Hamilelik ve Alkol

• Konu Sahibi Konu Sahibi Rline
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.345
693
373
Kocaeli
Hamileyken az yada çok alkol kullanıp bebeğinde herhangi bir problem yaşayan oldumu?

(sadece tecrübe edenlere soruyorum altına alakasız yorum yapmazsanız sevinirim yok içilmez yok hamile kalamayanlar var gibi)

Bu konuyla ilgili binlerce makale, acıklama, video ya da haber var. Yani burada yazılacakların hükmü nedir? HiÇ.
Bağımlıysanız tedavi görün. Değilseniz biraz zorlayın kendinizi kullanmayın.

Iki yil once bu konuyu googleladigimda arada sirada icmeye ok diyordu. Bu yil isim dustu baktim, hayir diyor. Ama hatirliyorum eskiden doktorlar arada sirada icmeye sorun olmaz derlerdi, simdi icme diyorlar. Nitekim ben bu hamileligimde hic icmiyorum bu okuduklarim yuzunden. Ama hatirladiklarim icilebildigi seklindeydi.
Eger caniniz cok istiyorsa kendinizi asiri da sinirlayip stres olmayin. Zaten insan kafasi buna takilinca rahat rahat icemiyor. Bir iki yudum alip birakirsiniz buyuk ihtimal.

Bana doktorum sınırlı sekilde izin vermisti ve ictim, cocuklarda hicbir sorun yok. Hatta aynen soyle soylemisti: sen fransiz kadinlarinin hamile kalinca her gun ictikleri saraplarindan vazgectiklerini mi dusunuyorsun?

Bana doktorum sinirli sekilde izin vermisti ve ictim, cocuklarda hicbir sorun yok. Hatta aynen soyle soylemisti: sen fransiz kadinlarinin hamile kalinca her gun ictikleri saraplarindan vazgectiklerini mi dusunuyorsun?
Ama hangi sıklıkta ve ne miktarda? Konu sahibibin bu soruyu onbeşte ayda bi kadeh kırmızı şarap için sorduğunu sanmıyorum.

Heee bana ortalama o kadar serbestti
Yani 9 ayda bir kaç kez,iki üç kadehi geçmeyip kafayı bulmayacak kadar şarap içmekten bahsetmiyor belli. Bunun için konu acmaya degmez zaten ya da bana göre o kadari alkol almak anlamında değil

Hamileyken az yada çok alkol kullanıp bebeğinde herhangi bir problem yaşayan oldumu?

(sadece tecrübe edenlere soruyorum altına alakasız yorum yapmazsanız sevinirim yok içilmez yok hamile kalamayanlar var gibi)
Alakalı yorum alkol bütün kötülüklerin anasıdır

5. aydan sonra şarap içebiliyorsunuz, elbette küçük kadehte ve haftada bir.

Ay ben birkaç haftada bir bi kadeh şarap içerdim yani vazgeçilmezimdoktorumda o kadarcıktan birşey olmayacağını söyledi mühim olan dengeyi iyi tutturmak. Hiçbir bir sorun da yok çocuklarımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…