Gebeliğe Hazırlık Hamilelik ve antidepresan

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bunu duyduğuma çok sevindim. Gerçekten umarım benim de öyle olur. Doğumdan sonra kullanırım ama gebelik süresinde sıkıntı olmasın yeter ki
İlaç yeni bıraktığın için en az 1 veya 2 ay ilaç yoksunluğuna girebilirsin ama daha sonra azalır merak etmeyin inşallah

Çok teşekkürler

Bende senin gibiyim 3 yıllık evliyim.. antidepresan yüzünden çocuk olayı da beni germeye başladı... ne yapıcaz biz?

Bende senin gibiyim 3 yıllık evliyim.. antidepresan yüzünden çocuk olayı da beni germeye başladı... ne yapıcaz biz?

Bilmiyorum canım . Daha fazla ertelemek istemiyorum. Çünkü bu hastalık geçmiyor. Tam iyiyim dediğinde tekrar başlıyor. İlaçla iyi bir hamilelik geçiririz umarım.

Kızlar bende şuanda secita 15 mg ve zestat 15 mg kullanıyorum.Gebelik düşünüyorum psikiyatrıma ve aile hekimime bu konuda bir çok kez danıştım.Bir annenin gebelik sırasında psikolojik rahatsızlık yaşamasının bebeğe daha çok zarar vereceğini eğer ki bu süreçte ilaçsız başedemezsem ilaç kullanabileceğimi söylediler.Yani kesinlikle kullanılmaz gibi bir görüş yok ben kaç kez ilacı bırakmayı denedim fakat her seferinde tekrarladı ikaçsız başedemiyorum bu rahatsızlıkla sanırım gebelik süresince tedaviye devam edicem yani uzman görüşü şu şekilde ilaç kullanımında %3 lük gibi bir risk var evet ama depresyonda olan bir annenin bebeğe zararının daha çok olduğu söyleniyor.Bu konuda çok araştırdım bir çok doktora danıştım.görüşler bu yönde.

Merhaba marla ben de 10 yıl antidepresan ilaçlar kullandım

Ben hamileyken de emzirme döneminde de kullandım dr kontrolünde sıkıntı olmadi
Hangi ilacı kullandın canım.bende paxera kullanıyorm.lustrake geçmeye çalıştım.ama korkularına etkimetmiyoe lustral.şimdi hamilelik düşünüyorm.napıcağımı şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…