HAMİLELİK VE KİLOLAR :(

Valla ben evlendigimde 55 kiloydum.hamile kaldigimda da 65 dogum yaptigimda 11 kilo aldim.dogumdan sonra 5 kilo falan verdim kendiligimden.22 aylik oglum var.simdiki kilom ise 62 kiloyum.ah 55 e inebilsem keske.bakalim ugrasiyoruz
allah gönlüne göre versin insallah canım benim :)

Bence pozitif düşünmeye çalış. Ya hemen bebeğin olmasaydı tedavi görmek zorunda kalsaydın tedaviler daha çok kilo aldırıyo. İnan ki bebek doğduktan sonra sütüm olsun vs diye daha çok yiyosun kilo falanda umrunda olmuyo.

çok şükür ki rabbime sıkıntı olmadan verdi aratmadı ... rabbim herşeyin hayırlısını versin :)

E madem kiloyu dert ediyordunuz, neden tamamen vermeden korunmayı bıraktınız? Demek ki bebeği isterken buna takmamıştınız. Umarım çok çatlamazsınız, kilolu hamilelerde bu daha çok oluyor.

hemen olacağını düşünemedik rabbim hemen nasip etti canım

hamileysen su an is isten gecmis zaten
82 kilo ile hamile kalmak yani bilmeiyorum
ben 55 kilo ile hamile kaldim ve hamilelik boyunca 8 kilo aldim
diyet yaptim gebelik sekerim vardi
zaten bogazima duskunde degilim

sizin boyunuzu bilmiyorum ama 55 kilo en fazla 60 kilolya dusup hamile kalmaniz gerekti bence
simdi doguma kadar 100 kaca cikarsiniz acaba
ablam 30 kilo almisti gebeliginde
kiloluda degildi
ilginc

Herkrsin bunyesi bir degilki ben gebeliklerimde norrmaln uzerinde kilo aldim dogum sonralari irademle hep geri verdim bogazi tutup dengeli beslenirsen sorun yasamazsin. Ne guzel istedigin annelige adaysin kilolari sorun edip takma kafana. Bebegin hayirli olsun canm

devlet kurumunda taşeron olarak çalışıyorum canım izin almam güç oluyor doktoruma ble cumartesiler gidebiliyorum :) hafta içi izinleri mümkün olduğunca vermiyor şefimiz sağolsun ... o yüzden devlet hastaheneleri benim için olmuyor maalesef ... inşallah aminn canımmm :)

Hamilelikte kontrol için izin vermek zorunda işvereniniz. O sizin yasal hakkınız.
Şartlarınızı bilmiyorum ama haklarınızı araştırın.
Fazla kiloyla hamile kalan bayanları kadın doğum uzmanı diyetisyene yönlendiriyor diye biliyorum. Doktor kontrolünde, fazla kilo almadan tamamlarsınız umarım hamileliğinizi.

Kendini ck kilo alicam diye odaklama. Yok oyle birsey. Malesef kizlarimiz hamile kaldm dye abartiyorlar da o kilolar ondan cogaliyor. Hele ilk aylar normalde en fazla 500 gr filan alinir. Ben 46 ile hamile kaldim. Migde bulantisi vs. Hc bisey olmadi 6. ay da 51 oldum. Sonra daha da almam gerekirken 49 48 e dustum. Cok üzüluyordum bebek gelismiyecek diye ama 3 kg saglikli bir oglum oldu sukurler olsun. Yani kilo bile verebiliosun hemde son aylarda. Abartma yeter. Dogumdan sonra da sut olsun diye abartma sakin. Ablam dogumdan hc kilo almamisti ama lohusa donemi 7 kilo aldi. Sut olsun dye onune gelen agzina bisey tikiodu hc saglikli degil.

bende 73 kiloyla hamile kaldım şuan 31 haftalık hamileyim 4 kilo aldım herşeyi de yiyorum bence kilolu hamile kalınca o kadr fazla kilo almıyorsunuz bebişiminde gelişimi gayet iyi

bende 73 kiloyla hamile kaldım şuan 31 haftalık hamileyim 4 kilo aldım herşeyi de yiyorum bence kilolu hamile kalınca o kadr fazla kilo almıyorsunuz bebişiminde gelişimi gayet iyi

ooo maşallah canım benim çok iyi gitmişsin :) allah bebişini sağsalim eline alırsın :)

Bence hamilelik boyunca diyetisyene git, bicok arkadasim gitti hem saglikli ve dengeli beslenip hem de 7-8 kiloyla hamileligi kapattilar.

