağlık ocağından gelip ilköğretimde çocuklara hepatit yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…