- Konu Sahibi aynelhayat
-
Ay sen ne şekersin bee...lülülülülülüSusaden demiş ki;
saol şekerim aklımın güsel olduuğnu biliyorum farkındayım belli ediyorum kendimi .sende kendi fikrini kendine saklasaydında millete fikrini sorunca bozulmazdın:)sana iyi oruçlar :)
bunun fikrini alıp üstüne ısrarla ben oruç tutcam diyen biri sence çokmu bilinçlidir.burda kimseye hareket etmiyorum.sadece kızıyorum .fikir almıyorki arkadaş tutcakmış kendisi bu cahalet dildirde nedir sizin cehalet anlayışınızmı farklı acaba ali-ye hanım .başka bir yerde tutcanı söylemiş tutarsa tutar kendi bedeni vicdanı bebeği ama burda böyle cahalet fikirlerine sizin bile ters bakmanız izin vermemeniz gerekir ken fikrini söylüyor die savunuyorsunuz.burda bir çok konu var hepmiz fikir alışverişinde bulunuyoruz ama bilinçsizce tavırlara o insanların iyiliği için onları savunmak yerine hatalı olduklarını vurgularsak bence bir daha güsel olur.
Ben şunu anlamıyorum. Neden ille ucu dine dayanan bir konuda hep kavga edecek potansiyelimiz var? Nedir yani oruç tutacak mısınız tutmayacak mısınız bunun dini yorumu belli, kişisel tercihi belli ne kavga konusu oluyor onu anlamıyorum ben.
Ben tutmayacağım. Çalışan bir hamile annenin 15 saat aç kalabilmesi bana ağır geliyor. Ama sabaha kadar oturup 2'ye 3'e kadar oturan nice tanıdığım var onlar tutabileceklerini düşünüyor ki mantıklı. Herkesin şartları ve bünyesi farklı. Din bi kolaylık vermiş tartışmayalım kullanalıma.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?