Merhaba evet doktorum kilo vermemi söyledi insulin direnci icin ilacda verdi ama engel degl bu kilo ile de hamile kalabilirsin dedi bide ben 6 kilo verdim ama zorlaniyorum tiroidlerim yavas calisiyor.Ben ikinci çizgiyi göremedim. Pko icin kilo önemli bir faktör. Vücut kitle indeksiniz normal mi?
Sağa yakın gri bi çizgi var ama gri değilde pembemsi silik çizgi olurmuş pozitflerde birde kaçıncı dakikada çıktı oda önemli. Gri olunca kuruma çizgisi diyorlar.Arkadaslar cok umutsuz sekilde yaptim zaten ama klomen almistm 18 gün oldu bi öncekini cok erken yapmistm agrilarim batmalarm var gecmedi diye bidaha yaptim smdi öncelikle görmüyomusun tek cizgi vs diyerek terslemeyin 3 sene sizin icin kisa süre olsada benim 3 senede verdgm ugraslar cok uzun ve zorlu sürecti halada öyle halada savasiyorum pes etmiyorum. Ama pko olupda sürekli o hayalini kurdgm seyi bi türlü yasiyamadk.. gebelik testmi yayinlicam yorumlarsanz sevinrm bu arada evet tek cizgi ama ben sanki cooook az bi girilik gördüm acaba kendimimi kandiriyorum bilemedim gicik olup parcalayip actim testimi..allah istiyen herkese versin bir gün..
Tiroidler yavaş çalışıyor ise biraz hamile kalmanız zor ..Merhaba evet doktorum kilo vermemi söyledi insulin direnci icin ilacda verdi ama engel degl bu kilo ile de hamile kalabilirsin dedi bide ben 6 kilo verdim ama zorlaniyorum tiroidlerim yavas calisiyor.
Büyük ihtimalle öyle olmustur canim sanirim klomen kist yapto 1 haftadir yogun agrilarim var .. 5 dakika filan icinde cikti 10 dakika dolmamistiSağa yakın gri bi çizgi var ama gri değilde pembemsi silik çizgi olurmuş pozitflerde birde kaçıncı dakikada çıktı oda önemli. Gri olunca kuruma çizgisi diyorlar.
Merhaba ben ilac aliyorum zaten suan 1.9 tsh ama tiroidi yüksek olan arkadaslarmda var onlar hamile kaldi 5 lerdeydi yani normalde 1 in altinda olmasini istiyolarTiroidler yavaş çalışıyor ise biraz hamile kalmanız zor ..
Bende tiroid hastasym öncelikle iyi bir dahiliye yada endokrin bölümüne gidip tiroid ilacına başlayın hamilelik düüşündüğünüzü vurgulayın. Benim dahiliye doktorum tsh değerlerimi düzeltmeden hamile kalmamamı söylemişti, olası hamilelikte sağlıklı bir gebelik olmayacağını vs..
4 ay ilaç kullandım tsh düşürdük daha sonrasında gebelik oldu. Ve hamileliğim boyunca da ilaç kullanmaya devam ettim.
Gebelik için max tsh değeri 3.5 larda olması gerekiyor.. Benim 7 üzerinde idi yani yavaş çalısıyordu evet.
