Gebeliğe Hazırlık Hamilelik ve antidepresan

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Marla91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2019
213
113
53
34
Merhaba. Ben 28 yaşındayım 3 yıllık evliyim. Daha önceden anksiyete bozukluğu nedeniyle citoles 10 mg kullandım. Hamilelik planladığım için ilacı kestim. Şuanda gebelik tedavisi görüyorum. Bu arada kaygılarım arttı. Yine çarpıntı, iştahsızlık, mutsuzluk başladı. Hiç bir şey yapmak istemiyorum. Sanki bebek yapmakta istemiyorum. Neden böyle oluyor? Antidepresan kullanıp hamile kalan ve bebeği sağlıklı olan var mı arkadaşlar?

Bende hamileyken annemin hastalığının tekrar nüks ettiğini öğrendim. Doktoruma daha önce antidepresan kullandığımı belirtmiştim. Doktor istersem bu süreçte antidepresan yine kullabileceğimi bir psikiyatri servisine öncelikle görünmemi söyledi. Ben gitmedim, istemedim. Yani hamileyken kullanmadım ama isteseydim kullanabilecektim. Önce kadın doğumcuna sonra psikiyatri ye gidip hamileyken kullanılabilen bir tane yazdırabiliuorsun.

Bununla nasıl baş edebildiniz. Sanırım ben o kadar güçlü birisi değilim.

Ben sağlıklı beslenme konusuna başladığım da probiyotiklerle ilgili bir çok makale okudum yani bilimsel verilere dayanan yazılar. Ayrıca çok farklı değişik tariflere rastladım. Şimdi konunuzu görünce inşallah faydası olur fermente edilmiş muzda antidepresan ilaçlarında kullanılan madde açığa çıkıyormuş ve doğal . Ayrıca okuduğum yazılarda depresyonun da bağırsaklardan kaynaklandığı yazıyordu . Bazı guruplar var inanılmaz değişik tarifler ve lezzetli tarifler var bence o gruplara katılın her gün düzenli probiyotik alın siz muz fermentesine ağırlık verin.
Ben mide rahatsızlığım yüzünden başlamıştım ne yesem ne icsem sorun yaşıyordum üstelik yağlı yiyecek gazlı içecek abur cubur şeyler kesinlikle yoktu hayatımda buna rağmen mide sorunları yaşıyordum . Yıllarca ilaç kullandım ve ne zaman bıraktım sacede probiyotiklere geçtim yemek içmek işkence olmaktan çıktı benim için . Ben şuan hamileyim ben de hamilelik düşündüğüm için bıraktım ve sağlıklı besin araştırmalarına girdim ogrendiklerimden çok mutluyum hayatım guzellesti. İnşallah size de faydası olur ama istikrar önemli öyle bir gün kullanıp hiç işe yaramadı diye düşünmeyin. Allah yardımcınız olsun

Cevabınız için çok teşekkür ederim . Bende gazlı içecek, abur cubur hiç tüketmiyorum. Tek kötü alışkanlığım antidepresan. Onun dışında yoğurt, kefir tüketiyorum. Dediğiniz öneriyi dikkate alacağım. Probiyotik ilaçlarla da alınıyor diye biliyorum. Probiyotik takviyesi belki yardımcı olur. Sanırım onu kastettiniz. Tekrardan teşekkürler.

Probiyotik takviyeler bağırsaklarda tutunamiyormus o yüzden bıraktığınız an o takviye hapları eski haline dönüyor bağırsaklar.
İnanın araştırmalarım sonucunda fermente edebileceğim o kadar çok şey olduğunu öğrendim ki çoğu zaman iceceklerimi bile fermente Edip kullanıyorum. Depresyon içinse en çok muz fermentesinde açığa çıkıyormuş o madde hem de kabuğuyla birlikte yapılıyor

Muz feementesi nasıl oluyor hocam

İlacı birden mi kestin doktor kontrolünde mi kestin? Benm yakınımda kullanıyordu 20 mg galiba başka ilaç tam hatırlamıyorum. Birden iyim diye kesti tekrarladı. Düzenli azaltınca tekrarlamadı

İlacı birden mi kestin doktor kontrolünde mi kestin? Benm yakınımda kullanıyordu 20 mg galiba başka ilaç tam hatırlamıyorum. Birden iyim diye kesti tekrarladı. Düzenli azaltınca tekrarlamadı

Hayır birden kesmedim . Doz azaltarak kestim.

Doktorumla konuştum. Antidepresan vermeye karşı. Sanırım kendi kendime terapi yapmaya çalışacağım.
Benimde senin durumuna benzer sıkıntılarım var.. kendimi pozitif telkinlerde bulunuyorum. Aklıma kötü düşünceler gelince elimden geldiği kadarıyla kafamdan atmaya çalışıyorum. Emin ol geçicek zaman ver kendine..

Teşekkür ederim canım. Umarım dediğin gibi olur. Gebelik tedavisi görüyorum. Şuan boyleysem gebe kalınca daha kötü olurum diyorum iyice işin içinden çıkamıyorum. Sen hamile misin

Panik atak hastasıyım hamile kalmadan 3 ay önce ilacı kendi kendime jestim inan bana hamile inen tek bir sorun yaşamadım ve seninle aynı ilacı içiyordum doğumumdan bir süre sonra tekrar etti panik ayağım Suan citoles 20 mg kullanıyorum

Teşekkür ederim canım. Umarım dediğin gibi olur. Gebelik tedavisi görüyorum. Şuan boyleysem gebe kalınca daha kötü olurum diyorum iyice işin içinden çıkamıyorum. Sen hamile misin
Yok canm bende hamile kalmak için çabalıyorum.

Muz feementesi nasıl oluyor hocam
Tarifi doğru hatırladığımdan emin değilim bir tam muzu rondodan geçirin kabuklarıyla birlikte sonra bir miktar süt bir miktarda yoğurt koyup karıştırın fermente olana kadar dışarda olduktan sonra buz dolabına alıyorsunuz tadında kabuğundan dolayı hafif acılık var eğer yiyemezseniz fermente ederken bal da ekleyebilirsiniz ben eklememistim. Çok fazla hazırlamayın çünkü çok dayanıklı bir şey değil mümkün mertebe günlük hazırlayın. Ayrıca yanlış bilgi vermek istemem siz özelden bana bir mesaj atarsanız ben araştırıp size geri dönüş yapayım . Çünkü burdan tekrar aynı konuyu bulmak biraz zor
Geçmiş olsun

Bunu duyduğuma çok sevindim. Gerçekten umarım benim de öyle olur. Doğumdan sonra kullanırım ama gebelik süresinde sıkıntı olmasın yeter ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…