- 26 Şubat 2015
- 1.972
- 4.548
- 333
15 haftalık hamileliğin ödeminden ne olur ki ? Siz bir de sonlara doğru görün kendinizi, mayalanmış ekmek hamuru gibi olacaksınız ama ii tarafı doğumla beraber bütün ödem uçup gidiyor. Yüzünüzde ki lekelere gebelik maskesi deniyor ve üzücü haber doğumdan sonrada geçmiyor belki lazerle falan düzeltilebilir.Merhaba hanımlar, büyük ihtimalle sizin için küçük ama benim bu aralar fazlasıyla canımı sıkan bir derdim var. Yaklaşık 15 haftalık falan hamileyim tarih okumayı bilmiyorum o yüzden yaklaşıkli bir şey yazdımtabiki ilk önce bebemin sağlığı neyse vücudum kendimi anneliğe hazırlamaya cabaladikça ben kendimi beğenmemeye güzel bulmamaya başladım. Hep kendime aynada igrenerek bakıyorum. Sorunum ödem ve alınmaya başlayan kilolar ama büyük çoğunlukla ödem. Birde yüzümde çillerin çıkması güneş kremi ile fayda vermiyor Nolur bana bu durumun doğumdan sonra geçeceğini söyleyin. Galiba çocuğum olunca kendimi yaşlılık psikolojisine soktum istemsizce daha 27 yaşındayım.
Yüzecek enerjiniz varsa ,mide bulantiniz vs yoksa faydası olur tabiki..ben 5 yaşından beri yüzerim hamilelikte yüzmek hiç aklıma gelmedi,isteğimde yoktu,yürüyordum sadece. Bu arada ben sezeryan yaptım ona rağmen karnında 1 tane ne iz ne çatlak ne kilo kalmadı yani çok takmayın,kalırsa da çok takmayın,kalada bilir.Bio oil yağ ve saf hindistan cevizi yağını sabah akşam sürdüm,baldırlara da sürebilirsiniz. Ne kadar nemli tutarsanız o kadar iyi ,kuru bırakmayın
15 haftalık hamileliğin ödeminden ne olur ki ? Siz bir de sonlara doğru görün kendinizi, mayalanmış ekmek hamuru gibi olacaksınız ama ii tarafı doğumla beraber bütün ödem uçup gidiyor. Yüzünüzde ki lekelere gebelik maskesi deniyor ve üzücü haber doğumdan sonrada geçmiyor belki lazerle falan düzeltilebilir.
Evet ancak sutum olsun diye cok yemek kilo aldiriyor. Sutun olmasini saglayan sudur aslinda, yemek degil. Cunku hamilelik boyunca vucuduna, kalcalarina depolayacagin yaglar dogumdan sonra sute donusuyor. Doktorum soylemisti. Doktor bol bol sivi al demisti bana. Insanlar sutun olsun diye sunu ye, bunu ye derler sen onlara bakma, ihtiyacin olam sey su sut icin demisti. Emzirdikce zayifladigini goreceksin demisti. Panik olmayin. Benim alnimda kocaman leke vardi sonra gecti. Tekrar tebrik ederim.Çok teşekkür ederim öncelikleçevremdeki herkes güzelleştiğimi söylüyor ama aynaya bakınca puf puf bir acqua görüyorum çillerimi görüyorum belki bu durum beni sevimli yapıyordur ama benim için pek sevimli bir durum değil
Birde emzirdikçe acıktığını söylüyorlar dogru mu acaba :)
Su az mı içiyorsunuz bende az içtiğimde ödem oluyor ayaklarımda şişme oluyor 3 litre su içmek lazım
Evet ancak sutum olsun diye cok yemek kilo aldiriyor. Sutun olmasini saglayan sudur aslinda, yemek degil. Cunku hamilelik boyunca vucuduna, kalcalarina depolayacagin yaglar dogumdan sonra sute donusuyor. Doktorum soylemisti. Doktor bol bol sivi al demisti bana. Insanlar sutun olsun diye sunu ye, bunu ye derler sen onlara bakma, ihtiyacin olam sey su sut icin demisti. Emzirdikce zayifladigini goreceksin demisti. Panik olmayin. Benim alnimda kocaman leke vardi sonra gecti. Tekrar tebrik ederim.
