Hamilelik ve İlgi

TomrisHatunn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
55
61
38
Merhaba hanımlar
Ben yaklaşık 3 aylık hamileyim ve duygularımı en üst düzeylerde yaşamaya başladım herşeyden etkileniyorum maalesef ki 3 hafta önce eşimin erkek kardeşini kaybettik çok etkilendim ağlayanları görünce eşimi görünce çok kötü oldum neyse evime döndükten sonra biraz kendimi toparladım ama hamilelikten dolayı mide bulantılarım çok fazla eşim sabahtan geç vakitlere kadar çalışıyor 2 muhabbet etmek istiyorum çünkü bulantımdan dolayı evden çıkamıyorum pek sadece eşim akşam gelince muhabbet etmek istiyorum az da olsa ilgi istiyorum ama eşimin acısı taze anlıyorum onu hep suratı asık hiç çalışmak istemiyorum vs diyip duruyor keyfi yerine gelsin diye muhabbet etmeye çalışıyorum bazen hiç cevap vermiyor bazen duymuyor beni birşey dediğimde hep erteliyor bazen beni görmezden geliyor acısı olduğu için sesimi çıkarmıyorum yinede destek olmaya çalışıyorum hayat devam ediyor bir çocuğumuz olacak Allah’ın takdiri böyleymiş ne keyif verir onu yapalım istersen ailene gidip kalalım yada bir psikologdan yardım alalım gibi moral vermeye ve çözüm üretmeye çalışıyorum ama inanın duygularım çok aşırı hep içimde tutuyorum mesela dün belim ağrımaya başladı bana mesaj yaparmısın dedim tık yok üstelemedim yanlış anlar iyice moralini bozarım diye konuşamıyorumda belki aranızda yaşayanlar vardır yada yaşamışlar hem hamilelik hem bu durum çok zor geliyor bana biraz akıl verirmisiniz napmalıyım nasıl davranmalıyım

Bence bir sure kendi haline birakmalisiniz
kardesimi kaybedeli 3 hafta olsa ve esim masaj yapmami istese kendimi cok igrenc hissederdim.
Surekli ilgi beklemek normal zamanlarda bile hayal kirikligi yaratabilir

Bel agriniz normalde mi var bu arada? 3. Ayda hemen baslar mi ki

Bence bir sure kendi haline birakmalisiniz
kardesimi kaybedeli 3 hafta olsa ve esim masaj yapmami istese kendimi cok igrenc hissederdim.
Surekli ilgi beklemek normal zamanlarda bile hayal kirikligi yaratabilir

Bel agriniz normalde mi var bu arada? 3. Ayda hemen baslar mi ki
Hamilelikten değilde Çok yürüdüğüm zaman yorgunluktan oluştuğunu düşünüyorum

Allah sabır versin. Kardeş acısı çok zor bir şey ya. Anlamak lazım eşinizin o donuk halini. Anlayış gösteriyorum diyorsunuz ama şuan beklentilerinizi karşılayacak psikolojide olamaz, bunu tam anlamamışsınız bence. Hayat devam ediyor lafını sakın eşinize söylemeyin olur mu? En yakınlarını kaybetmiş biri olarak diyebilirim ki o laf insanın sinirini bozmaktan başka bir işe yaramıyor. Evet, hayat devam ediyor da, acıyı yaşayana sormak lazım nasıl devam ettiğini. Psikolog teklifiniz güzel ama acısı daha çok yeni, biraz zaman verin. Bu arada mide bulantılarınız da bir iki haftaya geçecek yüksek ihtimalle. Zaten ilk 3 ay olan bir durum. Son aylarda vücut doğuma hazırlandığı için gevşeyen kaslardan ve alınan kilolardan ağrıyor da, bu aylarda ağrıması enteresan. Ağrılarınızın hamilelikle bir alakası olmayabilir. Yine de fazla yorulmayın, dinlenin. Sağlıkla gelsin bebeğiniz.

Esinizin acisi henuz cok taze surat asiyor demissiniz adam kardesini canini kaybetmis surat asma tabiri cok cirkin ici yaniyor tabi gulmez yuzu. Icinize atacaginiza kendinizi esinizin yerin koyun o zaman icinize atmanizi gerektirecek bir durumda kalmaz.

Adam 3 hafta önce kardeşini, canını kaybetmiş. Siz kalkıp bana masaj yap diyorsunuz. Kusura bakmayın bu kadar çıt kırıldım olmayın. 9 ay o çocuğu nasıl taşıyacaksınız karnınızda. Biraz acısını yaşamasına izin verin, çok taze acısı. Benim eşim birini kaybettiğimi bildiği halde hadi bana masaj yap dese, mızmızlansa beni anlamadığını düşünüp çok üzülürdüm sanırım.

Esınız surat asmıyor, acı cekıyor. Acısı cok taze gencecık kardesını kaybetmiş. Yemek yedıgı su ıctıgı ıcın kendını sucluyodur suan.
Siz bel diyorsunuz masaj diyorsunuz. Sıcak su torbasını koyuyorum belime uzanıyorum geciyor, agrım oldugunda. Sizde oyle yapın.
Hayat devam ediyor cumlesı de teselli cumlesı degıl, acı ceken insana hakaret gıbı gelir.

