• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAMİLELİK VE KİLOLAR :(

Hamilelikte olsa onune geleni yemiyceksin canim, dengeli bebege kilo aldiran seylerle beslenirsen kilo alimin cok olmaz. Her gun yogurdunu peynirini cevizini pekmezini tuketmelisin. Yagli tuketmedigin surece sorun olmaz benim simdi son haftalarda kilo alimim cogaldi. Ilk 4 ay 4 kilo verdim bebegimi besleyemiyorum diye agliyordum sonra dikkatli dengeli beslenmeyle toplam kilo alimim 38. Haftada 12 kilo su anda

allah sağsalim kucağınıza kavuştursun inşallah :):KK46:

devlet hastanelerindede var diyetisyen. ona gitseniz.
beslenme şeklinizi ayarlarsanız. kiloda almazsınız inşallah.
bu arada hayırlı olsun rabbim analı babalı büyütsün.

devlet kurumunda taşeron olarak çalışıyorum canım izin almam güç oluyor doktoruma ble cumartesiler gidebiliyorum :) hafta içi izinleri mümkün olduğunca vermiyor şefimiz sağolsun ... o yüzden devlet hastaheneleri benim için olmuyor maalesef ... inşallah aminn canımmm :)

sakın moralini bozma..
evet her bünye farklıdır ama kilolu hamileliklerde kilo alımı çok olmuyor..ben ve birçok arkadaşım doğumdan sonra eve geldiğimizde eski kiloydaydık..hatta kosusturmayla eskisinden de iyiydim..dediğim gibi bünyeden bünyeye farkeder..ama sen de dikkat edersen inan herşey çok güzel olacak..

amin tatlım ya inşallah çok almam bi arkadaşım 81 ile hamile kaldı ve şuanda 88 kilo 32. haftasında ama ilk 4 ay bişey yiyemedi .... inşallah herşey daha güzel olur :)

ALLAH saglıkla kucagınıza aldırsın ınş
benımde tavsıyem dıkkat etmenız.ben 70le hamıle kaldım 90la doguma gırdım.ama dıkkat etmedım kabahat bendeydı iştahım olmasa bıle yedım sonuç felaket 20 kılo.sen dıkkat edersen 10un ustune cıkmazsın zaten dogumda 7-8 ı gıdıyo.eee aslına dönersın işte...
kızım 1 yasında oldu ben hala veremedım ama dedıgıb gbı kabahat bende 83te kaldım
sen canını sıkma bebegını saglıklı beslemeye odaklan ınan bana hamılelık gunlerını ozluyo ınsan.guzel gunler bunlar gerı gelmıyo bıdaha.takılma kılona sadce dıkkat et

Hamileyken kilo alman kaçınılmaz tabi ama bunu en aza indirmekte senin elinde devlet hastanelerinde diyetisyen ler var git onlara hamilelere uygun diyet listeleri var bebeği besleyen sana kilo aldırmayan bu listeyle daha sağlıklı besleniyorsun zaten...

Bu arada hamileliğinin tadını çıkar senin yerinde olmak isteyen kaç kadınvar bu sitede biride ben:KK43: kilo problemim olsa hiç takmazdım doğumdan sonra verirdim ne olcak. şimdi içindeki minicik canlıyı daha fazla üzme annesi o herşeyi hisseyor biliyosun:anneadayı: Allah tamamına erdirsin inşallah:nazar:

amin tatlım inşallah :) rabbim en kısa zamanda sanada nasip etsin inşallah :)

ALLAH saglıkla kucagınıza aldırsın ınş
benımde tavsıyem dıkkat etmenız.ben 70le hamıle kaldım 90la doguma gırdım.ama dıkkat etmedım kabahat bendeydı iştahım olmasa bıle yedım sonuç felaket 20 kılo.sen dıkkat edersen 10un ustune cıkmazsın zaten dogumda 7-8 ı gıdıyo.eee aslına dönersın işte...
kızım 1 yasında oldu ben hala veremedım ama dedıgıb gbı kabahat bende 83te kaldım
sen canını sıkma bebegını saglıklı beslemeye odaklan ınan bana hamılelık gunlerını ozluyo ınsan.guzel gunler bunlar gerı gelmıyo bıdaha.takılma kılona sadce dıkkat et

tamam tatlım inşallah ....

