- 13 Ocak 2022
- 259
- 202
- 53
- 33
Hiç dert etme doğumdan sonra mum gibi ericeksinMerhaba hanımlar, büyük ihtimalle sizin için küçük ama benim bu aralar fazlasıyla canımı sıkan bir derdim var. Yaklaşık 15 haftalık falan hamileyim tarih okumayı bilmiyorum o yüzden yaklaşıkli bir şey yazdımtabiki ilk önce bebemin sağlığı neyse vücudum kendimi anneliğe hazırlamaya cabaladikça ben kendimi beğenmemeye güzel bulmamaya başladım. Hep kendime aynada igrenerek bakıyorum. Sorunum ödem ve alınmaya başlayan kilolar ama büyük çoğunlukla ödem. Birde yüzümde çillerin çıkması güneş kremi ile fayda vermiyor Nolur bana bu durumun doğumdan sonra geçeceğini söyleyin. Galiba çocuğum olunca kendimi yaşlılık psikolojisine soktum istemsizce daha 27 yaşındayım.
ayyy sorma ben de aynı durumdayım
çok kilo almadım henüz daha erken benim zaten, böyle bi yuvarlandı fiziğim, vücut olarak sıkıntı yok çok beğeniyorum kendimi ama yüzüm aynı senin dediğin gibi elmacıklarım çillenmeye başladı eskiden severdim çil ama batıyo gözüme hormonlar zıp zıp zıpladığından mıdır nedirgeçici diyolar ama umarım öyledir.
bir de tavsiyem; eşinle bunu açık açık konuşabilirsin, utanılacak bir şey değil bu desteğe ihtiyacımız var bu dönemde en çok. hormonlarım çok dalgalı şu sıralar kendimi çirkin hissediyorum lütfen bana destek ol de, ben öyle yaptım sağolsun şimdi her fırsatta beni ve çillerimin güzelliğimi övüp duruyo kıyamam
Hiç dert etme doğumdan sonra mum gibi ericeksinben doğumdan çıkınca leke bastı yüzümü eşim çok güzel olmuşsun dedi tabiki de değildi aman bunu da takamam dedim geçti şuanda çiller çok arttı bb krem sürdüm,sürme daha iyi çilli diyo bnde çok takmıyorum zaten geçecek siz doğuma odaklanın Allah sağlık versin 3 gündür bel fıtığından bitap düştüm,daha sağlıklı beslenmeyr çalışarak dengede tutun kilonuzu düzenli krem sürün hatta yağlanın bol su için
Hamile olup çirkinleşen kadın hiç görmedim
Size öyle geliyor muhtemelen
Hala güzelsiniz emin olun
Sağlıkla gelsin inşallah
Amann bos ver kiz hepimiz yaslancazbebekli bebeksiz farketmiyor.. suan en azindan guzel bir anlami var ve dogumdan sonra hepsi geciyor emin ol.. tadini cikarmaya bak.. aserirsen yedigin yemeklerin tadi.. o tadi baska hic bir zaman alamayacaksin.. birde gobusunle bol foto cekin insan ozluyor
Çok teşekkür ederim :)
Yaaa duygulandım böyle yazınca her ay fotografını çekmeyi istiyorum :)
Daha aşermiyorum birşey ama ilerleyen dönemde o duyguyuda yaşarım herhalde :)
geçip geçmeyeceği kişiye göre değişir ama 1 çocuğum var hayatımda en zayıf kilomdayım ,hiç doğum yapmamış gibiyim bekarken bu kadar iyi vücuda sahip değildim öyle söyleyeyim ... demek istediğim doğumdan sonra vücudunuza bakarak ,
düzenli ve sağlıklı beslenerek doktorun izin verdiği zamanda başlanan egzersiz ile ve doğum sonrası dermotologa giderek tüm sıkıntılarınızı çözebilirsiniz bunları hiç dert etmeyin ,
ödem olunca kendinize değişik geliyorsunuz sizi iyi anlıyorum ama çok güzel bir anne olacaksınız
Imkanin varsa gebelik cekimi oneririm.. 3-4 numarada yaptirdim ben ama ilk 2 sinde acemilik mi desem yogunluk mubaktikca duygulaniyorum suan ve o zaman ki halim cok guzel geliyor
