Hamilelik ve bel ağrısı

pirayeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
415
16
26
Ankara
Kızlar gecenin bu vaktinde beni ağlatan bel ağrısından nasıl kurtulurum? 3 gündür ara ara ağrıyor. Parol aldım hafif geldi. Adet sancısının gelişmiş hali, banyo falan işe yaramıyor. Akşamdan beri artarak ağrıyor. 18 haftalık hamileyim bu arada. Ne yapabilirim dayanamıyorum artık...

Hamilelik ve bel agrisi ayrilmaz bir ikilidir.ama seni bu kadar rahatsiz ediyorsa doktora gorunsen iyi olur bugun.kafana gore parol alma.bebegin daha kucuk.

Kızlar gecenin bu vaktinde beni ağlatan bel ağrısından nasıl kurtulurum? 3 gündür ara ara ağrıyor. Parol aldım hafif geldi. Adet sancısının gelişmiş hali, banyo falan işe yaramıyor. Akşamdan beri artarak ağrıyor. 18 haftalık hamileyim bu arada. Ne yapabilirim dayanamıyorum artık...

Selamlar Pirayeee,
Oncelikle hamileliginiz hayirli olsun,saglikla yavrunuza kavusun insallah.
Hamilelikte bel agrilari, artan kilo ve vucudun degisen agirlik merkezinden oturu yasanabilir.
Bunu onlemek icin bol bol yuruyus yapmanizi, imkaninz varsa yuzmenizi, pilates veya size en uygun sporla hareketsiz kalmayip,kaslarinizi guclendirmenizi tavsiye ederim.
Bunun haricinde belinize takabileceginiz hamile kemerleri de mevcut, faydali olabilir.
Fakat tum bunlarin haricinde vitemin,kalsiyum vs gibi bir eksikliginizde olabilir,bu sebeple doktorunuza danismaniz da en dogrusu olur.
Gerekli tahlil ve tetkikleri yapip bir eksiklik varsa mutlaka tedavi edecektir.
Umarim biran evvel agrilariniz gecer,saglikli gunler dilerim.

Hamilelik ve bel agrisi ayrilmaz bir ikilidir.ama seni bu kadar rahatsiz ediyorsa doktora gorunsen iyi olur bugun.kafana gore parol alma.bebegin daha kucuk.

Bu ağrı çok fazla sanki. Doktora gittim normal dedi. İş yapmışındır ondan olur dinlen ve Parol al istersen dedi. Ama azalacağına artıyor. Bu gece hiç uyumadım hala ağrıyor.

Selamlar Pirayeee,
Oncelikle hamileliginiz hayirli olsun,saglikla yavrunuza kavusun insallah.
Hamilelikte bel agrilari, artan kilo ve vucudun degisen agirlik merkezinden oturu yasanabilir.
Bunu onlemek icin bol bol yuruyus yapmanizi, imkaninz varsa yuzmenizi, pilates veya size en uygun sporla hareketsiz kalmayip,kaslarinizi guclendirmenizi tavsiye ederim.
Bunun haricinde belinize takabileceginiz hamile kemerleri de mevcut, faydali olabilir.
Fakat tum bunlarin haricinde vitemin,kalsiyum vs gibi bir eksikliginizde olabilir,bu sebeple doktorunuza danismaniz da en dogrusu olur.
Gerekli tahlil ve tetkikleri yapip bir eksiklik varsa mutlaka tedavi edecektir.
Umarim biran evvel agrilariniz gecer,saglikli gunler dilerim.

Evet en iyisi tekrar gitmek doktora. İş yapmışındır dedi ama 3 gündür bişeyde yapmadım geçmiyor artıyor. Cvp için sağolun.

18 . haftada ne kadar agrı olabılırkı dayanamıcak kadar ,doktor deyıstırme sansınız varmı
parol doktor onermıs mantıklı
dger ılaclar sulandırma yapabılır bılgınıze
bence sızın masaj aletıne ıhtıyacınız var

Ağır iş yapmamaya gayret et canım benimde bazen yürüyemicek duruma geldiğim oluyor. Geceleri sağa sola dönünce uyanacak kadar ağrım oluyor ki uykum çok ağırdır. O ağrıyı tam 2 aydır kesintisiz çekiyorum :( doktora normal diyo ama bazen katlanamıyo insan :14:

18 haftada daha doğru düzgün karnı bile çıkmaz insanın
Bence bel ağrın hamilelikle alakalı değil

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Oncelikle hayırlı olsun Bebeğiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin.

Benim de çok ağrım oluyordu. Sıcak duş alıyordum. Belime tutuyordum suyu biraz. Sonra da afedersiniz ama böyle köpek gibi 4 ayak üstünde durur gibi duruyordum, belimi eğip kalçamı yukarı kaldırıp ileri geri hareket ediyordum. O beni çok rahatlatiyordu. Doktorum ve bir fizyo terapist arkadaş onermişti.

