Hamilelik serüveni ve beslenme

zuhrealam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2012
270
179
103
Merhaba hanimlar bir cogunuz hamileliginizi ogrendiniz veya ortalarindasiniz yada mutlu sona yaklastiniz...peki tum bu surecte neler yasadiniz birlikte paylasalim ve fikir edinelim.
Ben kendimle başlayayım;bebek calismalarina baslamadan evvel gittim bir kadin dogum uzmanina ve muayene oldum bebek istedigimi soyledim yara var dedi ve ilac tedavisine basladim kan degerlerime bakildi smear testi yapildi.daha sonra disciye gittim kanal tedavi ve dolgu yapildi bu surecte bir yandan folik asite basladim.tum bu isler bitince calismalar basladi vee guzel haberi alali 1 hafta oldu.bu surecte beslenme cok onemli..şimdi gunluk 3 haslanmis yumurta yiyorum.cinde hamile kadinlara gunluk 10 yumurta yemeleri soyleniyormus.folik asit devam hergun ceviz badem ve yerfistigini karistirdim gun icinde gelip gidip 1 tane atiyorum agzima. sigara zaten kullanmiyorum asitli icecekleri biraktim.tam bir caykolik olarak onu da biraz azalttim,bol bol su iciyorum ve yesil caya donus yaptim gunde 2 bardaktan fazla onerilmiyor yalniz.sabah bulantilari icin basucumda cubuk kraker duruyor cok iyi bastiriyor mideyi.bide hamilelikte maden suyu icilirse bebekte sarilik olmuyormus ne kadar dogru bilmiyorum ama iciyorum tum bunlari yaparken dip boyami hesaplayamadim ve hamileyken boyayamayacagim icin boyle kaldim ☺bende durumlar bu sizler neler yapiyorsunuz beslenme aliskanliklarinizi degistirdinizmi nelere dikkat ediyorsunuz ...
Hepinize mutlu keyifli saglikli hamilelikler diliyorum

Yesil cay icebiliyomusunuz.doktorunuza sordunuzmu.ben tam bir yesil cay delisiydim.aMa hamile oldugumu ogrendikten sonra icmeyi biraktim

aaaah ah ilk öğrendiğim zaman herşeyi yiyip içiyordum hatta neden midem bulanmıyor diye dertleniyordum 7. haftaya girince mide bulantısı iştahsızlık başladı şimdi canım birşeyi çok istese bile yerken bulana bulana yiyorum ya da yiyemiyorum

Kader ortagim sensin su an sanirim. Gercekten cok fena bu bulantilar. Bir de deli gibi midem yanıyor benim. Cubuk krakerle besleniyorum. Sabir..

Kader ortagim sensin su an sanirim. Gercekten cok fena bu bulantilar. Bir de deli gibi midem yanıyor benim. Cubuk krakerle besleniyorum. Sabir..
gaz da cabası artık kendimi tanıyamıyorum olur olmadık yerde geliyor eşim de alıştı artık Allah'tan adam rahat ol sıkıntı yok diyo

Ben de hergün 2 yumurta yemeye çalışıyorum,ceviz ve mevsim balıkları yemek de önemli...Ben su an hamileliğimin ortalarında olduğumdan doktorum kramplar için(bu aylarda oluyo) magvital adında toz bir karışım verdi onu içiyorum(magnezyum takviyesi) ve akşamları decavit adından multivitamin takviyesi alıyorum tok karnına (bunu hamile olduğumu öğrendiğim günden beri içiyorum doktorumun tavsiyesiyle) son 2 haftadır da balık yağı kapsülü kullanıyorum. Onun dışında bol su içmeye çalışıyorum,hamileliğimin ilk haftalarında mide bulantılarım için krakerler benim de çok işime yaramıştı. Hergün 1 kase yoğurt yemeye çalışıyorum,bol bol da peynir tüketmeye çünkü bebek annenin kalsiyumunu sömürüyormuş resmen takviye yapmazsanız sağlıklı olan dişleriniz çürümeye başlarmış. Hergün yarım saat de yürümeye çalışıyorum,genelde eşimle akşam yemekten sonra çıkıyoruz yürümeye.Bebeğim artık sesleri duymaya başladığı için arada güzel müzikler dinletiyorum ve onunla konuşuyorum.. Stres ve üzüntüden de uzak durmaya çalışıyorum.

ya ben balıktan tiksindim arkadaşlar ne yapmam lazım açığı nasıl kapatabilirim

14 haftaya kadar annenin yedikleri çok önemli değil canım zaten çoğu hamile o haftaya kadar bulantı ile geçiriyor. Doktorum 14'ten sonrası önemli demişti. Ben de yiyemedim tavuk, balık ve süt ürünleri. Çok şükür geçti 14 haftadan sonra. Sen de kendini zorlama. Zamanla geçecek o zaman yersin. Şu an bebeğe zararı yok yiyememenin.

