HAMİLELİK VE KİLOLAR :(

ameron

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2013
647
171
53
35
günaydın canlarım ; konuya nasıl başlayacağım bilmiyorum .... rabbime şükürler olsun bize bebek nasip etti .... önce çok heycanlandım çok mutlu oldum şükürler ettim ... çünkü ablamında abimnde çok uzun yıllar bebekleri olmadı .... şimdi 5 haftalık hamileyim pazartesi kontrolüm var ve keseyi görmeyi ümit ediyoruz ... benim moralimi bozan ve kafamı kurcalayan şey ise KİLOLAR !!!!! tam anlamıyla korunmayı bıraktığımız da ben kilo vermeye çalışıyordum ... 2 ay falan oluyor kendi kendime diyetler falan yapıyordum .... 4 kilo verdim ki hamile olduğumu öğrendim ... zaten kiloluyum birde hamilelik kiloları eklenecek yarım dünya gibi olacağım diye üzülüyorum ... 82. 2 kilo ile hamileliğim başladı .... en az 8-10 kilo alsam ooo düşünmesi bile benim moralimi bozuyor .... işin kötü tarafı eşimin kilo probleminin olmaması ... o zayıf ben şişman :( ablam moralimi düzeltmeye çalışıyor evet kilo alacaksın ama anne olacaksın , dünyanın en güzel duygusuna sahip olacaksın falan diye ama kendimi telkin edemiyorum bu duyguları bastıramıyorum ... sırf bu yüzden mutlu bile olamıyorum .... eşime bahsettim dün bu konudan , sıkma canını milletin ne dediği önemli değil ben seviyorum seni diyor falan ama yetmiyor bana .... çok psikolojim bozuldu .... diyet falan ugulasam diyorum doktora gidip oda bütçemi aşacak .... oynatmama az kaldı :( rabbime çok şükür evlat nasip etti ama ben bu kilo olayını çok takıyorum kafaya .... içimi dökmek istedim öyle çok bunaldım 10 gündür falan :( yorum yapacak herkese teşekkür ediyorum hakkıızı helal edin ....

canım öncelikle gözünüz aydın Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin,kilo konusuna gelince senin elinde olan bir şey dirayetli davranırsan kilo kontrolüde yaparsın bebişimizin ihtiyacı olan beslenme aman aman bir şey değil ki hele senin şu an artı beslenmeni gerektirecek bir durum yok.bende şeker yüksek çıktı mesala dr perhiz verdi iki haftadır perhiz yapıyorum aç değilim ama kiloda almıyorum.takma kafana böyle şeyleri bebeğine odaklan.

8-10 kiloda kalabilirsen yine iyi..
Dengeli ama kaliteli beslenmeye çalış.
Şu aşamada yapacak bir şey yok. Bence bir diyetisyenle işi götür.
Gereğinden fazla yemen seni doğumda zorlar, çocuk da zorlanır.
Kilo ne zaman işe yaradı ki şimdi yarasın?

Hamilelikte olsa onune geleni yemiyceksin canim, dengeli bebege kilo aldiran seylerle beslenirsen kilo alimin cok olmaz. Her gun yogurdunu peynirini cevizini pekmezini tuketmelisin. Yagli tuketmedigin surece sorun olmaz benim simdi son haftalarda kilo alimim cogaldi. Ilk 4 ay 4 kilo verdim bebegimi besleyemiyorum diye agliyordum sonra dikkatli dengeli beslenmeyle toplam kilo alimim 38. Haftada 12 kilo su anda

devlet hastanelerindede var diyetisyen. ona gitseniz.
beslenme şeklinizi ayarlarsanız. kiloda almazsınız inşallah.
bu arada hayırlı olsun rabbim analı babalı büyütsün.

sakın moralini bozma..
evet her bünye farklıdır ama kilolu hamileliklerde kilo alımı çok olmuyor..ben ve birçok arkadaşım doğumdan sonra eve geldiğimizde eski kiloydaydık..hatta kosusturmayla eskisinden de iyiydim..dediğim gibi bünyeden bünyeye farkeder..ama sen de dikkat edersen inan herşey çok güzel olacak..