Bel ağrısından ben de çok korkuyorum. Şuana kadar çok şükür hamilelikte yaşamadım ama hamile değilken bir kere yaşadım. Öldürüyor insanı. Ki sen hamilesin. Allah şifa versin. Doktorun dediği gibi ağır iş mi yaptın ne yaptın. Hani her hamilede de olmuyor ama bi yerde okumuştum. Hamilelikte yanlış duruş pozisyonlarından dolayı bel ağırırmış.. Yeterinde dik durmuyor musun?

18 . haftada ne kadar agrı olabılırkı dayanamıcak kadar ,doktor deyıstırme sansınız varmı
parol doktor onermıs mantıklı
dger ılaclar sulandırma yapabılır bılgınıze
bence sızın masaj aletıne ıhtıyacınız var

Doktorumu değiştirmek istemiyorum alıştım. Aslında abarttığımı düşündü galiba. Halbuki 22 aylık bebeğim var hiç ağrım olmadı onda. Zaten doktora gidene kadar kesin bebeğe bişey oldu dedim şükür bebek sağlıklı ama ben çok kötüyüm.

Ağır iş yapmamaya gayret et canım benimde bazen yürüyemicek duruma geldiğim oluyor. Geceleri sağa sola dönünce uyanacak kadar ağrım oluyor ki uykum çok ağırdır. O ağrıyı tam 2 aydır kesintisiz çekiyorum :( doktora normal diyo ama bazen katlanamıyo insan :14:

Sizdeki nasıl bir ağrı yani benimki içerden sanki. Yani masaj falan etkisiz kalır. Hiç normal gelmiyo bana da bu gece yarım saat bile uyumadım. Çok ağrıdı çok. Hala da ağrıyor.

Oncelikle hayırlı olsun Bebeğiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin.

Benim de çok ağrım oluyordu. Sıcak duş alıyordum. Belime tutuyordum suyu biraz. Sonra da afedersiniz ama böyle köpek gibi 4 ayak üstünde durur gibi duruyordum, belimi eğip kalçamı yukarı kaldırıp ileri geri hareket ediyordum. O beni çok rahatlatiyordu. Doktorum ve bir fizyo terapist arkadaş onermişti.

Gece duş aldım, sıcak su torbası koydum belime, Parol aldım, sıcak suya soktum ayaklarımı banamısın demedi. Hareketi'de denerim. Teşekkür ederim.

Bel ağrısından ben de çok korkuyorum. Şuana kadar çok şükür hamilelikte yaşamadım ama hamile değilken bir kere yaşadım. Öldürüyor insanı. Ki sen hamilesin. Allah şifa versin. Doktorun dediği gibi ağır iş mi yaptın ne yaptın. Hani her hamilede de olmuyor ama bi yerde okumuştum. Hamilelikte yanlış duruş pozisyonlarından dolayı bel ağırırmış.. Yeterinde dik durmuyor musun?

Öğretmenim dershanede, 3 gün gidiyorum. ama rahat o 3 günde 10 saat ayaktayım. Evde de çocuğum küçük 14 kilo kucak istiyor tosun. Ev işleri zaten malum. Böyle giderse işi bırakırım zaten. Pek dik durduğumda söylenemez. Dikkat edeyim biraz. Teşekkürler.

50 gün önce doğurdum agri bel ağrım hala var.

Bebeğin hayırlı olsun canım öncelikle. İnşallah kurtuluruz ağrılardan. Daha öncede doğum yaptım ama böyle ağrı görmedim. Doktor bu başka diyor ama karşılaştırıyor insan haliyle.

cnm bişi sorcam sana. bend ekorunmuyorum. gebelik düşünüyorum. adetim yaklaştı. kaç gündür belim karnım ağrıyor. gerginlik var. ama adet yok. hamile kaldığında böyle adet belirtileri yaşadınmı. adet olcakmış gibi. çok heyecanlıyım da

cnm bişi sorcam sana. bend ekorunmuyorum. gebelik düşünüyorum. adetim yaklaştı. kaç gündür belim karnım ağrıyor. gerginlik var. ama adet yok. hamile kaldığında böyle adet belirtileri yaşadınmı. adet olcakmış gibi. çok heyecanlıyım da

Yaşamadım canım. Ama hamile olduğumu hissettim sanki adetime 5 gün vardı. Eczaneden test aldım adetimin tarihi geçmemesine rağmen silik çizgi çıktı. 3 gün sonra bi daha yaptım netleşti. Test al bence. Ikinci çizgi silikte olsa çıkarsa hamilesindir. Doktor söylemişti hamilelik en son idrarda gözüküyormuş o testte çıktıysa pek yanıltmıyor. Kan testi yapmıyorlar sağlık ocağında. idrarda çıkıyorsa, hastaneye git dedi direkt doktor o zaman. Aldığım kana yazık olur demişti..

Back
X