HAMİLELİK VE KİLOLAR :(

sen kaç kilo ile hamile kalmıştın tatlım ... bende hiç zayıf olamadım öyle bi özentimde yoktu özgüvenim yerindeydi ama hamilelikle çoğalacak olan kilolar moralimi bozdu ... eşim beni beğenmez kaygısı güdüyorum doğru ...
72ile hamile kaldım 92 de doğum yaptım şimdi 75-76 civarıyım...eski kıyafetlerimi giyemeden 2. Yi istiyorum hatta eşim daha çok istiyor ama dikkat etmekte istiyorum bakalım kısmet..

teşekkür ederim canım :) abur cubur sevmem zaten o konuda sıkıntım yok :)
GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANIR ŞEKERİM :) BENDE MÜMKÜN OLDUĞUNCA ALMAMAYA ÇALIŞIYORUM DA ALIYORUM MALESEF :( HELE Bİ KUCAĞIMIZA ALMAK NASİP OLSN DA

Sebze izgara et salata turu şeyler yiyeceksin..tatli çikolata borek corek yemenin ne sana ne bebege yarari olcak..8-10 kiloyla bitirebilirsen ne mutlu sana...

Brnim annem bana hamileyken dr ona diyet listesi vermis.ona uymud hep .10 kilo almis.dogurduktsn sonrada normal dogum yapmis o kilolarin hepsi gitmis...dikkat edersen sıkıntı olmaz...

Arkadaşım hayırlı olsun öncelikle :) sen yine iyisin 82 de kalmışsın benim boy 1.64 ve 88.5 kilo ile hamile kaldım ve çok korktum senin gibi kesin 100 kilo ile doğuma giderim falan diye doktorum da kilomu kontrole almam gerektiğini söyledi tabi bu kadar kolay olsa şimdiye kadar verilirdi zaten dimi :) ama hamişliği öğrendiğim günden itibaren hamur işi tuz ve şekerli hazır gıdaların asitli içeceklerin hepsi hayatımdan çıktı. nasıl oldu bende bilmiyorum annelik iç güdüsü herhalde :) şuan 7 aylık hamileyim ve 85 kiloyum. Önceliğim günde bir yada iki bardak su içerken 2 litreye yakın su içmek oldu ve kalsiyum ihtiyacı artıcağı için gün içinde 2 yada 3bardak ayran(tabi ev yoğurdundan) içtim ve inan çok faydası oldu. şuan vücudumda ödem şişlik vs. hiç bir şey de yok ve çok rahatım ekstra olarak düzenli spor bile yapmadım ev işleri hariç işte böyle inşallah senin için bir faydası olur.

Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım.Doğduktan sonra bol bol emzir kilo milo kalmaz.
70 ile hamile kaldım,93 kilo doğuma gittim,21 aylık kızım 72 kilodayım.

üzülme canım, dikkat edersin çok kilo almazsın, zaten aldığının çoğunu da doğumda vereceksin. Sonrasında da dikkat edersin, başarırsın. kiloyu herkes verebiliyor, spor diyet vs. ama bebek sahibi olmak insanın elinde değil, her isteyen he diyince hamile kalamıyor. şükret sen. sana düşen, elinde olan kısmını da yaparsın, en kolayı o.

günaydın canlarım ; konuya nasıl başlayacağım bilmiyorum .... rabbime şükürler olsun bize bebek nasip etti .... önce çok heycanlandım çok mutlu oldum şükürler ettim ... çünkü ablamında abimnde çok uzun yıllar bebekleri olmadı .... şimdi 5 haftalık hamileyim pazartesi kontrolüm var ve keseyi görmeyi ümit ediyoruz ... benim moralimi bozan ve kafamı kurcalayan şey ise KİLOLAR !!!!! tam anlamıyla korunmayı bıraktığımız da ben kilo vermeye çalışıyordum ... 2 ay falan oluyor kendi kendime diyetler falan yapıyordum .... 4 kilo verdim ki hamile olduğumu öğrendim ... zaten kiloluyum birde hamilelik kiloları eklenecek yarım dünya gibi olacağım diye üzülüyorum ... 82. 2 kilo ile hamileliğim başladı .... en az 8-10 kilo alsam ooo düşünmesi bile benim moralimi bozuyor .... işin kötü tarafı eşimin kilo probleminin olmaması ... o zayıf ben şişman :KK43: ablam moralimi düzeltmeye çalışıyor evet kilo alacaksın ama anne olacaksın , dünyanın en güzel duygusuna sahip olacaksın falan diye ama kendimi telkin edemiyorum bu duyguları bastıramıyorum ... sırf bu yüzden mutlu bile olamıyorum .... eşime bahsettim dün bu konudan , sıkma canını milletin ne dediği önemli değil ben seviyorum seni diyor falan ama yetmiyor bana .... çok psikolojim bozuldu .... diyet falan ugulasam diyorum doktora gidip oda bütçemi aşacak .... oynatmama az kaldı :KK43: rabbime çok şükür evlat nasip etti ama ben bu kilo olayını çok takıyorum kafaya .... içimi dökmek istedim öyle çok bunaldım 10 gündür falan :KK43: yorum yapacak herkese teşekkür ediyorum hakkıızı helal edin ....
Hayırlı olsn sağsağlim kavuşun inş yavrunuza ben 87 kilo ile hamile kaldım 96 ile doğuma gittim bebeğim 20 günlükken 86 kiloya indim.
Kilolu hamile kalanlar zayıf yada normal kilodakilerden daha az kilo alıyorlar.
Biraz dikkat edersen bem hiç öğün atlamadım ve hergün en az yarım saat yürüdüm hiç yapamasam markete gittim geldim 10 dk. Eğer bir sakınca olmaz ise yürüyüşü ihmal etmeyin ve yediklerinizin sağlıklı olmasına dikkat edin. Ve bu güzel duygunun tadına varın

