- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.251
- 548
Çok abartma tabi kendini strese sokma çok kafanı kurcalayan bir şey olursa doktoruna sor. Düşük riski geçtiyse rahat ol zaten düşüğün sebebi sağlıksız olması. Bütün yaz yüzdüm oğlumun bisikletini taşıdım temizlik yaptım doğuma kadar. Sadece biliyorsundur çok yükseğe uzanmamaya çalış. Hareketsizlik daha kötü.Yok böyle söyle canımı yeyiyecek olayına zaten baya dikkat ediyorum. Toxoplazma bağışıklığım da yokmuş zaten ama ne bilim bazı şeyler de öhh dedirtiyor insana
Bi yandan işime geliyor başak burcu temizlik delisi kv is yaptiramiyor bana ama dediğin gibi hareketsizlikten de rahatsızım. Cuma doktora gidicem bakalım umarım tehlike geçmiş der de en azından put gibi uzanmaktan kurtulurumÇok abartma tabi kendini strese sokma çok kafanı kurcalayan bir şey olursa doktoruna sor. Düşük riski geçtiyse rahat ol zaten düşüğün sebebi sağlıksız olması. Bütün yaz yüzdüm oğlumun bisikletini taşıdım temizlik yaptım doğuma kadar. Sadece biliyorsundur çok yükseğe uzanmamaya çalış. Hareketsizlik daha kötü.
Sağlıklı Bi şekilde kucağına inşallah.Bi yandan işime geliyor başak burcu temizlik delisi kv is yaptiramiyor bana ama dediğin gibi hareketsizlikten de rahatsızım. Cuma doktora gidicem bakalım umarım tehlike geçmiş der de en azından put gibi uzanmaktan kurtulurum
Ben onu daha farklı duydum. Bir arkadaşımın da yüzünde lekeler çıkmıştı kayınvalidesi bebeğin doğar doğmaz yaptığı ilk çişinden yüzüne sürersen geçer diyeBenimki de hamilelikten kaynaklı yüzünde leken olursa doğum sırasında saçını o lekeye sürersen geçermiş dedi kahkaha atmamak için zor durdum. Deli gibi ıkınırken ve acı çekerken aklıma da o gelecek zaten tövbe yarabbim
Böyle böyle çocuğun b.kunu yedircekler yakındaBen onu daha farklı duydum. Bir arkadaşımın da yüzünde lekeler çıkmıştı kayınvalidesi bebeğin doğar doğmaz yaptığı ilk çişinden yüzüne sürersen geçer diye
Bende ondan korkuyorum. Hamilelik benim gözümde iyice ot gibi yaşamak demek oldu. Böyle olmamali yada bende bir bencillik varSenin bunlarla hamilelik bitmez valla , her kafadan müdahale
Kaynanalik falan degil ki yaptiginiz haklisiniz. Bu dediklerinize dikkat etmeyince bebegin enfeksiyon kaynakli anomalili olma hatta anne karninda olme ihtimali bile var. Hamilelik boyle bir donem cok takintili olmamak lazim ama bunlar zaten basit bir google aramasinda en once cikan seyler. Bu devirde bu bilgilere ulasamamak tuhaf hatta. Siz soyleyene kadar konu sahibinin coktan bakmis olmasi gerekirdi bile.Telefondan uzak durmak biraz zor bu devirde ama oje deodorant saç boyası vs uzak durabilirsiniz. İlla zararı olacak diye birşey yok ama dikkat edebildiğiniz şeylere dikkat edin. Çamaşır suyu gibi temizlik maddelerine de çok maruz kalmayın. Midye çiğköfte az pişmiş et balık iyi yıkanmamış yeşillik bunlardan da uzak durmalısınız. Hahaha kv şikayet ettin ben de kaynanalık yaptım biraz ama öyle yani Napim.
Araştırdığım bariz şeylere zaten dikkat ediyorum ama mesela ojeye çok şaşırmıştım hala da kafama yatmıyor çünkü çevremde gördüğüm tüm hamileler ojeli hatta kalıcı vs yaptiriyorlar. Benim de sakıncalı olabileceği gram aklıma gelmedi. İnternette oje ile alakalı yoğun şekilde kokusuna maruz kalmak sakıncalı yazıyor ben manikürcüde çalışmıyorum ki o kadar maruz kalayım ama inada da bindirilmiyor işteAslında temel mantık şu: Kendi sağlığın için dikkat etmen gereken rutin şeyleri yaptığında otomatik olarak bebeğe de zarar gelmiyorBilmediğin ilacı içmemek, deodorant olarak içinde alüminyum olanları kullanmamak. Dengeli beslenmek, paketli gıdalardan olabildiğince uzak durmak. Sağlıklı atıştırmalık vs yemek. Cilde bilmediğin asitli içerik vs sürmemek. Bunları yapman yeterli gerisini boşver. Bişey olcak olsa rihannanın bebeklerine olurdu birinde full makyaj, kadın kar kış demeden 9 ay karnı açık gezdi en son hamile gelen super bowlda dans etti sen iyiysen bebek de iyi olur. Takıntılı bir anne sahiib olmaktansa rahat bir annenin karnında büyümeyi tercih ederdim herhalde şimdiden hayırlı doğumlar
Şu an için malesef evetAynı evde mi yaşıyorsunuz?