Hamileyken kilo alman kaçınılmaz tabi ama bunu en aza indirmekte senin elinde devlet hastanelerinde diyetisyen ler var git onlara hamilelere uygun diyet listeleri var bebeği besleyen sana kilo aldırmayan bu listeyle daha sağlıklı besleniyorsun zaten...

Bu arada hamileliğinin tadını çıkar senin yerinde olmak isteyen kaç kadınvar bu sitede biride ben:KK43: kilo problemim olsa hiç takmazdım doğumdan sonra verirdim ne olcak. şimdi içindeki minicik canlıyı daha fazla üzme annesi o herşeyi hisseyor biliyosun:anneadayı: Allah tamamına erdirsin inşallah:nazar:

günaydın canlarım ; konuya nasıl başlayacağım bilmiyorum .... rabbime şükürler olsun bize bebek nasip etti .... önce çok heycanlandım çok mutlu oldum şükürler ettim ... çünkü ablamında abimnde çok uzun yıllar bebekleri olmadı .... şimdi 5 haftalık hamileyim pazartesi kontrolüm var ve keseyi görmeyi ümit ediyoruz ... benim moralimi bozan ve kafamı kurcalayan şey ise KİLOLAR !!!!! tam anlamıyla korunmayı bıraktığımız da ben kilo vermeye çalışıyordum ... 2 ay falan oluyor kendi kendime diyetler falan yapıyordum .... 4 kilo verdim ki hamile olduğumu öğrendim ... zaten kiloluyum birde hamilelik kiloları eklenecek yarım dünya gibi olacağım diye üzülüyorum ... 82. 2 kilo ile hamileliğim başladı .... en az 8-10 kilo alsam ooo düşünmesi bile benim moralimi bozuyor .... işin kötü tarafı eşimin kilo probleminin olmaması ... o zayıf ben şişman :KK43: ablam moralimi düzeltmeye çalışıyor evet kilo alacaksın ama anne olacaksın , dünyanın en güzel duygusuna sahip olacaksın falan diye ama kendimi telkin edemiyorum bu duyguları bastıramıyorum ... sırf bu yüzden mutlu bile olamıyorum .... eşime bahsettim dün bu konudan , sıkma canını milletin ne dediği önemli değil ben seviyorum seni diyor falan ama yetmiyor bana .... çok psikolojim bozuldu .... diyet falan ugulasam diyorum doktora gidip oda bütçemi aşacak .... oynatmama az kaldı :KK43: rabbime çok şükür evlat nasip etti ama ben bu kilo olayını çok takıyorum kafaya .... içimi dökmek istedim öyle çok bunaldım 10 gündür falan :KK43: yorum yapacak herkese teşekkür ediyorum hakkıızı helal edin ...
öncelikle hayılı olsun cnm.ben 60 kilo ile hamile kaldım.sonra 58 düştüm miğde bulantıları falan. daha sonra toparlandım baya. toparlanmaz olaydım :) 21 haftalık hamileyim 67 kilo oldum :( hamur işleri yemek istemiyorum ama tutamıyorum kendimi çalıştığım için hareketsiz de kalıyorum . imkanın varsa bol bol yürü cnm

Canım öncelikle hayırlı olsun :) Merak etme doğum sonrası verirsin daha bile zayıf olursun.

Hamileyken kilo alman kaçınılmaz tabi ama bunu en aza indirmekte senin elinde devlet hastanelerinde diyetisyen ler var git onlara hamilelere uygun diyet listeleri var bebeği besleyen sana kilo aldırmayan bu listeyle daha sağlıklı besleniyorsun zaten...