Adetiniz gecikirse tekrarlarsınız. Yaşınız küçük daha çok vaktiniz var üzülmeyin Allah salih evlatlar versinBüyük ihtimalle öyle olmustur canim sanirim klomen kist yapto 1 haftadir yogun agrilarim var .. 5 dakika filan icinde cikti 10 dakika dolmamisti
Aynen öyle yaparim artik alistik negatifi görmeye amin insallah olur bir gün..Adetiniz gecikirse tekrarlarsınız. Yaşınız küçük daha çok vaktiniz var üzülmeyin Allah salih evlatlar versin
Cok stressli hayatim var stress demiyim ama aşiri üzüntü var aile icinde vs cok skntilar oluyo ama kilomda var tabiki tiğ gibiydim bi anda şiştim balina gibi oldum.. bu arada gecmis olsun canim ins nasip olur yine sen en azindan o hissi yada sevinci yasamissin ben onu bile hissedemedim hic.. zaten korunmuyoruz artk belkide kilo verirken olur kimbilir seneye zaten tüp bebege gitmeye karar verdik esimle bakalim.. nasip hayirlisiTest negatif görünüyor Pko için kilo ve psikoloji en önemli unsur ilk çocuğum tedaviyle oldu büyüzden sonra tedavisiz 3 defa hamile kaldım 2 si nasip olmadı bu nasip olur inşallah ümitsizliğe kapılmayın biraz kendinize odaklanıp sağlıklı kilolara gelmeye çalışın bir yıl erteleyin bebeği korunmayın ama olur mu bu ay diye de heyecan yapmayın inşallah çok beklemeden olur bebişiniz
9 yıl sonra yaşadım İnan hiç kolay değilCok stressli hayatim var stress demiyim ama aşiri üzüntü var aile icinde vs cok skntilar oluyo ama kilomda var tabiki tiğ gibiydim bi anda şiştim balina gibi oldum.. bu arada gecmis olsun canim ins nasip olur yine sen en azindan o hissi yada sevinci yasamissin ben onu bile hissedemedim hic.. zaten korunmuyoruz artk belkide kilo verirken olur kimbilir seneye zaten tüp bebege gitmeye karar verdik esimle bakalim.. nasip hayirlisi
Kilo vermek keske okadar kolay olsa 6 kilo verdim bu benm kac ayimi aldi bilmiyorum cok agir bir metobolizmam var.. benimde aile icinde öyleleri var hatta bana menepozlu laflar etti ben 3 aydir kendime gelemiyorum piskolojimle baya oynadilar oysaki ben o kisiye acilmistim ve o kisinin sadece aklinda beni nasil vurabilcegi kalmis en zayif noktami kullandi. Hic yere hemde sknti cikarip beni üzmek icin suanda kendi cocugu oluyor diye bide kiskanclikla itam edildim üstüne üstün bide övünüyorlar öyle zoruma gitti ki o 25 yasindaki gitsin desin yasim 25 benim suan durum ortada dedigin seye dönüyoruz iste herseyin basi saglik bide nasip tabiki.. cok yakin akrabamiz gecen hafta dogum yapti 6 yillik evli vee aşşiriii kilolu sana anlatamam ve hamile kaldi kendiliginden9 yıl sonra yaşadım İnan hiç kolay değil
Yerinde olsam önce sağlıklı kiloma dönerdim pko yemeyi özellikle de tatlı yemeyi tetikliyor yemek yedikçe de pko azıyor olman gereken kilona yaklaşsan bile herşey düzene girecek bunu yaşamış biri olarak söylüyorum bende çok zor zamanlar yaşadım evliliğimin ilk yıllarında bütün hayatımı anne olma hayali üzerine kurmuştum bu yüzdende gençliğimi yaşamaya unuttuğumu çok zaman sonra fark ettim
Evlat isteyen için bu hayattaki en güzel mutluluk ama kendi hayatın dan vazgeçmeyi gerektirecek kadar körelmemeli insan geleli henüz doğmamış evlat için
Mahsus soranlar oluyordu toplum arasında” eee sen ne zaman çocuk yapçan “diye bu benim bir hafta ağlamama sebep olurdu ne aptalmışım sanki elimde olan bişi 25 yaşındayken bir yakınımız bu yaştan sonra olsa ne olur yaşın geçti dedi hala aklıma geldikçe kendime kızarım nasıl sustum diye bunların hepsinden uzaklaş kilo ver olmuyorsa o zaman tüp bebeğe yönel hem boşuna paranıza enerjini de harcamazsın 1yıl zaman tanı kendini
Kilo vermek içinde aralıklı oruç sistemini dene en iyi yöntemlerden biri
Hangi değerle hamile kaldınız peki?Tiroidler yavaş çalışıyor ise biraz hamile kalmanız zor ..
Bende tiroid hastasym öncelikle iyi bir dahiliye yada endokrin bölümüne gidip tiroid ilacına başlayın hamilelik düüşündüğünüzü vurgulayın. Benim dahiliye doktorum tsh değerlerimi düzeltmeden hamile kalmamamı söylemişti, olası hamilelikte sağlıklı bir gebelik olmayacağını vs..