Yesil cay icebiliyomusunuz.doktorunuza sordunuzmu.ben tam bir yesil cay delisiydim.aMa hamile oldugumu ogrendikten sonra icmeyi biraktim
Tabi canim 2 bardaktan fazla icme dedi doktor ben her sabah 1 bardak iciyorum icine limon ve bal da koyuyorum

Doktorum mide bulantisi icin ilac yazabilecegini soyledi ama ben istemedim sonucta ilac yani bi sure sonra gecer umarim
Canim gunde 2 tum ceviz ye dedi doktor ben oyle yapiyorum ceviz yiyebilirsin

Sizin az kalmis masallah

herseye öğğğ demekle geciyo ne yiyeceğimi şaşırdım ama hersey cok güzel göbüşün büyümesini sabırsızlıkla beklıyorum

sağolun kızlar eşim yemem konusunda zorluyor ama yediğim zaman çıkarıcam biliyorum o zaman ne faydası olcak anlatamıyorum adama hatta belkide hiç yiyemiycem çünkü gözümün önüne geldikçe bile kötü oluyorum ilk öğrendiğim zaman iki günde bir yemeye çalıştım ama ne zaman mide bulantım başladı balıktan tiksindim

cevizi yiyorum canı
Doktorum mide bulantisi icin ilac yazabilecegini soyledi ama ben istemedim sonucta ilac yani bi sure sonra gecer umarim

m

banada ilaç verdi diramamine diye bi ilaç A grubuymuş yani zararsız masum bi ilaçmış ama adı ilaç olunca bile insan bi acaba diyor ben de hiç kullanmadım evde duruyor sadece

Ben kullaniyorum dramamine. Ayrica cok mide asidim var onun icin de pulcet yazdi. Dayanamayip onu da kullanicam sanirim. Doktorum cok ilac seven bi doktor degil. Zarari olacak olsa yazmazdi diye dusunuyorum. Tabi sizin durumunuzu bilmiyorum ama vucudun sivi dengesini bozacak kadar kotuyse bulanti ve kusma bence kullanmak gerek.

Hayatım soda içmek hamileyken yasak değil hatta çok faydalı günde 2 tane içiyorum miğde bulantımıda bastırıyor rahatlıyorum... Çayı asitli içecekleri nutellamı aburcuburları artık yemiyorum içmiyorum sigara alkol zatem tüketmiyorum ama herşeyden tiksiniyorum sabun kokuları et balık tavuk tiksindim yemek yapamıyorum anca eşim gelcek yapcak doyurcak ev işi zarzor yapıyorum başım dönüyor zor bi hamilelik geçiriyotum süt içemiyoruım ama içine nesquik srıp içiyorum hersabah mutlaka haşlanmış yumurta yiyorum folik asiti yeni bıraktım yarın kontrolum var vitamin isticem böyle böyle böyle

Severek yediğim herşeyi artık yiyemiyorum ceviz fındık hiç ama yavrum için zarzor yemeye çalışıyorum

Canim ben yasak demedim bende iciyorum zaten hele ilk hamileligimin son zamanlarinda mide yanmami soda geciriyodu kramplara da iyi geliyor

zuhrealam ben ilk üç ay kesinlikle bitki çayı yasak diye biliyorum canım. düşüğe sebep oluyormuş.

ben hamile kalmak istediğimden beri çayı ve abur cuburu azalttım. kola asitli içecek zaten hiç içmezdim. sigara alkol yok çok şükür. hamileliğimi öğrenince folik asite başladım. hergün peynir yumurta bal ve doğal marmelatlarla salatalığı bol yiyorum. hafta içerisinde en az bir kere tavuk balık et tüketiyorum. arada canım ne çekerse yiyorum. yoğurt bol tüketirim zaten. içecek olarak kendime meyve suyu yaparım haftada bir kez, ayran ve bol su içerim. 9 da yatıp 6 buçukta uyanırım. istesemde fazla ekmek yiyemiyorum. arada ceviz fındık meyve yirem. ama işe gittiğim için ceviz ve meyve tüketmeyi unutuyorum malesef ağır bulantılarım yok çok şükür o yüzden istediğimi yiyebiliyorum.
herkesin tam tersine benim bulantılarım gece oluyor yatıyorum geçiyor nedendir anlamadım

zuhrealam ben ilk üç ay kesinlikle bitki çayı yasak diye biliyorum canım. düşüğe sebep oluyormuş.

ben hamile kalmak istediğimden beri çayı ve abur cuburu azalttım. kola asitli içecek zaten hiç içmezdim. sigara alkol yok çok şükür. hamileliğimi öğrenince folik asite başladım. hergün peynir yumurta bal ve doğal marmelatlarla salatalığı bol yiyorum. hafta içerisinde en az bir kere tavuk balık et tüketiyorum. arada canım ne çekerse yiyorum. yoğurt bol tüketirim zaten. içecek olarak kendime meyve suyu yaparım haftada bir kez, ayran ve bol su içerim. 9 da yatıp 6 buçukta uyanırım. istesemde fazla ekmek yiyemiyorum. arada ceviz fındık meyve yirem. ama işe gittiğim için ceviz ve meyve tüketmeyi unutuyorum malesef ağır bulantılarım yok çok şükür o yüzden istediğimi yiyebiliyorum.
herkesin tam tersine benim bulantılarım gece oluyor yatıyorum geçiyor nedendir anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…