Ben hamilelikte 28 kilo aldim 100 kiloya yakin girdim doguma, simdi kizim 3 yasina yakin ve ben 50 kiloyum ama o kiloyu nasil verdim sen gel bana sor, o yuzden en iyisi kilo almamak icin ne gerekirse yapmak.

En iyisi diyetisyene gitmek....
diyetisyen ve jinekolog ile eş zamanlı görüşün...
sadece 7 kilo alarak hamileliği tamamlayanlar var
üstelik bebek 4 kilo doğmuştu
pes doğrusu

bende 8 kilo almıştım,kızım 3.600 doğmuştu
6 kilo alanlarda var.

teşekkür ederim canım :) abur cubur sevmem zaten o konuda sıkıntım yok :)

aslında market abur cuburlarından ziyade hani kızartmalar makarnalar prinç pilavı falan onlardanda uzak dur.
benimde gebelik şekerim vardı diyetisyene gitmiştim,diyet yaptım
diyet yapmasam kilo alırdım,6.aya kadar kilo almadım yalnız
zaten son aylarda başlar kilo,ama ilk başlarda alanlarda var tabi.

Ben 1.70e 58 kiloyum, seve seve yerinizde olmak isterim :)

Ne guzel bebeginiz olacak, daha ne istiyorsunuz :) Beslenemye dikkat edin, saglikli yiyin, abur cubur yemeyin, olmazsa da cok kafaniza takmayin :) Hayirli ugurlu olsun.

bak sana kendimi anlatayım..
56 kilo ile evlendim
68 kilo ile ilk çocuğuma hamile kaldım
98 ile doğuma gittim(herkes bana yarım dünya,fıçı felan diyordu,güldüm geçtim,çocuğum sağlıklı doğsunda dedim gerisi fasafiso)
92 ile doğumdan döndüm..
sonra 64 kiloya düştüm ve 2.cocuğuma hamile kaldım..
mide bulantılarından 59 a düştüm..
75 kilo ile doğuma gittim..
şimdi 63 kiloyum..

canım benim sana tek tavsiyem gebeliğinin tadını çıkar..bugünlerin tekrarı yok..ben gebeyken hep kendime şunu dedim ve canım ne istiyorsa yedim..

ET VÜCUDA MİSAFİR,BUGÜN VARSA YARIN YOK...

kilo dediğin ne ki?dilerim sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına alırsın..

Hamilelikte kilo almamak imkansiz...
Ama hamileyiz diyede onumuze geleni yememeliyiz , dengeli beslenirsen fazla kiloda almazsin..
En dogal 12 kilo diyor doktorlar ...

Saglikli beslenmek icin kendine bir yol ciz meyveni sebzeni , yogurdunu peynir bol bol tuketmelisin..
Balik , ve tavuk et gibi yiyeceklerde onemli.
Yagli yemeklerden uzak durmak gerek.

Ve hamur isinden , ama malesef ben hamile olmadigimda hamur isi hic yemezdim , hamile kaldigimdan beri hamur isi cekiyor canim bol bol :(
Suana kadar 5 kilo aldim...

Çok sevindim, hayırlısıyla kucağınıza alırsının inşallah bebeğinizi. Bütçemi aşar diye diyetisyene gitmiyorsunuz ama bebek daha büyük bi masraf. Demek ki her şeyin bi oluru var. Bence sınırları zorlayın ve diyetisyene gidin. Devletin de böyle hizmetleri var, ordan da faydalanabilirsiniz.

Back
X