Baslangicta zaten bulanti-kusma ile kilo verirsin ilk uc ay. Ama herkeste olmuyor bulanti- kusma, belki sende de olmaz, Ben cok cektim. Sonraki uc ay normal yemene dikkat ederek kilonu korumaya calismani oneriyor zaten dr.lar. Kalan son uc ayda da en fazla 8-10 kilo alarak hamileligi bitirmeye calisirsin. Az yiyince bebek beslenmiyor diye birsey yok bebek her halukarda besleniyor. Dogumdan sonra da zayiflarsin zaten, bircok arkadasim onceki hallerinden zayif.

Hamilesin diye aşırı yemek yeme. Az ama bebeğine yarayacak şeyler yemelisin, Sütün yağsızını içebilirsin kalsiyum oranı aynı, Peynir filan da aynı şekilde. Ama ceviz pekmez gibi şeyleri tüketmelisin tabii abartmadan. Yemeklerde de fazla abartmadan yemelisin zaten bebeğin sendeki depodan beslenecek normal bir şekilde sadece düzenli her besin öğesinden alabilecek şekilde yediğin ve zararlı şeyler tüketmediin sigara içmediğin sürece zaten bebeğin nornal kiloda doğar yani bebeğim kilo almaz diye yemek yemeği abartma acıkacasın çok ilerleyen zamanlarda o zamanlarda da kalorisiz şeyler atıştır meyve ye. Ne güzlel hamilesin verirsin kiloları emzirirken filan bende hamile olsam da alsam keşke diyorum.

Zaten doğumda 5-6 kilo gidecek
Emzirmeye başlayınca kilo daha çok verirsin
Hergün yürüyüş yap
Yakındaki markete mi gidiCen 1 sokak uzaktan gel eve
Su mu içicen yarım bardak doldur geç salona bitince git yarım bardak daha al

Hareketlerini arttırabildiğin kadar arttır

günaydın canlarım ; konuya nasıl başlayacağım bilmiyorum .... rabbime şükürler olsun bize bebek nasip etti .... önce çok heycanlandım çok mutlu oldum şükürler ettim ... çünkü ablamında abimnde çok uzun yıllar bebekleri olmadı .... şimdi 5 haftalık hamileyim pazartesi kontrolüm var ve keseyi görmeyi ümit ediyoruz ... benim moralimi bozan ve kafamı kurcalayan şey ise KİLOLAR !!!!! tam anlamıyla korunmayı bıraktığımız da ben kilo vermeye çalışıyordum ... 2 ay falan oluyor kendi kendime diyetler falan yapıyordum .... 4 kilo verdim ki hamile olduğumu öğrendim ... zaten kiloluyum birde hamilelik kiloları eklenecek yarım dünya gibi olacağım diye üzülüyorum ... 82. 2 kilo ile hamileliğim başladı .... en az 8-10 kilo alsam ooo düşünmesi bile benim moralimi bozuyor .... işin kötü tarafı eşimin kilo probleminin olmaması ... o zayıf ben şişman :KK43: ablam moralimi düzeltmeye çalışıyor evet kilo alacaksın ama anne olacaksın , dünyanın en güzel duygusuna sahip olacaksın falan diye ama kendimi telkin edemiyorum bu duyguları bastıramıyorum ... sırf bu yüzden mutlu bile olamıyorum .... eşime bahsettim dün bu konudan , sıkma canını milletin ne dediği önemli değil ben seviyorum seni diyor falan ama yetmiyor bana .... çok psikolojim bozuldu .... diyet falan ugulasam diyorum doktora gidip oda bütçemi aşacak .... oynatmama az kaldı :KK43: rabbime çok şükür evlat nasip etti ama ben bu kilo olayını çok takıyorum kafaya .... içimi dökmek istedim öyle çok bunaldım 10 gündür falan :KK43: yorum yapacak herkese teşekkür ediyorum hakkıızı helal edin ....
öncelikle hayırlı olsun. hamile pilatesini duydunuz mu hiç? fayda sağlayacağını düşünüyorum size.

