• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve İş Yeri Sorunları

gunesmk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
3.183
2.281
53
27 haftalık hamileyim 3 yıldır aynı merkezde engelli çocuklar ile çalışıyorum. Aslında alanım özel eğitim değil çocuk ve ergen psikologuyum iş verenim imza yetkim için MEB e bağlı olduğundan psikolog çalıştırmak zorunda. Tek imza için maaş verilmez angarya işleri de yaptırayım düşüncesinde bi patron. yani uzmanlık alanımın biraz dışında çalışıyorum. Yinede hamile kalana kadar çok şikayetçi değildim.

Hamileliğimden itibaren çocuklara karşı profesyonel bakış açımda azalma oldu örn; önceden çocuklara ödül ceza kısmında zorlanmazken şimdilerde ceza kısmında ben bu çocuğu üzdüm Allah benim cezamı verecek ya benim de çocuğum böyle hasta olursa gibi düşünceler ile boğuşuyorum vicdanen rahat olsam kasten çocukları üzmesem de.

Diğer sorun hepsinin annesi her gün öyle seyler anlatıyorlar ki oksijensiz kaldı doğumda enfeksiyon kaptı sarılık yüzünden nörolojik hasar oluştu erken doğdu gelişimi geri gibi bunlar bende acayip evhama neden oluyor

İşi bırakmayı çok düşündüm hem o insanların bana hem benim kazanca ihtiyacım var doğum masrafları vs diye hep erteledim sizce ne yapmalıyım?

çalışmaya devam. psikolojin bozulmuş biraz o ortamda çalışa çalışa. ama ihtiyaç varsa kötü düşünceleri aklından uzak tut.

Orada çalışsan da çalışmasan da bu düşünceler hep kafanda olacak. Hamileliğim boyunca duyduklarımdan, okuduklarımdan korktum. Bebeğim 7 aylık ve ben hala korkuyorum. Her sürecin zorluğu var keza annelik hiçte kolay değilmiş.

Orada çalışsan da çalışmasan da bu düşünceler hep kafanda olacak. Hamileliğim boyunca duyduklarımdan, okuduklarımdan korktum. Bebeğim 7 aylık ve ben hala korkuyorum. Her sürecin zorluğu var keza annelik hiçte kolay değilmiş.
Aynen öyle... bilmemek mutluluktur denir ya keşke diyorum eğitimsiz bilgisiz olsaydım komplikasyon risklerini gelişim sürecini bilmeseydim öyle akışında yaşasaydım hayatı

Aynen öyle... bilmemek mutluluktur denir ya keşke diyorum eğitimsiz bilgisiz olsaydım komplikasyon risklerini gelişim sürecini bilmeseydim öyle akışında yaşasaydım hayatı
Yine aynı şekilde yaşayabilirsin;) düşünceler aklına geldikçe meşgul etmeye çalış kendini. Karşına daha çok densiz çıkacak o komplikasyonları bir bir anlatan. Ben doğuma girmeden 1 ay önce neler neler duydum. İnsanlar ısrarla başlarına geleni ya da duydukları olumsuz örnekleri anlatıyor bir hamile gördüler mi. Kulaklarını tıka, kafanı meşgul et, bebeğinle konuş bol bol. Sayılı zaman hızla geçiyor tadını çıkar hamileliğinin ben hala kızımın karnımdaki hareketlerini çok özlüyorum;)

Psikolojınızın bozulmaması anormal olurdu da.
Sız psikologsunuz cocuklara ceza yontemıylemı bırseyler ogretıyorsunuz veya buna goz yumuyorsunuz :silah:

Uzak tutmaya çalışsam da ya benim çocuğum da böyle olursa düşüncesinden kurtulamıyorum
herkesin coxugu olabilir hatta büyük insan bile basına bir darbe alsa olabilir.oyuzden hayatta hersey insanlar için ama Allahım uzak tut onlarada savır ver demek lazım .

bide ben anlamadım ceza kısmı basıl bir ceza uygulanıyor rahatsız oluyorsunuz

Annelik böyle benim çocuğum 4yaiunda gece nefesini kontrol ederim aklıma hep en kötüsü gelir gerçi yapım böyle
Mesleğiniz gereği hep böyle ortamlarda bylunacaksonız zor alışalısınız

Sız psikologsunuz cocuklara ceza yontemıylemı bırseyler ogretıyorsunuz veya buna goz yumuyorsunuz :silah:
Hayır orada uzun uzun yazamadım konu dışı diye edimsel koşullanmada pekiştireçler var negatif ve pozitif bu pekiştirecler günlük yaşantılarında kullanılıyor davranış bozukluğu varsa mesela. Ceza sadece adı ceza öyle düşündüğün gibi tek ayak üstü durma elini aç vuracağım gibi bişey değil. Çok istediği birşey ödülden mahrum bırakma da cezaya giriyor o anlık üzülüyor belki çocuk ama hayatının geri kalanında o davranış problemi ile yasamasından iyidir

Hayır orada uzun uzun yazamadım konu dışı diye edimsel koşullanmada pekiştireçler var negatif ve pozitif bu pekiştirecler günlük yaşantılarında kullanılıyor davranış bozukluğu varsa mesela. Ceza sadece adı ceza öyle düşündüğün gibi tek ayak üstü durma elini aç vuracağım gibi bişey değil. Çok istediği birşey ödülden mahrum bırakma da cezaya giriyor o anlık üzülüyor belki çocuk ama hayatının geri kalanında o davranış problemi ile yasamasından iyidir

herkesin coxugu olabilir hatta büyük insan bile basına bir darbe alsa olabilir.oyuzden hayatta hersey insanlar için ama Allahım uzak tut onlarada savır ver demek lazım .

