hamilelik süresince ne yiyelim, ne içelim?

Sirkeli suda bekletir yukardan bişey olmaz cnm

Birde bn maydonoz yenmez diye biliyorum.kızlar hamileyken saç kestirilmez diyorlar doğru mu?

Evet canim bende kestircekdim annem kizdi kesme falan diye nekadar batil inanc desemde yinede cesaret etmedim. annem bana bu hikayesini anlatmisdi: daha annem bekarken bi hamile arkadasinin sacini kesmis kadinin oracikda dogum sancisi baslamis onun üstünede herkez anneme demis manyakmisiniz hamile kadinin saci kesilmez falan filan diye.tabi tesadüffmi bilemem baska bi olay kuzenim kestirmisdi bebislerini 5 aylik hamileyken kaybetti. zaten diger türlüde doktorlarda tavsiye etmiyor saci kestigimiz icin vucudumuzdan cok vitamin gidiyormus uclarina oda bebekden eskiliyormus doktorumun demesi bu:)

Ayyy Allah razı olsn canm bni kararsızlıktn kurtardn.☺

Ayyy Allah razı olsn canm bni kararsızlıktn kurtardn.☺

Benimde göbeğim hemen şişmişti. Onu takma sen tartı önemli. Vitaminli şeyler te iç . boş kalori alma. Pekmez kan yapar, tahin, bol su iç idrar yolu enfeksiyonu çok oluyor gebelikte. Böbreklere yük biniyormuş falan . ben mahfolmuştum hiç ateşlenmemiştim hayatımda hamileliğimde olduğu kadar

aklımızda kalacağına ardımızda kalsın. kestirip şüphe duyacağımıza kestirmeyip en azından vicdanen rahat hissedelim.

doktorum da normal şişkinlik dedi. tahin ve pekmez faydalı diyorsan hemen yerim en azından tatlı isteğimi de azaltmış olur. abartmamak kaydıyla tabi :)

Mrb cnm bnde nrdeyse 3 haftalik hamileyimdün ògrendigmden beri bnde arastirma
yprmSabah khvltida 1 bardak acik cay,yada 1 bardak sütle yumurta bal ,olmasa recel,bol domates salatalik.Ògle yemeklerinde sebze tüket,yemekten 2 saat meyve, haftada 1 defa balik tuketilmeli.Balik yenmiyorsa findik ,fistik,veya ceviz yenmelidir.Gece gec sattlerde yemek yenmemeli.Bol bol su ic,kizartma, kola
ciğ yumurta,veya et yenilmez.Kahve icilmemeli.Cips,karaciger,ve kizartmalardan uzak dur cnm.Kabuklu deniz ürünleri, bol serbetli ,ve cikolatali tatlilar da tuketilmemeli.
Birde Dr danismadan bitki caylari icilmemeli.

5+3 iken bir anda basladi Ahh ahh guzel seyler tabi ama ben hicbisy yiyemyrm ilk baslarda guzel besleniyordum ama artik maalesf. Allahtan degerlerim falanda cok guzeldi o yuzden cok sikinti yapmayp sabirla norml zamanlarimi bekliyorum Klasik maydonz ve ada cayini biliyosundur zaten. Bide yumrta et falan bunlar tam pismis olcak. Mesela ben yumurtayi cok severim. 1 ay ustune ilk defa bugun denym dedim ama cok kotu yapti beni. Gun boyu yatmama sebep oldu. Mide bulantin baslaynca kendini tartar anlarsin zaten ne dokunuyorsa birak gitsin:) bu arada ins seninde degerlerin guzeldir.

Ciğer doğum lekesi,Cilek suratta leke,Bide şeftali bebeğin vucudunda aşırı tuylenmesine sebep oluyor bizzat sahidim..

Arkadaşlar ciğer yemeyin. Sebebi ciğerin çok yüksek miktarda A vitamini içermesi. A vitamini hamilelikte çok alınırsa hücre bölünmesini hızlandırıyor. Bu da gelişmekte olan bebekte doğum anomalilerine sebep olabiliyor.

Ayrıca anti aging yüz kremlerinde de A vitamini hucre bolunmesini arttirdigi icin yüksek miktarda kullanılabiliyor. O yüzden bu kremleri de kullanmayın. Ama onun dışında a vitamin kaynaklarından uzak durmaya gerek yok.