Ödem olayını doktorunuzla görüşün bence gerekli tahlilleri yapmalı bu kadar erken ödem olması pek normal gelmedi bana (tabi kilo değil ödem olduğuna eminseniz). Ben 39 yaşımda doğum yaptım tüm saçlarım beyaz, 5.aydan sonra organik boyayla boyama yapabilirsiniz. ilk 7 ayın sonunda tam 7 kg almıştım, ama son 2 ayda 12 kg daha aldım (işte gerçek ödem o zaman oluyo). 19 kg ile doğuma girdim zaten doumda 10 kg gitti. Halen kalan 9 kg la mücadele ediyorumEvet aslında fotoğrafçı akrabam var biraz kendini belli ettiğinde fotoğraf çekimi yaptırabilirim hoş bir anı olarak kalır :)
Teşekkür ederim öneriniz için
Egzersizlere başlamalıyımGeçmiş olsun benimde belimde sıkıntı var bebiş büyüdüğünde bel ağrısından kıvranırım herhaldeBirazda onu düşünüyorum yapı olarak kilo almaya müsait bir vücudum var. Su miktarım azmış onu fazlalaştırmaya çabalayacağım inşallah beceririm size de kolay doğumlar diliyorum
Yüksek tansiyon sıkıntı oluyor genelde,benim de çok düşüyor tansiyon. Solante Pregna kullanıyorum benTansiyonum çok düşük 9/5 çıkıyor. Ama şekerime baktıracağım tavsiyeniz için teşekkür ederim. Önerebileceğiniz bir güneş kremi var mıdır :)
Gebelik güzelleştırır tersine siz sadece hormonların etkisiyle kafanıza takıyorsunuzMerhaba hanımlar, büyük ihtimalle sizin için küçük ama benim bu aralar fazlasıyla canımı sıkan bir derdim var. Yaklaşık 15 haftalık falan hamileyim tarih okumayı bilmiyorum o yüzden yaklaşıkli bir şey yazdımtabiki ilk önce bebemin sağlığı neyse vücudum kendimi anneliğe hazırlamaya cabaladikça ben kendimi beğenmemeye güzel bulmamaya başladım. Hep kendime aynada igrenerek bakıyorum. Sorunum ödem ve alınmaya başlayan kilolar ama büyük çoğunlukla ödem. Birde yüzümde çillerin çıkması güneş kremi ile fayda vermiyor Nolur bana bu durumun doğumdan sonra geçeceğini söyleyin. Galiba çocuğum olunca kendimi yaşlılık psikolojisine soktum istemsizce daha 27 yaşındayım.
Tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım tedavi sırasında bile kocaman göbeğim olmuştu ilaclardan kaynaklanıyor şuan 14. Haftamdayim -1kilodayim kilo alımına başlamadım henüz benim riskli gebelik olduğu için hareket etmem yasak sadece lavabo ihtiyacı için kalkabiliyorum..
Bu yüzden de beslenmeme dikkat etmem gerekiyor bebeğe faydası olmayacak hicbirsey yemiyorum.. Sulu yemekler,salata ve çok az meyve.
Hamur işi,şekerli gıdalar bedeninize kilo aldıracak ama bebeğe hiç faydası olmayan yiyecekleri tüketmeyin diyetisyen kontrolünde olursanız fazla kilo alımının önüne geçersiniz..
Bol bol yürüyüş yapın,ödem için bol su için..
Benim hamileliğimde göbek ve göğüs kismimda lekeler olmuştu kap kara değişik bir cilt rengim olmuştu dogumdan hemen sonra geçti yüzdeki lekeleri bilmiyorum ama kalıcı olmaz galiba olsada çaresi var hiç üzülmeyin..
Herşeyden önce böyle hissetmeniz çok normal vücudumuz değişiyor hormonlarimiz tavan hepsi geçici sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın
Sorun ödem de değil aldığınız kilolar da değil. Maalesef adet dönemi ve hamilelik döneminde hormonlarımız bize oyun oynuyor ve kendimizi çirkin hissediyoruz. Oysaki biz yine aynı biziz. Siz her halinizle güzel olduğunuzu aklınızdan çıkarmayındoktorunuza danışarak hamile yogası yapın. Ruh halini çok güzel dengeliyor kötü düşünceleri yzaklaştırıyor
Gebelik güzelleştırır tersine siz sadece hormonların etkisiyle kafanıza takıyorsunuz
Sağlıkla alın bebişinizi kucağınıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?