Çok üzüldüm okuyunca, umarım en güzel çözümü bulursunuz. Bebeğinizde stresinizden etkilenir ama bende iş nedeniyle eşimle farklı şehirlerde çalışıyor ve yaşıyoruz o çok zor gelir derken çok sakin ve hzuurlu bir hamilelik geçiriyorum çok şükür. Doktora sormuştum ben çok sakinim bebekte öyle olur diyorlar doğru mu dedim. Güldü hurafe dedi. Onun karakteri tamamen farklı olacak dedi. Yaşayıp görmek lazım.
Benim tavsiyem, hamilesiniz ve bu dönem bir daha elinize geçmeyecek. Şimdi eşinize naz yapmazsanız bir daha zor olabilir. o yüzden; "aslında annen de eminim iyi niyetli, beni düşünüyor ama keşke şöyle yapmasa, keşke öyle demese" demelisiniz. Çok işe yarar. Kalıcı çözüm aynı evde oldukça bulunmaz belki ama eminim bu hem eşinizin gönlünü hoş eder hem de isediğinizi kısa süreli de olsa yaptırabilir. "Aslında annen çok iyi biri, ben de seviyorum, çok iyi niyetli bir kadın ama şurda şöyle demesi beni üzdü, ben üzülünce de bebek etkilenip hareket ediyor biliuorsun" falan gibi cümller kur. Aİlesini onure ederek şikayetini anlat eşine. Ağlayarak, sinirli şekilde anlatarak eşinizinde cephe almasına yol açabilirsiniz.
Nacizane tavisyem, bizimkilerin ailesi çok şükür karışmaz. Zaten bekarken de iki aile ile de tatsızlık olmasın ayrı şehirlerde olalım diye dua etmiştim. Ama çok şükür kendi hallerinde insanlar.