4 ay ilaç kullandım tsh düşürdük daha sonrasında gebelik oldu. Ve hamileliğim boyunca da ilaç kullanmaya devam ettim.
Gebelik için max tsh değeri 3.5 larda olması gerekiyor.. Benim 7 üzerinde idi yani yavaş çalısıyordu evet.
Diyetisyene gitseniz kendinize uygun bir beslenme düzeni oluştursa yine de zor mu veriyorsunuz?Merhaba evet doktorum kilo vermemi söyledi insulin direnci icin ilacda verdi ama engel degl bu kilo ile de hamile kalabilirsin dedi bide ben 6 kilo verdim ama zorlaniyorum tiroidlerim yavas calisiyor.
Pko yoksa kalabilir zayıf kadınlarda da Pko olabiliyor 1 yıl içinde 20 kilo verdim hiç aç kalmadım yada açlığa alıştım tok olunca rahatsız olmaya başladımKilo vermek keske okadar kolay olsa 6 kilo verdim bu benm kac ayimi aldi bilmiyorum cok agir bir metobolizmam var.. benimde aile icinde öyleleri var hatta bana menepozlu laflar etti ben 3 aydir kendime gelemiyorum piskolojimle baya oynadilar oysaki ben o kisiye acilmistim ve o kisinin sadece aklinda beni nasil vurabilcegi kalmis en zayif noktami kullandi. Hic yere hemde sknti cikarip beni üzmek icin suanda kendi cocugu oluyor diye bide kiskanclikla itam edildim üstüne üstün bide övünüyorlar öyle zoruma gitti ki o 25 yasindaki gitsin desin yasim 25 benim suan durum ortada dedigin seye dönüyoruz iste herseyin basi saglik bide nasip tabiki.. cok yakin akrabamiz gecen hafta dogum yapti 6 yillik evli vee aşşiriii kilolu sana anlatamam ve hamile kaldi kendiligindenokadar cok örnek varki..
Insallah canim duamda israrci olcam napayim kendimede dikat edip dediklerini kulagima küpe etcem mutlakaPko yoksa kalabilir zayıf kadınlarda da Pko olabiliyor 1 yıl içinde 20 kilo verdim hiç aç kalmadım yada açlığa alıştım tok olunca rahatsız olmaya başladım
Yaşadığın her süreci tahmin ettiğim için bu kadar rahat yorum yapabiliyorum Herşeyin zamanı var dediğin gibi 100 kilo bir kadın bile sağlıkla doğum yağıyor hamile kalıyor demeli vakit henüz gelmemiş en kısa zamanda dileğine kavuşursun inşallah
Öyle denemedim ama o var su siralar aklimda ama biraz dikatli olsam kendimde verebilirim diye düsünyrm cünkü 6 kilo verdim yani yine sîk bir diyete girsem verirm heraldeDiyetisyene gitseniz kendinize uygun bir beslenme düzeni oluştursa yine de zor mu veriyorsunuz?
Ben de simdiye kadar hep kendi kendime yaptım ama su an diyetisyene gidiyorum. Kendi yaptiklarimdan cok farkli sürüyor. Simdi sizin bir de troid pko varsa diyetisyene gitmeniz en iyisi diye düşünüyorum.Öyle denemedim ama o var su siralar aklimda ama biraz dikatli olsam kendimde verebilirim diye düsünyrm cünkü 6 kilo verdim yani yine sîk bir diyete girsem verirm heralde
Tesekkür ederim zaman olnca göz atcam tabiki , doktorum daha cok akdeniz seklinde beslenmemi önerdi bakliyat ve balik tarzi seylerBen de simdiye kadar hep kendi kendime yaptım ama su an diyetisyene gidiyorum. Kendi yaptiklarimdan cok farkli sürüyor. Simdi sizin bir de troid pko varsa diyetisyene gitmeniz en iyisi diye düşünüyorum.
Bugün diyet günlüklerinde konu açtım, yediklerime bakabilirsiniz. Diyete başlarsanız birlikte yapabiliriz. Ama yine de bir uzmana gitmeniz en iyisi olur. Çünkü hastaliklar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?