Diğer yandan toksoplazma riskiniz varsa kedilerden, kedili cafelerden uzak durun. Çıplak elle toprağa dokunmayın. Toprak ile çalıştıktan sonra mutlaka ellerinizi yıkayın. Aynı şekilde çiğ ete çıplak elle dokunmayın. Özellikle eldivensiz köfte falan yogurmayin tırnak aralarıniza girebilir. Ete dokunduktan sonra mutlaka ellerinizi sabun ile iyice yıkayın. Az pişmiş etleri yemeyin. Meyve ve sebzeleri iyice yıkayın. Mümkünse sirkeli suda bekletin. Toksoplazma için önlem bunlar. Toksoplazma bir çeşit parazit. Sporla uruyor. Kedi diskisinda var, toprakta var ve toksoplazma parazitini kapmış hayvanın etinde var. O yüzden çiğ et, toprak ve kedi ile temastan kaçınmak lazım. Daha önceleri toksoplazma geçirmiş ve bagisikliginiz varsa sorun olmuyor ama hamilelikte yakalanirsaniz bebek için riskleri var.

Bagisikliginiz yoksa kızamık ve kızamıkçıkli insanlardan uzak durun. Hamilelikte kızamıkçık olmanın yine bebek icin riskleri yüksek.

Diğer yandan CMV diye bir virüs daha var. Nüfusun büyük bölümünde var bu virüs. Virüsün bulaştığı insan çoğu zaman hasta bile olmuyor. Bagisikliginiz varsa sorun degil ama hamile bir kadın bu virüs ile ilk kez karşılaşırsa yine bebek için ciddi riskler var. O sebeple bagisikliginiz yoksa özellikle küçük çocuklar olmak üzere insanlar ile öpüşmeyin.

Onun dışında otobüs, metro, avm vb yerlerden sonra mutlaka elinizi yüzünüzü yıkayın. Kış ayları kapalı yerlerde hasta olmak çok kolay. Üsye vb hastaliklarin cok buyuk tehlikeleri yok ama yine de temkinli olmakta fayda var. Ben yanimda kolonya taşıyorum. Bol bol elime sıkıyorum.

Bunlara pastörize sütten üretilmemiş peynirlerden yemeyin. türkiye de zaten yok, bütün peynirler pastörize sütten yapılıyor. ama yurt dışından ithal peynir falan alırsanız veya koyden vs peynir çiğ sütten yapılmamış olması yani sütün kaynatilmasi veya pastörize edilmiş olması önemli. Listeria diye bir bakteri veya virüs pastörize edilmemiş sütte bulanabilir. Bu da hamileler için tehlikeli.

Çiğ yumurta, az pismis veya kabuğu kırılmış yumurtadan uzak durmak gerekiyor. Salmonella sebebiyle.

Benim bildiklerim bu kadar. Şu anda hamileyim hepsine dikkat ediyorum. Zor ama katlanıyorum.

Cig yada az pismis et yumurta yemeyin. Cig ete dokunmayin acik yara varsa gecer yine . Eldiven giyin. Mevsiminde meyve sebze tuketmeye calisin. Sacimi hamileyken kestirdim. Hurafelerle hareket etmeyin bence . Koca jari laflari. Bilimsel bir aciklamasi yok. Uzun sac bakimi zor sac yedigimiz besinleri kullaniyor. Saca gidecegine bebege gitsin vitaminler. Olumsuz dusururseniz olumsuzu cagirirsiniz. Sacimi boyatmadim. Makyaj yapmadim. Kizmetik kullanmadim. Parabensiz sampuan kullandim. Kahve icmedim. Cok acik cay ictim. İlerde dislerinizi kaybetmek istemiyorsaniz bol kalsiyum alin. Catlaginizda olusmaz. Sebze meyveyi sirkeli suda bekletip tuketin

Kizlar gunluk sutle uht sut arasinda fark var mi doktorundan boyle bi ayrim konusunda bilgi alan oldu mu? Ben arastirdim fark yok gibi geldi bana

Egrr ciftlikten veya bireysel ureticiden aldgnz bir gunluk sutten bahsediyorsaniz tabiki far var. Uht ozel bir teknolojidir. Sut sicak ve soguga aniden gecis yaptgi icn icrrsindeki mikroorganizmalarin enzimleri şoklanir. Bu sebeple hastalik bulasma riski minimuma iner. Ama ayni zamanda besin degeri de minimuma iner.
Yani kutu sut zararsiz yarali mi tartisilir...
Acik veya gunluk sut kesinlikle yarari var ama zararli olma potansiyeli de var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…