Gebeliğe Hazırlık Hamilelik Planlayanlar ve Hamile Olmak isteyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnşallah bebişin seninledir bu ay🙏🏻😊 Takviye ne alıyorsun canım?
Bir ay inofolic Combi, coreenzim q10, L- arginine, selenyum, balık yağı, d vitamini içtim. Yani hepsini ayrı ayrı alıp içiyordum. Sonra hepsinin içinde olduğu bir takviye buldum. Bu sayfada biri önerdi. Prowomen kullanıyorum. Ama PCOS olanlar için bir madde var içinde. PCOS yoksa kullanılmaz sanırım

Bir ay inofolic Combi, coreenzim q10, L- arginine, selenyum, balık yağı, d vitamini içtim. Yani hepsini ayrı ayrı alıp içiyordum. Sonra hepsinin içinde olduğu bir takviye buldum. Bu sayfada biri önerdi. Prowomen kullanıyorum. Ama PCOS olanlar için bir madde var içinde. PCOS yoksa kullanılmaz sanırım
Anladım canım😊 hayırlı haberini verirsin inşallah🙏🏻

canım, yumurtayı saran bir folikül var, onun çatlayıp yumurtayı serbest bırakması için LH yükseliyor. o günlerde biz pik görüyoruz. yumurta, folikülden kurtulunca LH düşmeye başlıyor yani aslında döllenmeye hazır hale geliyor. pik'i gördükten sonra 24 ile 36 saat arasında yumurta folikülden kurtuluyor ve aynı yumurta vücudumuzda 24 saat canlı kalabiliyor. biz her ihtimali yakalayalım diye pik'i de değerlendiriyoruz çünkü yumurtanın folikülden ayrıldığı saati tam bilemiyoruz. pik'te eşinle birlikte oldun ya, senin rahminde spermler pusuya yatmış folikülden ayrılan yumurtayı bekliyor oluyor. şansımızı arttırmak için pik öncesi ve sonrasını değerlendiriyoruz ☺ çok fazla pik, yumurta ve folikül dedim inşallah anlatabilmişimdir 😂😂😅😅
Anladım canım. Yani pik itibariyle 3gün ilişkinin zararı yok. Hatta pikten önceki gün de olursa daha iyi olur. Böylece sperm sayısı fazla olur dölleme şansı artar. Doğru anlamış mıyım?

Hahahaha benim esim seviniyor aslinda burda takildigima takilmazam ona takacagimi biliyor kiz amaan bizde boyle egleniyoruz napalim
benimki de "çok yazdın, onadan banladılar seni" deyip deyip dalga geçti 😁😁 yani hele ki eve kapandık, napalım iyice psikopata mı bağlayalım? burada ne güzel dertleşip gülüşüyoruz ☺

benimki de "çok yazdın, onadan banladılar seni" deyip deyip dalga geçti 😁😁 yani hele ki eve kapandık, napalım iyice psikopata mı bağlayalım? burada ne güzel dertleşip gülüşüyoruz ☺
Valla kizlar iyiki varsiniz 😄 sizle konusuyorum dedigin gibi dertlesip guluyoruz yardimci da oluyorsunuz hepinizden tek tek tsk ediyorum

Anladım canım. Yani pik itibariyle 3gün ilişkinin zararı yok. Hatta pikten önceki gün de olursa daha iyi olur. Böylece sperm sayısı fazla olur dölleme şansı artar. Doğru anlamış mıyım?
evet canım ama doktorlar her gün ilişkiyi pek önermiyor. sperm kalitesi açısından gün aşırı ilişki öneriyorlar. yani şöyle, tahminen 14. günde yumurtluyorsun diyelim. 12-14-16. günleri değerlendirirsen inşallah tutar. çünkü zaten 12. gündeki sperm 2 gün yaşayabiliyor senin vücudunda. 😎

evet canım ama doktorlar her gün ilişkiyi pek önermiyor. sperm kalitesi açısından gün aşırı ilişki öneriyorlar. yani şöyle, tahminen 14. günde yumurtluyorsun diyelim. 12-14-16. günleri değerlendirirsen inşallah tutar. çünkü zaten 12. gündeki sperm 2 gün yaşayabiliyor senin vücudunda. 😎
Anlaştık. Tamamdır. Ovu testi yapmadan doktorum da 11. 13. 15. 17. Günü değerlendir demişti.

Back
X