Hamilelik ve kendimi güzel bulmamak

Acquaa

Y❀
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
5.042
4.706
373
Merhaba hanımlar, büyük ihtimalle sizin için küçük ama benim bu aralar fazlasıyla canımı sıkan bir derdim var. Yaklaşık 15 haftalık falan hamileyim tarih okumayı bilmiyorum o yüzden yaklaşıkli bir şey yazdım tabiki ilk önce bebemin sağlığı neyse vücudum kendimi anneliğe hazırlamaya cabaladikça ben kendimi beğenmemeye güzel bulmamaya başladım. Hep kendime aynada igrenerek bakıyorum. Sorunum ödem ve alınmaya başlayan kilolar ama büyük çoğunlukla ödem. Birde yüzümde çillerin çıkması güneş kremi ile fayda vermiyor Nolur bana bu durumun doğumdan sonra geçeceğini söyleyin. Galiba çocuğum olunca kendimi yaşlılık psikolojisine soktum istemsizce daha 27 yaşındayım.

Merhabaaa. Gebelikle gelen çoğu şey doğumla gider merak eymeyin
Ayrıca size öyle geliyodur. Daha da güzelleşmişsinizdir eminim

Hiç takılmayın bu mucizevi sürecin keyfini çıkarın bence

(Ayrıca çok özür dilerim hafta saymayı bilmiyorum dediniz ya, son adet tarihinizden itibaren sayacaksınız Bebeğim 244221 haftalık diyenler gibi olmadığı için gebeler haftalarını bilmeli bana kalırsa )

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Aslında çok normal..
Bu bir evre zaten.
Dünya getireceginiz bir can için küçücuk bir bedel sadece..
Yani zorlukları var ancak kucağınıza aldiginizda unutuyorsunuz
Ayrica doğumda aldığı fazla kilolardan kurtulan ; hatta eskisinden daha fit bir görünüme sahip olan nice kadınlar gördü bu gözler .

Kisiye gore degisir, kiminin kalir, kiminin gider.Dogumdan sonra dikkat edersiniz.Bunlari düsünmeyin bir can dünyaya getireceksiniz. Ben kum saati vücudum ile hamile kaldım,herkes bana gıpta ile bakardı, 30 kg aldım hiç kafama bile takmadim,cokta yemek yerim,vucudumu dusunup yememezlik hic yapmadim.doğumdan sonra yine aynı vücuduma döndüm,karnım deseniz genç kız karni gibi 1 çatlağım bile yok şuan. Siz şimdi vücuda değil,bebeğin sağlığına odaklanin,gerisi hallolur.

İlk çocuğumda 60 kg ile hamile kaldım.Çocuğum 2 yaşındayken 52 kg dım sana verebileceğim tek tavsiye "sürecin tadını çıkar".Şu an öyle keyifli bir dönemdesin ki ..senin ağzına koyduğun her lokma bedeninden bebeğine geçiyor..vücudun onunla uyum içinde..karnın bebeğinin amniyotik sıvısı ve bebeğini taşıyan korunaklı bir donanım.Bu donanım (fanus diye de düşünebilirsin) bebeğinle öyle bir bağ içindeki bebeğin ihtiyaçlarına göre kendini yeniden yapılandırıyor.Böyle yazınca bilim kurgu filmi gibi gözüküyor değil mi Biraz da olaya kocakarı perspektifinden bakalaım; Annem hep kız çocuğu annenin güzelliğini alır,erkek güzellik katar derdi.Bebeğinin cinsiyeti belli mi?

Çok tatlısın çok teşekkür ederim 15 haftalığına 15+3 falan yazıyorlar ya ben kafamda onu tutamıyorum düz 15 işte artı martisi nedir yani çevremdeki herkes guzellestigimi söylüyor ama ne bileyim yaşlandığını hissediyorum belkide boya yapmayı birakip iki üç tel beyazimi gördükten sonra gerçeklerle yuzlestim bebiş iyi olsunda birazda vicdan azabı çekiyorum bebiş sağlıklı işte niye kendine takıldım diye

Ya inşallah eski kilonun altıma duserim totisim şimdiden kamyon tekeri olma adayı hayatımda hiç ince olmadığım için hamileliğimde kaç kilo alacağım diye korkuyorum 3 aylığım 76 kiloyum yoksa vücut deforme olabilir ama ne bileyim insanda takılıyor ister istemez

Profilinizin altında 67 kg yazıyor bu gebeliğinizin başladığı kilo mu?

