hamilelik süresince ne yiyelim, ne içelim?

Kızlaaar benim de 15. hafta çok şiş karnım akşamları özellikle.
Şişkinlik için KEFİR için haftada 2-3, gaz için de rezene çayı içebilirsiniz.
onun dışında ıhlamur olabilir, diğer bitki çaylarını doktora sormadan içmeyin..

Yeşilçay, maydanoz ve bitki çaylarından uzak dur dedi doktorum çiğ ete dokununca elini iyi yıka zaten ilk uç ay bebek depodan besleniyor ne yesem faydalı olur diye dusunme zaten belli bir sure sonra yiyemeyeceksun tabi kişiden kişiye fark var ben 6. Haftadan sonra devamlı kustum kraker fikanla beslendim 12-13. Haftalar biraz duzeliyorsun sonra kesiliyor ama hala çok çok yiyemiyorum dediğim gibi kişiden kişiye fark var birde doktorum sütten çok yoğurt ve peynir ye dedi onlar süte gore daha faydalı dedi ceviz ye bol bol birde pekmez zaten pekmez en çok süt yapmaya yariyormus sonra da canının istediğini yiyorsun merak etme bebis seni yönlendiriyor onların canı ne isterse annenin canı da onu istiyormus)

Canim, benim beslenme uzmani bir arkadasim var onun en net yasakladiklari;
Yesilcay, adacayi..rezene haric her turlu bitki cayi zayiflama cayi.
Limon(salatada cok az, suya sikip icmek falan asla yasak)
Maydanoz, cok baharatli yiyecekler.

Hergun 2 bardak sut onerdi ve tabiki bol bol su.
Karbonhidratlarda kaliteli karbonhidrat olmasi gerek yani, bulgur, tam bugday ekmek, tahilli ekmek yani beyaz ekmek onermiyor.
Bol yogurt.
Kahvaltilarda mutlaka peynir, yumurta.

Ozellikle ilk 10 hafta adacayi dusuk yaptiriyor, 10.haftadan sonrada icilmesi cok riskli dedi.
Kahvaltilarda da 2 tam ceviz verdi bebegin beyin gelisimi icin

teşekkür ederim, gerçekten önemli bilgiler paylaşmışsın

Yok kutuda olanlardan bahsediyorum. Guvenip acik sut alabilecegim bir yer yok

kışın gelmesiyle birlikte deri dökmeye başladım yine cildim yazın çok kuruyor. şampuan ve krem konusunda öneriniz var mı?

bitki çayı olarak anlaşılan sadece ıhlamur içilebilir :) kutu süt içmek istemiyorum, günlük süt olarak da itimat marka süt bulabildim. tavsiyeniz olursa sevinirim. günlük süt bulabilsem yoğurdumu da kendim yapmaya çalışacağım. paylaşımın için teşekkürler canım :)

kefir önerisini ilk defa duyuyorum, hazır kefir mi içiyorsunuz, kendiniz mi hazırlıyorsunuz?

Meyve tüket bol bol mandalina elma nar muz vs.
Fındık fıstık ceviz tüket
Ben gece yatmadan da ballı süt içiyorum bir bardak. Yoğurt ayran peynir balık bunların yenmesi seninde yararına olur bebeğininde..
Bitkisel çaylardan kesinlikle uzak dur düşüğe sebep oluyor

bir arkadaşım nar yeme demişti. ama doktor tarafından mı ona söylendi bilmiyorum. ballı süte alışmam lazım benim de :)

kışın gelmesiyle birlikte deri dökmeye başladım yine cildim yazın çok kuruyor. şampuan ve krem konusunda öneriniz var mı?
Organix eczanede yada internette paraben ve sulfat yok. Bide elidor yada elseve parabensiz olani var. Otaci bitkisel sanpuanlar var. Onlardada paraben yok. Sacinizda boya yoksa bebe sampuanlari ise tarayabilir belki. Krem kullanmadim. Johnsons bebe yagı dustan sonra butun vucuda surup tekrar kusa durulandim. Yağ oldugu icin vucutta kaliyor. Hem bebe yagi oldugu icin zararsiz. Yapis yapis olmuyorsunuz.

bir arkadaşım nar yeme demişti. ama doktor tarafından mı ona söylendi bilmiyorum. ballı süte alışmam lazım benim de :)
Narı bende duydum duyum sadece bir yerde okumadim. Fazla protein oldugu icin yada icindeki birsey zehirliyormus. Ama fazlasi biraz yenebilir

En onemlisi en az 2 litre su. Dolasim iyi olursa bebege de oksijen daha iyi gider . Suyunuz azalmaz. 3 aydan sonra sanirim sol tarafa yatmak iyiymis. Sağ tarafa doğru yatılırsa toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalırmis bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olurmus Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilirmis Sol yana yatıldığında tersine bebege giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşirmis. Her zaman degil cogunluk.

ne kadar bilgilisiniz harika :) maden suyu ya da soda içmek uygun mu ilk aylarda peki sizce? kabızlık ve şişkinlik problemim var da...

ne kadar bilgilisiniz harika :) maden suyu ya da soda içmek uygun mu ilk aylarda peki sizce? kabızlık ve şişkinlik problemim var da...
Ben dogum yaptim . Aklimda kalanlari yaziyorum. Hamileyken cok arastirdim . Sizde arastirin yinede belki farkli seylere denk gelirsiniz. Soda degilde maden suyu icebilirsin. Ben cok olmamakla birlikte ictim maden suyu. Nescafe sevmeme ragmen kahve hic icmedim. Cay cok acik. Hep sut ictim. Kabizliga iyi geliyormu bilmiyorum sabah ilik su icebilirsin kuru kayisi gun kurusu simdi bal kabagi var mevsimi . Bal kabagi tukete bilirsin. Kalsiyum bol tuketin en cok bebege gecen kalsiyum. Mesela ben ilk uc ay bir bardak sut icmissem 4-5-6 ay iki bardak sok uc hafta uc bardak ictim. Bol peynir . Yetersiz kalsiyum catlak olusturur. Hic catlagim olmadi.

Son uc ay uc bardak sut. Sut bebegede cok kilo aldiriyor hem

Cok fazla icmesin bebişi çok kilolu olur.
Sonra benim gibi zor dogum yapar.
Ayy Allah kolay dogumlar nasip etsin herkese. Yok ya benimki cok kilolu olmadi . Gerci arada unutuyordum ama cok degil. 38 den sonra azalttim normal dogurcam diye .41+2 de sezeryan oldum. 38 den sonra zor kilo aliyor gerci. 3185 gr dogdu.

Ayy Allah kolay dogumlar nasip etsin herkese. Yok ya benimki cok kilolu olmadi . Gerci arada unutuyordum ama cok degil. 38 den sonra azalttim normal dogurcam diye .41+2 de sezeryan oldum. 38 den sonra zor kilo aliyor gerci. 3185 gr dogdu.
Aminnnn
Biraz da bünye meselesi galiba
42. haftada dogum yaptim normal dogumdu
4100gr dogdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…