Bu arada hamileliğinin tadını çıkar senin yerinde olmak isteyen kaç kadınvar bu sitede biride ben:KK43: kilo problemim olsa hiç takmazdım doğumdan sonra verirdim ne olcak. şimdi içindeki minicik canlıyı daha fazla üzme annesi o herşeyi hisseyor biliyosun:anneadayı: Allah tamamına erdirsin inşallah:nazar:
rabbim sana da en kısa zaman da nasip etsin inşallah cnm

günaydın canlarım ; konuya nasıl başlayacağım bilmiyorum .... rabbime şükürler olsun bize bebek nasip etti .... önce çok heycanlandım çok mutlu oldum şükürler ettim ... çünkü ablamında abimnde çok uzun yıllar bebekleri olmadı .... şimdi 5 haftalık hamileyim pazartesi kontrolüm var ve keseyi görmeyi ümit ediyoruz ... benim moralimi bozan ve kafamı kurcalayan şey ise KİLOLAR !!!!! tam anlamıyla korunmayı bıraktığımız da ben kilo vermeye çalışıyordum ... 2 ay falan oluyor kendi kendime diyetler falan yapıyordum .... 4 kilo verdim ki hamile olduğumu öğrendim ... zaten kiloluyum birde hamilelik kiloları eklenecek yarım dünya gibi olacağım diye üzülüyorum ... 82. 2 kilo ile hamileliğim başladı .... en az 8-10 kilo alsam ooo düşünmesi bile benim moralimi bozuyor .... işin kötü tarafı eşimin kilo probleminin olmaması ... o zayıf ben şişman :KK43: ablam moralimi düzeltmeye çalışıyor evet kilo alacaksın ama anne olacaksın , dünyanın en güzel duygusuna sahip olacaksın falan diye ama kendimi telkin edemiyorum bu duyguları bastıramıyorum ... sırf bu yüzden mutlu bile olamıyorum .... eşime bahsettim dün bu konudan , sıkma canını milletin ne dediği önemli değil ben seviyorum seni diyor falan ama yetmiyor bana .... çok psikolojim bozuldu .... diyet falan ugulasam diyorum doktora gidip oda bütçemi aşacak .... oynatmama az kaldı :KK43: rabbime çok şükür evlat nasip etti ama ben bu kilo olayını çok takıyorum kafaya .... içimi dökmek istedim öyle çok bunaldım 10 gündür falan :KK43: yorum yapacak herkese teşekkür ediyorum hakkıızı helal edin ....
Canım ben 52 kiloyla evlendim 10 kilo aldık 62 ile hamile kaldım hamilelikte tam 23 kilo aldım 85 kiloyla gittim doguma yani bir sena icinde 33 kilo aldım ki ömrümü 34-36 bedenle geçirmiş biriyken. Benim esim evlendiği kiloda hala :/ kızım 15 aylık oldu ben 64 kiloyum du an 21 kilo gitti şimdilik hedefim 55 (52 ile biraz fazla zayıf çekimiz duruyorum) ama baya zor gidiyor kilolar :(
Sana tavsiyem sunlar
Artık hamile kalmissin ve seni etkileyecek rejimler yapamazsın ama bu demek degil ki kilo almak zorundasın. İnternet'e hamileler icin beslenme listeleri yaz ve bebegin icin gerekli seyleri yeterli miktarda ye. Insanlara uyup cikolata hamur isi yeme onların bebege hic bir gaydasi yok. Bol su,ceviz ,badem,balık,süt,maden suyu. En önemlileri bunlar.kndini surekli kontrol et. Mideni genişletmemeye özen goster. Vedogum sonrası süyüm olsun diye sacma seyler yeme. Evet anelik hakka bit duygu kesinlikle ama kadınlık ve annelik ayrı seyler o yuzden kadın özellikleri de insanın psikolojisini cok buyuk etkiler

Gozunuz aydin, Sag salim kucaginiza alirsiniz insallah bebeginizi.
arastirma hastanelerine falan gidin.diyetisyen kontrolunde devami ederseniz 8-10kiloyla bitirebilirsiniz.
dogum sirasinda da 3-5kilo gider zaten, geriye fazla bir sey kalmaz.
kendinizi bunuj icin uzmeyin.
5 kilo ile dogum yapmak falan saglikli seyler degil, elbet bir miktar alacaksiniz.
hepimiz aldik.
Sonrasında da kontrollu bir bicimde verirsiniz kilolati.