Bebişin tabikide sağlığı daha önemli ama ben hem anneyim kadınlık kimliğimi bir kenara koymadım ki ben mi bencilce düşünüyorum. Bilemedim yememezlik yapmıyorum valla hiç affetmiyorum. Havuza yazilmayi düşünüyorum sizce hem normal doğuma hemde ödem problemine iyi gelir mi

Profilinizin altında 67 kg yazıyor bu gebeliğinizin başladığı kilo mu?
Malesef 73 kilo ile başladım aslında bende anlamadım ben 69 kilo idim hamile kalmadan önce bende ödem olurdu adet olmadan önce olunca 69 a geri donerdim o ay 72 kilo çıktım hamile olduguma ihtimal vermedim adetimi bekledim sonra hamile olduğumu öğrendim saçma sapan bir ödem problemim var

Ya kıskandım sizi benim ilk bebek olduğu için belgeselini izledim severim böyle şeyleri karında büyümesi aşamaları çok büyüleyici bir olay bende zaten vicdan azabı çekiyorum bu nedenle sende bir mucize var sukretmeyi bilmiyorsun bencilce davranıyorsun diye inşallah dönemsel bir düşünce istilasidir. Daha belli değil inşallah 29unda öğreneceğim

Tebrik ederim oncelikle. Surecin tadini cikar. Hissettiklerini hepimiz yasadik, hormonlarin da payi var bunda ama eminim ki guzellesmissindir, sana oyle geliyordur. Hamilelik guzellestiriyor aslinda, cilt daha parlak oluyor mesela. Ama biz de o psikolojiyi yasamistik. Merak etme cogu lekeler hamilelikten sonra geciyor, kilolar kiminde gidiyor kiminde kaliyor. Biraz da sana bagli. Emzirdikce aslinda vucudundaki yag sute donusuyor. Doktorum soylemisti. Ve ben sut olsun diye bol su icmistim dogumdan sonra. Hamilelik boyunca 19 kilo almistim. Dogumdan 1ay sonra eski kilomdaydim.
Bunlara uzulme. Tekrar tebrik ederim.

Gözünüz aydın olsun.
Hamilelikte insan herşeye dikkat etmesi gerekiyor Sağlıklı düzenli beslenmeniz, günlük 30 dakika yürüyüşünüz bedene nemlendirici yada bebe yagı ile çatlak oluşumunu en aza indirmek için desteklemenin faydası olur.
Kolay doğumlar dilerim

Yüzecek enerjiniz varsa ,mide bulantiniz vs yoksa faydası olur tabiki..ben 5 yaşından beri yüzerim hamilelikte yüzmek hiç aklıma gelmedi,isteğimde yoktu,yürüyordum sadece. Bu arada ben sezeryan yaptım ona rağmen karnında 1 tane ne iz ne çatlak ne kilo kalmadı yani çok takmayın,kalırsa da çok takmayın,kalada bilir.Bio oil yağ ve saf hindistan cevizi yağını sabah akşam sürdüm,baldırlara da sürebilirsiniz. Ne kadar nemli tutarsanız o kadar iyi ,kuru bırakmayın

Benim bu gebeliğimde göğüsüm 90 bedene çıktı, göbeğime kadar sarktı asla abartmıyorum ve uçları simsiyah oldu. Öliyim ben ozaman

Arkadaşım plates yaptı hamileliğinde normal doğum ve çok rahat biçimde aldi bebeğini kucağına.Kilo olayını sormamın nedeni estetik açıdan doğum sonrası için filan değil yanlış anlamayın lütfen.Bir arkadaşım ilk 6 ay kaç kilo aldıysan son 3 ayda da bir o kadar kilo alıyorsun demişti.Ben ilk 6 ay 7.5 kilo alınca bir 7.5 daha 15 kg sıkıntı olmaz diye düşünmüştüm.Ama öyle olmadı son 3 ay 15 kg aldım.Bu tüm hareketlerimi kısıtladı bacaklarım ve belim korkunç ağrır hale geldi.Kısa zamanda ödem de olsa vücut 20/25 kg almayı gerçekten kaldırmıyor. Bu yüzden ben elinden geldiğince sağlıklı şeyler tüket,boş su iç ve öğünlerini az ve sık yiyecek şekilde tut derim.Sağlıkla al kucağına bebeğini

Yok neden yanlış anliyayim sonuçta bilgi alışverişi yapıyoruz bende boş kilo almayı istemiyorum. Pilatesi bende düşündüm ama burda okudugum kadarıyla önceden yapmamissan hamilelikte baya zorluyormus dediler o yüzden yüzme ye kafayı taktım elimden geldiğinde sağlıklı birşeyler tüketmeye çabalıyorum yaz ayında olduğumuz için şu bol bol içiyorum hamilelikte başka elden birşey gelmiyor demekki

Çok teşekkür ederim öncelikle çevremdeki herkes güzelleştiğimi söylüyor ama aynaya bakınca puf puf bir acqua görüyorum çillerimi görüyorum belki bu durum beni sevimli yapıyordur ama benim için pek sevimli bir durum değil
Birde emzirdikçe acıktığını söylüyorlar dogru mu acaba :)

Çok teşekkür ederim :)
ELimden geldiğinde dengeli ve sağlıklı beslenmeye çabalıyorum. Bol suyunda çatlaklara iyi geldiğini duydum. Elimden geldikçe çatlamamaya çabalayacağım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…