Bende senin gibi düşünüyorum. O zaman egzoz gazına da maruz kalmayalım, deterjana da. Eski yaşam modelleri yok artık. Abartmadan günlük rutinlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum ben. Öteki türlü o stres acaba acaba acaba hali bebeğe bence daha büyük zarar verir.Araştırdığım bariz şeylere zaten dikkat ediyorum ama mesela ojeye çok şaşırmıştım hala da kafama yatmıyor çünkü çevremde gördüğüm tüm hamileler ojeli hatta kalıcı vs yaptiriyorlar. Benim de sakıncalı olabileceği gram aklıma gelmedi. İnternette oje ile alakalı yoğun şekilde kokusuna maruz kalmak sakıncalı yazıyor ben manikürcüde çalışmıyorum ki o kadar maruz kalayım ama inada da bindirilmiyor işte
Bu yorum bana çok iyi geldi kesinlikle aynı fikirdeyim teşekkürlerBende senin gibi düşünüyorum. O zaman egzoz gazına da maruz kalmayalım, deterjana da. Eski yaşam modelleri yok artık. Abartmadan günlük rutinlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum ben. Öteki türlü o stres acaba acaba acaba hali bebeğe bence daha büyük zarar verir.
Ben öğrendiğimde asitleri bıraktım, deodorantı bitkisel içeriğe döndüm. Makyaj veya saç boyatan birisi olmadığım için onları zaten yapmıyorum. Ama eğer ki normalde de bunları tercih eden birisi olsaydım yapardım.
Beslenme en önemli şey. Düzgün beslenmedikten sonra deodorant kullansan ne olur kullanmasan ne olur? Ha cips hamburger yemiyor muyum? Canım çekerse yiyorum. Düzgünden kastımda illa her öğün ev yemeği va değil.
Bende bunları yapıyorum ben şimdi bencil bir anne mi olacağım? Hiçte sanmıyorum. Araştıran, soruşturan önemli şeylerden taviz vermeyen ama kendi rahatını da önemseyen bir anne olacağım. Amacım da hedefim de kendime yakıştırdığım da bu. Evladım tabiki çok kıymetli ama bende kıymetliyim. Ben iyi olacağım ki ona iyi geleceğim. Ben ona iyi olucam millet beni vouv layacak diye kendimden ödün verirsem o çocuğa ne faydam olur ki? Ben böyle düşünüyorum.
Doktor riskimi çok ciddi bile görmedi sadece dikkat et dedi ama gel gelelim 5 dk put gibi oturup dayanamayıp bacaklarımı karnıma çektim diye hiç dikkat etmiyor ilan edildim. İşin kötüsü bunu eşim de yapıyor. Gerçekten de hepsi hastayım kafasindalar ve bu algiyla başa çıkmak çok zorSizde tuhaflik yok insanlar hamileligi agir hastalik saniyolar en rahat hamilelik ve cocuk buyutmeyi bence rahat insanlar yasiyor mesela ben bende cok rahatim hepde dusuk riskim oldu yattim dinlendim ama abartmadim oyle kolay degil bebegin dusmesi hele kalp atisindan sonra hicbisey olmaz ama tabi kanama varken dinlenmeniz gerek
Hayir zarar vermiyor. Kremlerin yuzde 99 u cilt epidermis tabakasinin altina asla inmiyor. Insanlara kaygi yuklemenin anlami yok. Kafa rahatligi her seyden onemli. Surdugun krem icin bile manyak olarak saglikli bi cocuk yetistiremezsinGebelikte oje deodorant parfüm cilde sürülen bazı kremlerde bebeğe zarar veriyor. Ben tamamen bitkisel hatta tadına bakılabilen kremlerden kullanıyorum onları da kullanmıyorum. Göbekte oluşacak çatlaklardan dolayı kremler sürülüyor ya doktorunun önerdiklerini sür.
Bu arada bende ikinci gebeliğimde düşük riski yaşadım doktorum hiçbir iş yapmayacaksın ve bacakların yüksekte duracak şekilde yatacaksın dedi. Ama ben 3 yaşındaki kizimi hem gündüz uykusunda hemde geceleri ayağımda salladım onun dışındaki herşeye dikkat ettim ama mesela kızımı kucağıma 3 ay almadım yemek temizlik yapmadım bacaklarim yukarıda yatmadım ama dikkat ettim...
Asitli ürünlerde ki risk bebekten ziyade annenin cildi hassaslaştığı için iz bırakmaya müsait hale getirmesi. Her yaptığımızı bebek için yapmamalıyız. Bunu stres haline getirmek sağlıksız bri psikolojidir orda size katılıyorum ama dikkat edilmesinde de fayda var. Tabi strese sokmadan kendini. Bu arad akonu sahibi aynı evde yaşıyor o sebeple kayınvalidesi heran dibinde.Hayir zarar vermiyor. Kremlerin yuzde 99 u cilt epidermis tabakasinin altina asla inmiyor. Insanlara kaygi yuklemenin anlami yok. Kafa rahatligi her seyden onemli. Surdugun krem icin bile manyak olarak saglikli bi cocuk yetistiremezsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?