nasil da biliyoruz neden kilo aldigimizi

vallahi ben de ayni senin gibi düsünüyorum rimelcigim.. bu diyetle olmaz tabiki uzun süre.. bununla eskinin arasinda miktar ayarlicam her defasinda.. ara ögünleri atlamicam.. canim ne istiyorsa yemegin üstüne degil ara ögünde yiyecegim.. arkadas ziyaretlerine tok gitmicem.. o da etkiliyor.. elin evine ac gidilmez diye yiyorum sonra da cay yanina bir seyler geliyor felan olmuyor o zaman.. ekmek uzun zamandir yemiyorum ben.. ama yersem de kepekli yiyecegim.. tatlim sen bu glisemik indeksi düsük olan yiyecek ve icecekleri biliyorsan bizimle paylasir misin ricam etsem
tabiiki canım.. Şekerler
glikoz 100
fruktoz (meyve şekeri) 23
laktoz (süt şekeri) 46
maltoz 105
sukroz (toz şeker) 65
bal 58 Meyveler
elma 38
muz 62
kayısı-taze 57-kuru 31
kiraz 22
greyfurt 25
üzüm 25
kuru üzüm 64
kivi 52
mango 55
portakal 44
şeftali 42
erik 39
karpuz 72
kavun 65
Ekmek-Bisküviler-Kekler
beyaz ekmek 70
elenmemiş undan yapılmış ekmek 69
çavdar ekmeği 41
pide 57
pizza 2 dilim (domates-peynirli) 60
bagel 72
kuruvasan 67
fransız baget 95
hamburger ekmeği 65
waffle 76
bisküvi-yulaflı 55-buğday unuyla 62
murfi 44
doughnut 76
sade kek 46
börek 50
müsli-kavrulmuş 43 kavrulmamış 56
conflakes (mısır gevreği)80
Tahıllar-Makarnalar
pirinç-beyaz 87-kepekli 76-basmati 58
şehriye 46
bulgur 48
kuskus 65
irmik 55
makarna çeşitleri
spagetti-beyaz 41-elenmemiş unla 37
Süt ve süt ürünleri
süt-tam yağlı 27-yağsız 32-çikolatalı 34
dondurma 61
İçecek-Cipsler-Çikolata vs.
portakal suyu 46
elma suyu 40
fanta 68
patates cipsi 54
mısır cipsi 72
pop corn (patlamış mısır) 55
fıstık (75 gr )14
çikolata 49
mars bar (çikolata)68
Baklagiller
kuru fasulye 48
barbunya 27
merçimek 28
nohut 33
soya fasulyesi 18
börülce 42
Sebzeler
havuç 49
bezelye 48
patates-haşlanmış 62-kızartma 75-fırında 85
balkabağı 75
mısır 55
*** glısemık endeksın şöle bı etkısı war yuksek glısemık degerler tukettııgımzde dah cabul acıkır ve kan sekerımız duser boylece dıyetımızde yeme ısteıne yenık düşeriz..
ben mesela patates kızartmasına bayılmama ragmen ..yemıorum.. gecen arkadsımın tabaından aşırdıım 1 dilim harıc.. bırde mesela benım gıbı dayanamayıp 1 dılım aldınız ve cokta tok deılsınız o zaman uzerıne yourt yıerek bu aşırı şeker yuklemesınden kurtulabılırsınız.. ancak kalorılerıde yok sayamayız o yuzden 1 tabak patates kızartması uzerınne bı tabak yourt dıete abes olur zaten..
ornegın bende cıkolataya bayılıorum.. o yuzden sutle hazırlanmıs sıcak cıkolata ıcıorum gunde 1 kere..
ıstersenız bugun yedıklerımı de yaziimm
sabah:
1 yumurtayla yapılmıs yagsız yesıl bıberlı omlet + yarım domates+ 2 yesıl zeytın
ara
1 cay bardagı süt
oğlen:
yagsız tavuk sote
ara:
sıcak cıkolata sütlü
aksam
koca bı tabak sarımsaklı yourt ıcıne 5 tanecık mantı :)
son madde komık aslındaa ama mantıya lezzet werenın sarımsaklı yourt olduunun farkına wardım.. canım ıstedıınde bööle yapıorum gecen hafta 1 kez bu hafta 1 kez toplamda 2..
yanı hem glısemık endekse hem proteın alımına hemde kalorıye dıkkat edıorum.. bu şekilde 2 sene once 2 ayda 8 kılo wermıstım.. işte bu kadar :))))