Bukadar dert edilecek birşey göremedim. Sanırım eşim benibeğenmez , elalem ne der sıkıntısına girmişsin ki hiç gerek yok. 70kg ile hamile kalsan daha rht olup 20kg alacaktın, 10kg fazla başla ama dikkat et az al ..diyelim çok aldın dünyanın sonu değil anne olmanın yanında solda sıfır kalır. Benim kızım 10aylık 20kilo almıştım şimdi 3kg fazlam kaldı ama ben yine bebek düşünüyorum. Bu arada hiç zayıf olmadım ..

Canım ben 52 kiloyla evlendim 10 kilo aldık 62 ile hamile kaldım hamilelikte tam 23 kilo aldım 85 kiloyla gittim doguma yani bir sena icinde 33 kilo aldım ki ömrümü 34-36 bedenle geçirmiş biriyken. Benim esim evlendiği kiloda hala :/ kızım 15 aylık oldu ben 64 kiloyum du an 21 kilo gitti şimdilik hedefim 55 (52 ile biraz fazla zayıf çekimiz duruyorum) ama baya zor gidiyor kilolar :KK43:
Sana tavsiyem sunlar
Artık hamile kalmissin ve seni etkileyecek rejimler yapamazsın ama bu demek degil ki kilo almak zorundasın. İnternet'e hamileler icin beslenme listeleri yaz ve bebegin icin gerekli seyleri yeterli miktarda ye. Insanlara uyup cikolata hamur isi yeme onların bebege hic bir gaydasi yok. Bol su,ceviz ,badem,balık,süt,maden suyu. En önemlileri bunlar.kndini surekli kontrol et. Mideni genişletmemeye özen goster. Vedogum sonrası süyüm olsun diye sacma seyler yeme. Evet anelik hakka bit duygu kesinlikle ama kadınlık ve annelik ayrı seyler o yuzden kadın özellikleri de insanın psikolojisini cok buyuk etkiler
süt içemiyorum ama peynir ve yoğurt sık sık tüketiyorum ... ceviz ve kuru üzüm ceviz yiyorum ( benim kan seviyrm ve vitaminlerim değerin altında ) açlık hisettikcede ekmek yemeden yemek yiyorum sadece .... ama şişkinliğim çok oluyor

çok yememeye dikkat edin,abur cubur değilde sağlıklı şeylerden azar azar yiyin
diyet yapar gibi saatli yiyin,bakın görün kilo almayacaksınız
6.ayda gebelik şekerine bakılıyor,kilolu olanların bazılarında şeker çıkabiliyor
şimdiden dikkat edin,kafaya takmayın,sadece siz değil kilolu bir sürü hamile kadın var
doğumdan bi kaç ay sonra da diyete başlarsınız
bu arada hayırlı olsun.
teşekkür ederim canım :) abur cubur sevmem zaten o konuda sıkıntım yok :)

suan kilolu oldugundan 8-10kilo alirsin anca dedigin gibi..kilolular Boyle AZ aliyor..(Ben 26 kilo almistim..hepsini verdim tabi)

be hic belli. Bile olmiyacak hamile oldugun,azcik bi gobek daha eklenecek okadar..

cogu kuzenim kilolu hamıle kaldı..ve hiiiç belli degıldı hamıle oldukları..asıl yarım dünya ben olmuştum
inşallah millan ya inşallah :)

