Hamilelik ve iş durumları

inciliboncuklu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
114
43
13
34
Günaydın bayanlar. 6 aylık hamileyim. Çalıştığım kurumdan farklı bir kuruma geçiş yapacağım. İkisi de kamu kurumu. Sınava girdim kazandım ve atama bekliyorum (şuanki bekleyişin yeni kurumla değil şuanki kurumla alakalı bir bekleyiş) . Ancak yeni geçeceğim kurumdaki atamalarla ilgilenen kişiye hamile olduğumu şubatta doğum yapacağını söyledim. Yeni geçeceğim kurumda da işler aşırı yoğun olduğu için sürekli personel ihtiyacı olduğunu söylüyorlar. Sürekli bir an önce ataman yapılsa da başlasan çünkü çok ihtiyacımız var diyorlar. Hamile olduğumu söyledikten sonra bir süre çalışmayacağımı düşündüklerine göre sizce atamamı yapmaktan vazgeçerler mi? Atamamı yapma mecburiyetleri yok bu arada. Daha doğrusu kanunen mecburiyet yok ama mecburiyet olduğu yönünde Danıştay kararları var yani dava açarsam kazanacağım. Personel ihtiyaçları çok fazla ve hamile birini almazlar diye düşünüyorum. Ama o kuruma geçmeyi de çok istiyorum. Düşünmekten deli oldum. Sizce atamamı yaparlar mı?

Son düzenleme:
Mantık çerçevesinde bakarsanız atamanizi yapma mecburiyetleri de yoksa bu durumda yapmayabilirler.
Sonucta onlara personel lazım ama siz dogum sebebiyle olmayacaksiniz,e kadronuz dolu görünecek baska personel talep edemeyecekler..

Siz olsaniz kendi atamanizi yapar misiniz bu durumda

Mantık çerçevesinde bakarsanız atamanizi yapma mecburiyetleri de yoksa bu durumda yapmayabilirler.
Sonucta onlara personel lazım ama siz dogum sebebiyle olmayacaksiniz,e kadronuz dolu görünecek baska personel talep edemeyecekler..

Siz olsaniz kendi atamanizi yapar misiniz bu durumda
Yazdıklarınızda haklısınız ancak ben şuan dürüst olup hamile olduğumu söylemeseydim ataman yapıldıktan sonra öğreneceklerdi. Dürüstlüğümün karşılığı bu olmamalı bence. Ayrıca ben onlar sormadan söyledim. Birde beni almayıp yerime yeni bir personel almaya kalksalar ilanı sınavı filan yine doğum izni bitişini bulur bence

Ama sinava girip kurumlar arasi değişiklik yapmaya hak kazanmışsınız,bu siradan bir is ilanina basvurmak gibi algılanmamalı. Kamu kurumu sinav ve mecburiyetleri yok diyorsunuz burayi anlayamadim?

Ama sinava girip kurumlar arasi değişiklik yapmaya hak kazanmışsınız,bu siradan bir is ilanina basvurmak gibi algılanmamalı. Kamu kurumu sinav ve mecburiyetleri yok diyorsunuz burayi anlayamadim?
Orası şu şekilde ben yedek adaydım asil aday başlamadı sıra bana geçti yedeğin 6 ay hakkı var 6 ayın dolmasına da çok az süre kaldı yani 6 ayın dolmasını bekleyip yeni ilana çıkabilir

Ozel kurum degil ki almasın. Mecbur almak zorundalar . Sınavla atanmışsınız. Oradaki isler bugüne kadar yürüyordu. Sen Bı kaç ay gelmezsen mi aksayacak . Hangi kurumu kazandınız. Merak ettim
Kurum adı söylemesem :) sadece doğum izni olsa haklısınız ama ücretsiz izin durumu da olduğundan 2 buçuk yıla yakın çalışamayacağım

Yazdıklarınızda haklısınız ancak ben şuan dürüst olup hamile olduğumu söylemeseydim ataman yapıldıktan sonra öğreneceklerdi. Dürüstlüğümün karşılığı bu olmamalı bence. Ayrıca ben onlar sormadan söyledim. Birde beni almayıp yerime yeni bir personel almaya kalksalar ilanı sınavı filan yine doğum izni bitişini bulur bence
Bu şekilde Konuşsanız onlarla veya doğuma kadar bekleme imkanları yok mı ?

Atamayi yapma mecburiyetleri yoksa ve dogal olarak personel ihtiyaclari coksa sizi istemeyeceklerdir tabiki.

2,5 sene çalışmayacağım demedim ama tahmin ediyorlardır değil mi ücretsiz izin alırım diye

benim müdürüm ücretsiz izin dilekcesi goturdugumde ne ücretsiz izni herkes calisiyo bakici falan bulup gec isinin basina basina basla hadi hemen demisti:olamaz:

bilemezlee yani, bide dogum iznine ayrilcaksiniz ama sizi almayip baskasini alsalar hemen evlenip cocuk yapmayacagi ne malum

bence alirlar sizi en azindan düğün izni kullanmicaksiniz:KK45:

Yeni ilan acarlar bence. Siz de dogum izni ucretsiz izin bittikten sonra girersiniz olmaz mi? Kimseye hak gecmemis olur

Back
X