Hamilelik, sorumsuz eş, Sinir krizleri...

Kimegore

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2015
18
12
3
40
Ergenlik caginda iki oglum var ve asiri sorumsuzlar (esim gibi) surekli kavga ediyorlar evde esimin otoritesi yok isten gelip tv karşısinda yatayim, bana dokunma diyor.Ben baska hamile kadinlar gibi esimin bana ev islerinde yardim etmesini fln beklemiyorum sadece cocuklarimla ilgilensin sohbet etsin kavga ettiklerinde hakemlik yapsin yani cocuklarimin dertlerini dert edinsin istiyorum.Ama ne diyorsam ne yapiyorsam boş.Cocuklardan azicik sikayet edecek olsam aninda cocuklara bağırıp cagirmaya başlıyor.Bagirma dedigimde de bana sikayet etme o zaman diyor.Ben aksama kadar çalışıyorum sen aksama kadar evdesin ilgilen iste diyor.Ve surekli evde yatiyorum yedigim onumde yemedigim arkamda muamelesi yapiyor.

Sabah yine cocuklar kavga etti ve ben sinirden aglamaya basladim bir yandan kahvalti yapiyorum bir yandan Ağlıyorum.Tabii ben esimin ilgisini cekmek icin aglamiyorum hamileler bilir hormonlar tavan yapiyor sinirlerim asiri yiprandi ama bir insan karsisinda hamile karısı aglarken nasil tepkisiz kalabilir ya.Hamile ya da karisi olmama gerek yok kim aglarsa aglasin ben tepkisiz kalamam icim sizlar.Bir sekilde konusmaya calisirim.O kadar sinirlendim ki tepkisizligine agzima geleni saydim.Karnima kramplar girdi sinirden

Ben ne yapabilirim boyle bir koca için nasil degisir ya da degisir mi ? hicbir sekilde evin icinde sorumluluk almak istemiyor evi otel olarak görüyor.Hergün sinir krizleri geciriyorum bebek karnimda takla atiyor bir de karnimdaki bebek icin üzülüyorum

YARGILANMAYA ihtiyacim yok.Yeterince sinirlerim bozuk.Pozitif cozum onerileri bekliyorum.

Evde sürekli stres hakim sanırım bu da çocuklara yansıyor olabilir. Eşinizle özel konuşun çocuklar yokken. Sakın kararlı ve istekli şekilde ona biraz olsun bu tavrınız tesir edecektir.
Kavga olmadan görüşmek istediğinizi başta belirtin ki ilerleyen konuşmalar kavgaya dönüşmesin. Anlaştıktan sonra çocuklarıniz ile ayni kararlikta konuşun açıklayıcı ve tatmin edici olun ilk kez sonuc vermeye bilir. Kararlı olun ve bu şekilde devam ettirin. Biraz sabır ve zaman gerekli ama olacaktır. Sonuçta bu hale de 1 günde gelmediniz kendinizi bu sekilde teselli edin.

Bu yastan sonra degıcegını sanmıyorum Allah yardımcınız olsun ınsallah,ogullarınızla bı duzgunce konussanız boyle yaptıgınız ıcın uzuluyorum bebege bısey olcak falan dıye

Esinin huyu bi anda degismemistir. Yani ogullariniz kucukkende ayni yapiya sahipmis, buyuyup sorumluluklar arttıkça bu durumu yeni yeni sizi rahatsiz etmeye baslamistir. Bu saatten sonrada değişeceğini sanmiyorum acikcasi.

Konussam da anlatsam da pek birsey değişmiyor unlu bircocuk pedagogunu dinlettim gecen gun cocuklara tesir etmek için surekli tatli dille konusmak gerektigini anlatiyordu.pedagogun söylediklerini unuttun mu dedim o aksama kadar oturdugu yerden konuşuyor ben calisiyorum yoruluyorum diyor sanki dunya uzerinde calisan tek erkek kendisiymis gibi.

Yargilanmaya ihtiyacim yok dediginiz icin irdeleme ihtiyaci duyuyorum.
Mesela 2 sene once de boyle degil miydi bu adam?
Eger boyle degilse konusup cozebilirsiniz. Pozitif yaklasabilirsiniz.
Ama boyleyse yapacak bir seyiniz yok cunku adam bu. Hamileliginiz tuz biber sadece.

Esinin huyu bi anda degismemistir. Yani ogullariniz kucukkende ayni yapiya sahipmis, buyuyup sorumluluklar arttıkça bu durumu yeni yeni sizi rahatsiz etmeye baslamistir. Bu saatten sonrada değişeceğini sanmiyorum acikcasi.
Evet aynen öyle galiba bu durumla basa çıkmayı ogrenmem lazım.

Yargılanmak istemiyorsunuz da, ne söyleyelim ki. Klasik erkek anlayışı, "

bütün gün evdesin ilgilen çocuklarla, çalışıp yorgun argın eve geliyorum, bir de çocukları şikayet etme. Şu eve geliyorum iki güleryüz yok dır dır dır"

Sorumsuz bir erkeğe 1 çocuk yetmez 2. çocuk o da yetmez 3 çocuk...

Çocukların gelişiminde, yetiştirilmesine anne ve baba ortak rol oynar. Eşinizle ortak kararlar alarak, beraber istikrarlı davranışlar sergileyerek bu stresi yok edebilirsiniz. Fakat eşiniz mantığında birine bunu anlatabileceğinizi düşünmüyorum. Eşiniz , ben çalışıyorum o da kadın olarak görevlerini yapsın çocuklara baksın, evi temizlesin, bana baksın mantığında çünkü.

