• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik ve işten ayrılma

morpembe

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2013
10
0
6
Kocaeli
merhaba ben 26 haftalık hamileyim mayıs sonunda işten ayrılmayı düşünüyorum. 13 ağustos 2013 nikah tarihim, 1 sene dolmadığı için evlilik tazminatı hakkımdan yararlanmak istiyorum hamile olduğum için bu haktan mahrum olur muyum? birde doğum parası almak için doğum iznine mi ayrılmış olmam gerek, yani işten temelli ayrılırsam bu haktan yararlanamaz mıyım yaklaşık 4 buçuk yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum başka ne haklarım var öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba ben 26 haftalık hamileyim mayıs sonunda işten ayrılmayı düşünüyorum. 13 ağustos 2013 nikah tarihim, 1 sene dolmadığı için evlilik tazminatı hakkımdan yararlanmak istiyorum hamile olduğum için bu haktan mahrum olur muyum? birde doğum parası almak için doğum iznine mi ayrılmış olmam gerek, yani işten temelli ayrılırsam bu haktan yararlanamaz mıyım yaklaşık 4 buçuk yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum başka ne haklarım var öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

sadece doğum iznine ayrıldığında alacağın para hakkında bilgim var onu paylaşayım. 32. haftanda doğum iznine ayrılırsın, toplam yasal izin hakkın 16 hafta. Bu süre bittikten sonra toplu olarak doğum parasını alabiliorsun. Doğum iznin bitince geri dönmezsin istifanı verirsin.

Mayıs sonunda 32. haftalık olmuyorsun sanırım. Haziranın ortasına kadar işte kalman kalman lazım doğum parası için

hangisi daha çok getirecek onu hesapla. Doğum parası brüt maaşının 3 te ikisi kadar oluyor. 4 aylık maaşının 3 te ikisini hesapla, evlilik tazminatını da öğren. Hangisi karlıysa onu seçeceksin mecbur

Son düzenleyen: Moderatör:
4 yıllık tazminatınız şuanda aşagı yukarı 5bin olur. asgari ücrete göre tabi.
dogum ücreti daha düşük oluyo sanırım. hesaplaması nasıl bilmiyorum.
istifa etmeniz en mantıklısıdır.

Hamilelik durumunda durumu değiştiriyor mu bilmiyorum ama, evlendikten itibaren 1 yıl içerisinde işten ayrıldığınız takdirde çalıştığınız yıl*aylık brüt ücretiniz kadar kıdem tazminatına hak kazanırsınız.

Back
X