bide ben anlamadım ceza kısmı basıl bir ceza uygulanıyor rahatsız oluyorsunuz
Baska bir arkadaş da sormuş ona da açıkladım mesela 1 hafta boyunca kardeşine vurmazsa ona en sevdiği çizgi film kahramanının oyuncağını alacağım ama vurursa hem o oyuncaktan mahrum kalacak hem 1 hafta tv izlemeyecek
Çocuk üzülüyor haliyle ama kardeşe şiddet uygulamaması gerektiğini öğrenmeli

canım sen çok ulvi bir iş yapıyorsun. sanmam ki rabbim bunu göz ardı etsin. bunun mükafatını evladınla alacağına eminim.
benim çok sevdiğim bir arkadaşım özel çocuklar öğretmeni idi. hamileliğinde bir zihinsel engelli çocuk nöbet geçirmiş ve arkadaşım da tek nöbetçi imiş. 7 aylık hamile olmasına rağmen çocuğu kucakladığı gibi hastaneye götürmüş. akabinde biraz kanaması olmuş eşi felan çok kızmış ama o pişman olmamış.
doğumdan sonra diyor ki öyle bir sütüm oldu ki inanamazsın ki annesinin felan hiç sütü yokmuş benim de olmaz diye düşünürdüm. çocuğu 5-6 aylıkken tek anne sütü ile beslenmesine rağmen 10-12 kiloya kadar çıkmış düşün gürbüz ve sağlıklı bir çocuk. şimdi de o kadar zeki ki.
arkadaşım hep bu olaya bağlar ben o çocuğu yüz üstü bırakmadım rabbim bana mükafatını evladımla verdi diye.
inanırsın inanmazsın ayrı mevzu ama sen gerçekten herkesin yapamayacağı muhteşem bir iş yapıyorsun. allah senden razı olsun. rabbini de sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

canım sen çok ulvi bir iş yapıyorsun. sanmam ki rabbim bunu göz ardı etsin. bunun mükafatını evladınla alacağına eminim.
benim çok sevdiğim bir arkadaşım özel çocuklar öğretmeni idi. hamileliğinde bir zihinsel engelli çocuk nöbet geçirmiş ve arkadaşım da tek nöbetçi imiş. 7 aylık hamile olmasına rağmen çocuğu kucakladığı gibi hastaneye götürmüş. akabinde biraz kanaması olmuş eşi felan çok kızmış ama o pişman olmamış.
doğumdan sonra diyor ki öyle bir sütüm oldu ki inanamazsın ki annesinin felan hiç sütü yokmuş benim de olmaz diye düşünürdüm. çocuğu 5-6 aylıkken tek anne sütü ile beslenmesine rağmen 10-12 kiloya kadar çıkmış düşün gürbüz ve sağlıklı bir çocuk. şimdi de o kadar zeki ki.
arkadaşım hep bu olaya bağlar ben o çocuğu yüz üstü bırakmadım rabbim bana mükafatını evladımla verdi diye.
inanırsın inanmazsın ayrı mevzu ama sen gerçekten herkesin yapamayacağı muhteşem bir iş yapıyorsun. allah senden razı olsun. rabbini de sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

Bu işi yapanların karşılığını iyi yada kötü alacağını biliyorum sadece para için yapılacak bi iş değil zaten inan faydam olsun diye uğraşıyorum bazen sesim yükselmek zorunda kalıyor basende yukarda açıkladığım gibi üzülmelerine de sebep oluyorum Allah arkadaşını ödüllendirmiş ne mutlu ona ya ben çocukları üzdüğüm için ya Allah bana ceza verirse diye endişem ve ailelerinden duyduğum kötü doğum hikayeleri

İşten çıkarsanız bu sizin bebeğinizin sağlıklı doğacağı anlamına gelmez(ALLAH KORUSUN TABİKİ)Herşey Allahtan çalışın o çocuklara faydalı olun çok güzel bir mesleğiniz var

eltim yeni doğan yoğun bakımda uzman doktor.
aynı şekilde iki çocuğunda da sinirleri bozulmuştu, hatta doğum zamanı kötü hikayeler anlatıp beni de germişti baya. yapabileceğiniz bişey yok işiniz bu, ve unutmyın dünyada milyarlarca sağlıklı insan var, bu kötü olaylar sadece istisna.

eltim yeni doğan yoğun bakımda uzman doktor.
aynı şekilde iki çocuğunda da sinirleri bozulmuştu, hatta doğum zamanı kötü hikayeler anlatıp beni de germişti baya. yapabileceğiniz bişey yok işiniz bu, ve unutmyın dünyada milyarlarca sağlıklı insan var, bu kötü olaylar sadece istisna.
eltin de hamilelik zamanı öyle kötü olmuştur sadece öncesi ve sonrası insan alışıyor etkilenmiyor

eltin de hamilelik zamanı öyle kötü olmuştur sadece öncesi ve sonrası insan alışıyor etkilenmiyor

evet evet, kendi hamilelikleri çok stresli geçti, sürekli vefat eden ya da engelli kalacak olan bebekler için ağlıyordu...
şimdi o kadar normal bir şeymiş gibi bahsediyor ki,
ama eminim yine hamile kalsa yine strese girecek.

Back
X