Ben hamileligimden once butun sorumlulugumu farkina varmadan uzerime almistim ama şimdi kaldiramiyorum sorunlar patlak verdi hersey çığ gibi büyüyor sanki ve altinda kaldım.Kaldiramiyorum.

Bir akşam tüm sakinliginizi koruyarak çocukları ve esinizi karşınıza alın ve onlara neler yaşadığınızı ne hissettiğinizi anlatın. .
Çocuklara hergün evde bazı görevler verin.yerine getirmeyene minik ceza (tv,oyun vs yasagi)getirince minik ödüller gibi..
Eşinizle konuşurken onu suçlamadan sadece kendi durumunuzu anlatarak konuşun. .
Yine aynı tavrı sergilerse onunla hiçbir şekilde ilgilenmeyin..

2 tane ergen derken yavrularınızın yaşı kaç acaba ?
Eşiniz herzaman mı bu şekilde sorumluluk almaz vurdum duymaz bir insandı
Yani ne bilim iş stresi falan oluyordur belki oda gerçekten aşırı yoruluyordur

Evet aynen öyle galiba bu durumla basa çıkmayı ogrenmem lazım.

Ya cocuklarla ilgili sikayet soylemeyeceksiniz.

Ya da bagirdigi zaman sesinizi cikarmayacaksiniz kendi yontemiyle cozumlemesini bekleyeceksiniz.

Ya da dusuncelerinizi esinize soyleyin, bagirmadan cocuklara anlatmasini isteyin.

En makulu 3.cozum yolu. Geri kalan 2si her halükarda sizi yipratacaktir

Ben eşinize kızamadım, akşama kadar işte olup eve gelince kavga gürültü iki çocuk çekemem kaldı ki üçüncünün de geliyor olduğunu düşününce o eve gelmek istemem. Kocanizla birlikte mi aldınız 3. Çocuk kararını? Siz öncesinde farkında bile olmadan kaldırabiliyordum yazmışsınız o zaman bu durum sizi çok da yormaz geçicidir. Vay ki adamın haline. He bir de yargılanmak istemiyorum diyorsaniz o biraz zor burda herkes objektif olmayi sever.

erkek çocularının babaya ihtiyacı bence anneye olan ihtiyaçlarından daha fazla çünkü ilerde rol model babalarıdır..eğer roller değşirse 35 yaşında ana kuzuları kavramı sizin çocukarınız içinde geçerli.....babaya sorumluluklarını onlarla düzen kurmaya çalışmak yerine onlarla zaman geçirmesi önerilmeli.....mesela sadece onları alıp bir avm turlayabilir yada alışveriş onlarla yaptırmalısın....bunu anlatacak ama karşımda bunu alayacak biri yok dersende zorunda bırakmalısın ki seni baba onlarla vakit geçirirken anlasın .....aklıma bunlar gelyor....ama hamile olduğun içinde gözüne çok batan şeyleri fazla görmemeye çalışki daha huzurlu bir hamilelik geççir.....ya da oğullarına bir plan yaptığını babayı çok durgun ve yorgun gördüğünü ve onunla ilgilenmeleri geektiğini söyle bazen bu politik davranşlarla çözümler daha kolaydırki aralarınaki ilgisizlik biraz olsun asgariye insin.....her şeyi yüklenirsen o yükün altında ezilirsin bunu anlamayanada direk anlatmak yerine ufak oyunlarla kurnazlıkla yaptrmalısın...

ben cocokların yasını merak ettım?
hepberaber sıralı bir oyun vs yapın,babanında dahil oalcagı..mesela yattıgı yerden iştirak edebileceği isim şehir oynayabilirsiniz:)
eşten önce cocuklarla konuş derim annelerinin üzülmelerini emınım ıstemezler..cocuklar bu süreçte size daha çok ihtiyacım var,bana destek olun,kardeşiniz geldiğinde hepimiz el birliğiyle büyütecegiz falan gibi..ama bunu isyan ederek degil makul ve sakin şekılde yapın..
çok kendı hallerıne bırakmak kavga gürültü açısından sıkıntıyı devam ettirir..kendımden biliyorum abımle aram 3 yaş kedi köpek gibiydik ergenlıkte:)
mesela bir akşam film günü olsun patlatın mısırları ailecek izleyin..
bir akşam oyun günü olsun ya monopoly ya tabu yada isim şehir gibi bişey oynayın..
bir gün anne-baba günü olsun,çocuklar odalarında kitap okusun 1 saat
birgün gezme günü olsun ailece kısa bir yürüyüş yapın yada misafirliğe gidin..gerekirse baba katılmasın
birgün sohbet günü olsun akşam herkes o gün neler yaptıgını anlatsın..
bak haftaiçi bitti bile:)

ergen bebelerin kavgası niye bu kadar yıpratıyor ki sizi? gitsinler odalarında kavga etsinler takmayın..sanki 3-5 yaşlarında 2 çocuk var ,dalaşınca müdahale gereği duyuyorsunuz.
eşinizde ev sorumluluğu yok,siz almışsınız bunca senedir görevleri,bari oğullarınıza örnek olup yaptırsaydınız.siz hamileyken size yardımcı olmaları lazım.olmuyorlar mı?
kaç yaşında çocuklar bu arada?

Maalesef eşiniz değişmez çünkü kendindeki tüm davranışları ve huyları normal olarak kabul ediyor.
Size düşen stresle baş etmeyi öğrenin kendinizi bebeğinizi düşünün.
Evdeki ergenlerle konuşun uyarın ama o da bir yere kadar kendinizi üzmemelisiniz hamilesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…