Moralinizi bozmayın.gebelikte moral çok önemli.durumunuz uygun değilse devlet hastenelerinde de diyetisyen var diye biliyorum.uzman kontrolü dışında kendi kendinize diyet yapmayın

çok yememeye dikkat edin,abur cubur değilde sağlıklı şeylerden azar azar yiyin
diyet yapar gibi saatli yiyin,bakın görün kilo almayacaksınız
6.ayda gebelik şekerine bakılıyor,kilolu olanların bazılarında şeker çıkabiliyor
şimdiden dikkat edin,kafaya takmayın,sadece siz değil kilolu bir sürü hamile kadın var
doğumdan bi kaç ay sonra da diyete başlarsınız
bu arada hayırlı olsun.

Benim okuldan bir arkadaşım kaç kiloydu bilmiyorum ama kilolu falan denmez yani obezdi resmen. Düşünğyorum da rahat 120-130 vardı. Diyetteydi bebek için hamile kalmış o ara diyete devam etti şimdi 7 aylık oldu baya zayıfladı. Yalnız o diyetisyene gidiyor kafasına göre değil. Bence hamileleliğinden itibaren rahat 20 kilo vermiştir. Ben de kiloluluyum 73 kiloyum bulantım çok var o geçeşn diye bekliyorum gidicem diyetisyene. Hem sağlıklı beslenmek hem de çok kilo almamak için gebelikte gidilmeli bence. Bu arada bulantın olursa merak etme kilo almak bi yana verirsin zaten ama inşallah olmaz berbat bi şey çünkü

Canım fazla kilolu hamile kalan arkadaşlar genelde kilo hemen hemen almıyor bile.Ancak sen de dikkat etmelisin , Yağlı ve bol kalorili şeyleri eve sokma, bir arkadaş da Yazmış devlet hastanelerinde de diyetisyen oluyor destek alabilirsin.Kilo aldın diyelim, sonuçta doğumdan sonra uykusuzluk koşuşturmaca derken kilolar gidiyor zaten.Şu an hamileliğinin keyfini çıkar, özel ve güzel anlar bunlar.

suan kilolu oldugundan 8-10kilo alirsin anca dedigin gibi..kilolular Boyle AZ aliyor..(Ben 26 kilo almistim..hepsini verdim tabi)

be hic belli. Bile olmiyacak hamile oldugun,azcik bi gobek daha eklenecek okadar..

cogu kuzenim kilolu hamıle kaldı..ve hiiiç belli degıldı hamıle oldukları..asıl yarım dünya ben olmuştum

canım öncelikle gözünüz aydın Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin,kilo konusuna gelince senin elinde olan bir şey dirayetli davranırsan kilo kontrolüde yaparsın bebişimizin ihtiyacı olan beslenme aman aman bir şey değil ki hele senin şu an artı beslenmeni gerektirecek bir durum yok.bende şeker yüksek çıktı mesala dr perhiz verdi iki haftadır perhiz yapıyorum aç değilim ama kiloda almıyorum.takma kafana böyle şeyleri bebeğine odaklan.

inşallah canım ya bi yandan şükür ediyorum bi yandan da telaşlanıyorum ... bebeğime odaklanmaya çalışıyorum ama bu mesele sürekli aklımda .... fazla yemek yiyemioum zaten ama göbeğim şiş gibi geliyor adet öncesi olduğu gibi inmedi bi türlü ....

8-10 kiloda kalabilirsen yine iyi..
Dengeli ama kaliteli beslenmeye çalış.
Şu aşamada yapacak bir şey yok. Bence bir diyetisyenle işi götür.
Gereğinden fazla yemen seni doğumda zorlar, çocuk da zorlanır.
Kilo ne zaman işe yaradı ki şimdi yarasın?

normal doğum istiyorum zaten :) hayırlısı olsun inşallah

Back
X