82kiloda hamileydim 6kilo aldim sadece faydali olacak seyleri yedim dogumda zaten otomatik olarak gidiyo o kilolar...sen sadece bebeginin tekmelerine odaklan :)

canlarım benim iyiki varsınız :) burada yazılanları okudukça çok mutlu oldum kendime başarabilirsin dedim :) inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza bebişlerimizi :) geçen kontrole gittik keseyi gördük doktorumun dediğine göre gayet sağlıklı bi kese :) allah nasip ederse 10 gün sonra kalp atışlarını duyarız dedi :) inşallah sorunsuz bi gebelik geçiririm :)

Hamilelikte bebeğe gıda diye anneler dayıyor tatlıyı hamurisini falan, lohusalik Döneminde şerbetler bir Sürü şey.. Inanın hiç bir faydası yok sadece bol su içmek çok etkili. Bence bir diyetisyene danışın. Hamilelere özel diyet listeleri de var bildiğim kadarıyla. Benim bir yakınım 130 kg ile hamile kaldı. Ona diyet vermişti hamileyken.

Canim bende 103 kilodan 87 te dustugumde hamile kaldigimi öğrendim ve kilo verme isine ara verdim ama sağolsun mide bulantilarim sayesinde 8 kilo verdim şuan 79,7 kiloyum ve kilo konusun da endisem yok cnm doğum sonrası emzirirken çok rahat kilo verilebiliyor çünkü metabolizma hizlaniyor o anlarda

ben ikinci hamilelimde aldım kgları toparlamadan kızıma hamile kalmıştım senin gibi kgları düşündüm ilk ve normal kgdan düştüm ve hiç kg almadan dg yaptım nasıl oldu bende anlamadım allahın bi hikmeti kızım çok şükür saglıklı ve hamile kalmadan önce 73 düm şimdi 68 zim rabbm sag saglm kucagınıza almak nasip etsin evlat bambaska kg veririlir yeterki kadın istesin isterseee herşey yapar yani ben öleyim

Merhabalar ben de 98 kilo ile hamile kaldım haşimato tiroidim var.Allahın izni ile şuan 10 haftalık hamileyim fakat Doktorum bebeğimin 9 hafta 1 günlük olduğunu söyledi kalp atışları sağlıklı dedi fakat kafatası gelişmediğini söyledi.Eve geldim dururmuyum internetten bakayım dedim fakat böyle bir hastalık olduğunu gördüm çok endişelendim.Hamileliğim başladığı an folik asit başladım.İçimde kuşkularım var bana yardımcı olun. 20 gün sonra 2 ki tarama testlerim var bebeğimin omurgası oluşmuş şekilde hareketli de bilmiyorum Allah yardımcımız olsun

canim yanlis anlama moralini bozmak istemem ama keske hamile kalmadan once diyetisyene gitseydin hazirlik yapmis olurdun bi yone. Yine soyluyorum yanlis anlama bende cocuk karari aldiktan sonra spora baslamistim hamile olana kadar. Ona ragmen 20 kilo aldim ben illede yemek yedigimden degil su topluyosun odem olusuyo su bu hepsi kilo gibi gorunuyo.

Bence diyetisyene gitme Karninda bebegin varken uygulayacagin diyet ne kadar iyi olabilirki onun icin?

Bebegin icin vitaminli ve faydali olan yiyecekleri secebilirsin.

Ve hayirli olsun insallah saglikli bi sekilde kucagina alirsin, kilodan once onlarin sagligi gelir.

canim yanlis anlama moralini bozmak istemem ama keske hamile kalmadan once diyetisyene gitseydin hazirlik yapmis olurdun bi yone. Yine soyluyorum yanlis anlama bende cocuk karari aldiktan sonra spora baslamistim hamile olana kadar. Ona ragmen 20 kilo aldim ben illede yemek yedigimden degil su topluyosun odem olusuyo su bu hepsi kilo gibi gorunuyo.

Bence diyetisyene gitme Karninda bebegin varken uygulayacagin diyet ne kadar iyi olabilirki onun icin?

Bebegin icin vitaminli ve faydali olan yiyecekleri secebilirsin.

Ve hayirli olsun insallah saglikli bi sekilde kucagina alirsin, kilodan once onlarin sagligi gelir.
Hamile kalmadan 20 kilo verdim diyetisyene gidiyorum çünkü hamilelik şekeri çıkmaması için özel bir diyet yapıyorum.Protein ağırlıklı besleniyorum.Diyet kilo vermem için değil zaten benim ve bebeğimin sağlığı için.Teşekkürler.

Son düzenleme:
Back
X