HAMİLELİK VE PSİKOLOJİ

Simdi söyle, 32 yasına giriyorum, 8 senelik evliyim. Daha 4 aylık hamileyim.
Senelerdir neler duymadı bu kulaklar, neden cocuk yok, "istemiyoruz daha" kimse için bir opsiyon değil. Yok daha istemiyoruz dedigimizde acıyarak bakanlar, arkadan "kesin olmuyor, dr'a gidiyorlarmı" diye soranlar. Ama nedense ben hep gülebildim, manyak bunlar dedim gectim, bide kimse kusura bakmasın burdaki anneleri ve olacakları tenzih ederek söylüyorum, bizim ülkemizde cocuğun oldugumu üstüne tek bir sıfat yapısıyor, insanlarda resmen özellikle yapıstırıyor. "X'in Annesi, Y'nin Annesi" Sen bir Kadınsın! Kac yasında olursan ol, önce SEN'sin ki, cocugunun evladının yasam standartlarını hep yükssek tutabil. Hep orda olman lazım ki o evlat güvenle büyüsün, aman ben ölürüm, ben bundan sonra "Z'nin annesiyim" standart problemleri ne yazık ki dediğiniz gibi kadınlar üzerinde bir baskı oluşturuyor. Önce KENDIN ol, kulaklarını kapat, Toplumu, o bıdı bıdı konusan teyzeleri bir kenara at, tadını cıkar. Simdi bana sen hamilesin tabi konusmak kolay demeyin :) Istemediğim icin 8 sene bu bakıslara konusmalara bende maruz kaldım. Toplumu kenara atmayı öğrenmeliyiz. Biz kendimizi dinlemeyi bir sekilde öğrenmeliyiz.

O zaman içmym bn bitki çayı ya bk bunu merak ediyodum hep. Her sene düzenli olarak hormon tahlili yaptırıyorum canım normal hepsi şimdi şüphem var dye de spora fazla yüklenmek istemyrm 4 km den 2ye düşürdüm sabahları süper oluyo özellikle tek sıkıntı sigara azalttım ama arada kafama bşy takınca içesim geliyo o da pskolojik ztn o zaman doktora bırakmak için gitmiştim bıraktım da ama ilaçları bırakınca yne başladım ayy bnm ne çok derdim varmış

Ben artık kendimle inatlaşıyorum "düşünme gebertirim seni" diye napıyım yaa kocama sardım mecburen zaten gündüz yoğun şekilde çalışıyorum, akşamada kocam düşünsün hıhh

çevre baskısından nefret ediyorum bendede aynı şeyler söz konusu insanların 'aaaa senin hala olmadımı ' soruları daha istemiyoruz diyince tövbe deyin allahın gücüne gider istemiyoruz deme olmaz sonra demeleri birde üstüne eltimin hemen hamile kalıp insanların ilk senin olmalıydı sende hemen yap vb şeyler demeleri beni alt üst etti.
1 hafta öncesine kadar vücudum psikolojik olarak kendine hamile senaryosu düzenledi.yazdı çizdi oynadı ama sonucunda negatifti. kafamda şimşekler çaktı ve ben bu hafta kendime gelemiyorum kimseyle konuşmak görüşmek istemiyorum
şimdi hepten acaba çocuğum olmucakmı modundayım

Evlendikten 1 hafta sonra, kayınvalidem birinin gelininin hamile olduğunu duymuş eltimle bana döndü siz anca oturun zaten dedi düşünün 1 hafta olmuş evleneli eltiminde 2 çocuğu var ayrıca. Ponçik annem yaa yerim onu tombiğimm

Çevrenin söyledikleri benim hiç umrumda değil ben ya olmazsa diye korkuyorum. Benim kaygım bu yönde.

Bende baskı yapan kişilerle daha az ve yüzeysel görüşüyorum ne kadar süredir istiyorsunuz

korunmayı bırakalı 3 ay oldu bu haftada tsh hormonumun yüksek olduğunu öğrendim tedaviye başladım.umarım önümüzdeki aylarda hepimizin bebişleri olurr...
Fsh kaç çıktı diğer hormonlarında sıkıntı var mı ve ne tedavisi uygulanıyor? Bende de benzer sıkıntı var onun için soruyorum

korunmayı bırakalı 3 ay oldu bu haftada tsh hormonumun yüksek olduğunu öğrendim tedaviye başladım.umarım önümüzdeki aylarda hepimizin bebişleri olurr...
Tsh ı ben fsh okumuşum pardon sadece fsh yüksekse çok sıkıntı olmuyor diyecektim tsh guatr olması gerek

Fsh kaç çıktı diğer hormonlarında sıkıntı var mı ve ne tedavisi uygulanıyor? Bende de benzer sıkıntı var onun için soruyorum

diğer hormonlarımda bir sıkıntı yok progesterona falan bakmadı kadın doğumcu adetlerim düzenli olduğundan dolayı
tsh 5,19 çktı dahiliye doktoru da euthyrox 50 mg vergi günde 1 ad normalde vermicekti fakat gebelik istiyorum dedim deniyomusunuz dedi evet deyince ilaç yazıcam bunu hamile kalsanda sevam etçeksin dedi başladım 3 gündür bakalım

Tsh hormonum yüksekti düzene giriyor tekrar çıkıyor stres yok diyor doktor nasıl olacak o diyorum bilmiyorum diyor tam iki yildir anne olamıyorum ve bugün regl oldum artık pes ediyorum eşim de hiç doktora gitme artık kafayı yedin diyor ona da sinirlenip çocuk işini kapattım artık olmuyor ne yapayım artık genç yaşımda saçlarım beyazladi

şu takmamak nasıl oluyo anlamıyorum yaşayan sensin uğraşan sensin olaylar senin vücudunda oluyo nasıl takmıcan ?

şu takmamak nasıl oluyo anlamıyorum yaşayan sensin uğraşan sensin olaylar senin vücudunda oluyo nasıl takmıcan ?
Sanırım bunun için o olayları yaşayan vücudunu hamilelik olmamasına yoğunlaştırmamak gerekir farklı uğraşlar bulmak, biliyorum çok zor ben bu işin içindeyken ben yapmakta zorlanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…