Bukadar dert edilecek birşey göremedim. Sanırım eşim benibeğenmez , elalem ne der sıkıntısına girmişsin ki hiç gerek yok. 70kg ile hamile kalsan daha rht olup 20kg alacaktın, 10kg fazla başla ama dikkat et az al ..diyelim çok aldın dünyanın sonu değil anne olmanın yanında solda sıfır kalır. Benim kızım 10aylık 20kilo almıştım şimdi 3kg fazlam kaldı ama ben yine bebek düşünüyorum. Bu arada hiç zayıf olmadım ..
sen kaç kilo ile hamile kalmıştın tatlım ... bende hiç zayıf olamadım öyle bi özentimde yoktu özgüvenim yerindeydi ama hamilelikle çoğalacak olan kilolar moralimi bozdu ... eşim beni beğenmez kaygısı güdüyorum doğru ...

Ben de kilolu hamile kaldım ve aynı senin gibi kilo verme aşamasındaydım ki hamile olduğumu öğrendim. Üstelik istediğim kiloya gelmeden. İlk haftalar normal yedim kilo almadım. Sonra bir bulantı bir iştahsızlık bir yemek yemekten tiksinti başladı ki anlatamam. Üç kilo verdim o sürede ve şu an 17. haftanın içindeyim hala eksi 3 kiloyum. Her gün tartılıyorum. Ayrıca yemekle hala çok aram yok aç kalmamak için yiyorum. İnşallah + 5 kilo ile bitiririm hamileliği. Sen daha beş haftalıksın. Belki senin de bulantıların olur ve kilo almazsın.

Valla ben evlendigimde 55 kiloydum.hamile kaldigimda da 65 dogum yaptigimda 11 kilo aldim.dogumdan sonra 5 kilo falan verdim kendiligimden.22 aylik oglum var.simdiki kilom ise 62 kiloyum.ah 55 e inebilsem keske.bakalim ugrasiyoruz

kilo için kendinizi üzüp de hamileliği kendinize zehir etmeyin sakın, keyfini çıkarın hamileliğinizin

ilk hamileliğimde 10 ,ikinci de 16 kg aldım doğumdan 1 hafta-10 gün sonra aldığımdan fazlasını vermiştim bile

3,5 ay oldu doğum yapalı, 77 ile hamile kalmıştım şuan 72yim mesela

tadını çıkartın karnınızdaki mucizenin :KK68::anneadayı:

Bence pozitif düşünmeye çalış. Ya hemen bebeğin olmasaydı tedavi görmek zorunda kalsaydın tedaviler daha çok kilo aldırıyo. İnan ki bebek doğduktan sonra sütüm olsun vs diye daha çok yiyosun kilo falanda umrunda olmuyo.

E madem kiloyu dert ediyordunuz, neden tamamen vermeden korunmayı bıraktınız? Demek ki bebeği isterken buna takmamıştınız. Umarım çok çatlamazsınız, kilolu hamilelerde bu daha çok oluyor.

En iyisi diyetisyene gitmek....
diyetisyen ve jinekolog ile eş zamanlı görüşün...
sadece 7 kilo alarak hamileliği tamamlayanlar var
üstelik bebek 4 kilo doğmuştu
pes doğrusu

Ben de kilolu hamile kaldım ve aynı senin gibi kilo verme aşamasındaydım ki hamile olduğumu öğrendim. Üstelik istediğim kiloya gelmeden. İlk haftalar normal yedim kilo almadım. Sonra bir bulantı bir iştahsızlık bir yemek yemekten tiksinti başladı ki anlatamam. Üç kilo verdim o sürede ve şu an 17. haftanın içindeyim hala eksi 3 kiloyum. Her gün tartılıyorum. Ayrıca yemekle hala çok aram yok aç kalmamak için yiyorum. İnşallah + 5 kilo ile bitiririm hamileliği. Sen daha beş haftalıksın. Belki senin de bulantıların olur ve kilo almazsın.

inşallah canım ya :) rabbim kucağına kavuştursun inşallah :)

Back
X