Biraz zaman verin esinize

Anlayışlı değilsiniz, hormonlarınızın oyununa geliyorsunuz sanırım.
Ben teyzemi kaybettiğimde bile haftalarca acı çektim, kardeşi düşünemiyorum bile. Bırakın biraz acısını yaşasın adam.
Bir de 3.ayda beliniz mi ağrımaya başladı gerçekten? Hamilelik kaynaklı olmasına imkan yok bunun. Masaj istemeniz ise eşinizin sizi itici bulmasına sebep olur sadece.

Canından bir parçayı daha yeni kaybetmiş esiniz. Başınız sağolsun çok üzücü bir durum. Hamilesiniz anlıyorum ben de şu an hamileyim illa ki insan ilgi bekliyor ama bırakın acısını yaşasın esiniz acısı çok taze, herkes farklı yaşar aciyi. Üstüne gitmeyin derim ben

Eşinize çok üzüldüm ama beş aylık hamile biri olarak hassaslıgınızı anlıyorum. Aslında gerçekten de ilgiye ihtiyacınız var
Bana göre nazlanmak degil bu. Ancak hangisi agır basıyor derseniz tabiki eşinizin acısı. Bu sebeple sabretmeniz ve eşinize destek olmanız hatta onu biraz da kendi haline bırakmanız gerekecek. Lütfen biraz sabırlı olun. Eşinizden öyle isteklerde bulunmayın. İnşallah ileriki aylarda toparlayıp gereken ilgiyi gösterir.

Lütfen eşininiz üstüne gitmeyin kendi haline bırakın çok çok çok zor bir süreç onun için sizde anlayış gösterin.

Eşinizi rahat bırakın bir süre olur mu?
Onun şu an ne muhabbet etmeye ne de teselliye ihtiyacı var. Sadece bu yara zamanla kabuk bağlar..

İş konusunda çalışmak istememesi sevdiği birini kaybeden kişiye hayat ne kadar anlamsız diye düşündürmesi nedeniyle olur..
Siz belki acınızı konuşarak azaltırsınız eşiniz böyle biri değildir.

Ayrıca bel ağrınız hamilelik nedeniyle olmayabilir. Doktora kontrolde sorun bunu. Normalde 3 aylık gebelikte olmaz.
Kalça bacak ağrısı olmuştu bende. Doktora söyleyince magnezyum vermişti..
Mide bulantılarınız yakında biter..

Acisi cok taze
Hissettikleriniz icin hep bunlar hormonlardan deyin
Hamilelik bir hastalik degil , kiminin ki zor geciyor biliyorum ama kendinize surekli telkinde bulunun , hissettikleriniz hormonlariniz yuzunden boyle ama esiniz gercekten cok aci cekiyor
Allah rahmet eglesin

Merhaba hanımlar
Ben yaklaşık 3 aylık hamileyim ve duygularımı en üst düzeylerde yaşamaya başladım herşeyden etkileniyorum maalesef ki 3 hafta önce eşimin erkek kardeşini kaybettik çok etkilendim ağlayanları görünce eşimi görünce çok kötü oldum neyse evime döndükten sonra biraz kendimi toparladım ama hamilelikten dolayı mide bulantılarım çok fazla eşim sabahtan geç vakitlere kadar çalışıyor 2 muhabbet etmek istiyorum çünkü bulantımdan dolayı evden çıkamıyorum pek sadece eşim akşam gelince muhabbet etmek istiyorum az da olsa ilgi istiyorum ama eşimin acısı taze anlıyorum onu hep suratı asık hiç çalışmak istemiyorum vs diyip duruyor keyfi yerine gelsin diye muhabbet etmeye çalışıyorum bazen hiç cevap vermiyor bazen duymuyor beni birşey dediğimde hep erteliyor bazen beni görmezden geliyor acısı olduğu için sesimi çıkarmıyorum yinede destek olmaya çalışıyorum hayat devam ediyor bir çocuğumuz olacak Allah’ın takdiri böyleymiş ne keyif verir onu yapalım istersen ailene gidip kalalım yada bir psikologdan yardım alalım gibi moral vermeye ve çözüm üretmeye çalışıyorum ama inanın duygularım çok aşırı hep içimde tutuyorum mesela dün belim ağrımaya başladı bana mesaj yaparmısın dedim tık yok üstelemedim yanlış anlar iyice moralini bozarım diye konuşamıyorumda belki aranızda yaşayanlar vardır yada yaşamışlar hem hamilelik hem bu durum çok zor geliyor bana biraz akıl verirmisiniz napmalıyım nasıl davranmalıyım
Yaşadığı şey hiç kolay değil. Zamana bırakın ve eşinizi anlamaya çalışın. Zamanla daha da iyi olacaktır şuan acısı çok taze çünkü. Sizde zor dönemden geçiyorsunuz. Ama sabır edin bu günler geçecek kendinizi de üzmeyin lütfen.

Back
X