Yuvarlana yuvarlana gitmek ödeme değil de daha çok kiloya bağlı. Ödem sonuçta geçici bir şey. Dediğim gibi doğum yaptığınız gün gidecek bütün ödem. Doğruları duymak sizi depresyona sokuyorsaYani diyorsunuzki hamileliğin son aylarında seni bayırdan aşağı atsak yuvarlana yuvarlana gidersin. Benim ödem sorunum hamile kalmadan öncede vardı o yüzden fazla puf pufum. Depresyona soktunuz teşekkür ederim
kınamakta istemiyorum ama neyse. bi cocugum olsun yeterki çirkinliğe kiloya razıyım. bunu takacak psikolojide olman tuhafıma gitti.. birde güneş kremi gibi kimyasal şeyleri sürmen dogru değil gibi geldi bilemiyorum. Sağlıcakla gelsin inşallah
Ben tedaviyle hamile kaldım ve ilaçlar daha hamilelik öncesinde 3 kilo aldırdı,ödem de yaptı,14.haftadayım,o üç kilonun üzerine 1 kilo aldım 62yim şu an ama karnım biraz sivrildi gibi,he vücut farklı tepki veriyor hamileliğe.Aşırı bir ödem varsa sağlık sorunu da olabilir,tansiyon veya gebelik şekeri de ödem yapıyormuş,doktorunuz fark eder zaten ciddi bir ödem varsa.Doktorunuza danışın uygun olan sporları ve beslenme biçimini uygularsanız süreci daha rahat atlatırsınız.Bu arada İlk hamileliğimi 8 kilo ile tamamlamıştım bu arada ama doğum sonrası kilo aldım ve epidural kaynaklı acayip bir ödem gelişti bacaklarım davul gibi şişmişti. Sonra sporla sadece 2 ayda eskiden hiç olmadığım kadar fit olmuştum. Yalnız gebelik lekeleri kalıcı oluyor hamileliğe uygun güneş kremi kullanmaya çalışın
dogrudur ne yaşadıgın seninle alakalı tabi ama o zorluklardan sonra buraya böyle yazmanda söylediginle çelişiyo zaten. hayırlısı olsun tekrardanİşte bende sizin yüzünden buraya konu açmak istemiyordum. Bende zor aşamalardan geçerek çocuk sahibi oldum konularımı okuyabilirsiniz. Kimin ne yaşadığını bilmeden böyle yorumlar yapamazsınız!
dogrudur ne yaşadıgın seninle alakalı tabi ama o zorluklardan sonra buraya böyle yazmanda söylediginle çelişiyo zaten. hayırlısı olsun tekrardan
hahah teşekkür ederiiimm insallah kabul olurr vala ne sevinirimSizinle tartışmayacağım ama Rabbim sizi bir sınava tabii tutmuş hamilelerin duası kabul olur derler tez zamanda Rabbim size de evlat nasip etsin hormonlardan böyle saçma sapan şeylere takılıp burada konu açarsınız inşallah o zamanda ben size aynısı yazarım :)
15. haftada kaç kilo aldınız ki? o kadar değildir yani.Merhaba hanımlar, büyük ihtimalle sizin için küçük ama benim bu aralar fazlasıyla canımı sıkan bir derdim var. Yaklaşık 15 haftalık falan hamileyim tarih okumayı bilmiyorum o yüzden yaklaşıkli bir şey yazdımtabiki ilk önce bebemin sağlığı neyse vücudum kendimi anneliğe hazırlamaya cabaladikça ben kendimi beğenmemeye güzel bulmamaya başladım. Hep kendime aynada igrenerek bakıyorum. Sorunum ödem ve alınmaya başlayan kilolar ama büyük çoğunlukla ödem. Birde yüzümde çillerin çıkması güneş kremi ile fayda vermiyor Nolur bana bu durumun doğumdan sonra geçeceğini söyleyin. Galiba çocuğum olunca kendimi yaşlılık psikolojisine soktum istemsizce daha 27 yaşındayım.
15. haftada kaç kilo aldınız ki? o kadar değildir yani.
15. hafta inanılmaz iştahlı olmak için erken aslında. Bir diyetisyenle görüşmenizi salık veririm çünkü bu aylarda max almanız gerekeni yakalamışsınız ve bundan sonra daha da hızlı gidebilir.73 ten 77 ye cıktım. Hamile olduğumu öğrendiğim gün 73 kiloydum bu kilo baz alınıyor galiba
15. hafta inanılmaz iştahlı olmak için erken aslında. Bir diyetisyenle görüşmenizi salık veririm çünkü bu aylarda max almanız gerekeni yakalamışsınız ve bundan sonra daha da hızlı gidebilir.
ayyy sorma ben de aynı durumdayımMerhaba hanımlar, büyük ihtimalle sizin için küçük ama benim bu aralar fazlasıyla canımı sıkan bir derdim var. Yaklaşık 15 haftalık falan hamileyim tarih okumayı bilmiyorum o yüzden yaklaşıkli bir şey yazdımtabiki ilk önce bebemin sağlığı neyse vücudum kendimi anneliğe hazırlamaya cabaladikça ben kendimi beğenmemeye güzel bulmamaya başladım. Hep kendime aynada igrenerek bakıyorum. Sorunum ödem ve alınmaya başlayan kilolar ama büyük çoğunlukla ödem. Birde yüzümde çillerin çıkması güneş kremi ile fayda vermiyor Nolur bana bu durumun doğumdan sonra geçeceğini söyleyin. Galiba çocuğum olunca kendimi yaşlılık psikolojisine soktum istemsizce daha 27 yaşındayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?