Hamilelik ve saçlar

Merhaba arkadaslar hamileligimin 12.haftasi içindeyim. 2 ayri doktora görünüyorum bir tanesi 30.haftadan sonra saçını boyayabilirsin dedi oteki de geldiginde gorusuruz simdilik boyama dedi.

Cevremde hic hamile yok. Hayatimda hamile neredeyse hic görmedim ve cok tecrubesizim. Saçlarım sarı dipler cok kötü duruyor. Aslında cokta araştırdım internette ilk 3 ay boyanmasin deniyor ama yine de sormak istedim. Instagramda falan butun hamilelerin saçları boyalı ama emin olamadım ☺
Boyayanlar ne zaman boyadınız?
Cevrenizde boyayanlarda bir sorun oldu mu?
Aslında mantıklı olarak hicbir zarari yok gibi ama boya kokusunu cok solumanin rahatsiz etmesi dışında ama yine de insan emin olmak istiyor :KK43:
Saç diplerine değmeyecek şekilde boyanabilir demişti benim doktorum. Benim de saçlarım sarıydı. Koku falan sorun yaratmaz demişti. Ayrıca hamileyken çalışan kuaför çok gördüm.
 
Saç diplerine değmeyecek şekilde boyanabilir demişti benim doktorum. Benim de saçlarım sarıydı. Koku falan sorun yaratmaz demişti. Ayrıca hamileyken çalışan kuaför çok gördüm.
Teşekkür ederim canim yorumun için. Bende aynı düşüncedeyim. Simdi cilt hassaslasmistir . Hormonlar vs,değmese diplere daha iyi. (Alerji açısından)Bende dipten 2 parmak bırakıp aşağısını full balyaj yaptircam.
 
Teşekkür ederim canim yorumun için. Bende aynı düşüncedeyim. Simdi cilt hassaslasmistir . Hormonlar vs,değmese diplere daha iyi. (Alerji açısından)Bende dipten 2 parmak bırakıp aşağısını full balyaj yaptircam.
Rica ederim canım. Cilt hassaslıktan ziyade boyadaki zararlı kimyasallar kana karışmasın diye canım o yüzden diplere değirme sakın.
 
littlestrawberry littlestrawberry Kizlar ben suanda yurtdışı sitelerine baktim Amerika Hamilelik federasyonu sitesine ve baska bir siteye daha,su ana kadar klinik arastirmalar hicbir kanıt ve hamilelige fetuse zarar verme gibi bir ihtimali olmadığı gözlemlenmiştir..sadece birkac çalışmada sac boyamanin kanser riskini arttırdığı diyor. Bunu zaten biliyoruz 😖
Ayrıca first trimester denmis ilk 3 aydan sonra boyanmasini söyleyen ama ilk 3 ayda boyayabilirsiniz diyen doktorlar da var Amerikada. Ben zaten bunlari biliyordum da:) benim sıkıntım alerjiydi. Simdi alerji olmuyorum ama acaba cildim daha da hassaslasti mi diye. O yuzden sadece rofle yaptircam bol ve sık dibimden 2 3 cm birakcam. Ben seviyorum öyle sırıtmıyor.. :) ama belki dibede yaptırırım boya. icim dahada rahatladi. Esim e eee yanii dedim. Yarin git boyat dedi😁😁😝😝 yarin pazar yav 😁

Bir de demiski sac boyarken eldiven takın. Ortamda yiyecek icecek pisirilmesin. Boya yaparken yeme icme olmasin yenmesin :) bu hususlar soylenmis. Tabi karar sizin secim sizin. Okuduklarimi paylaşmak istedim

su ana kadar klinik arastirmalar hicbir kanıt ve hamilelige fetuse zarar verme gibi bir ihtimali olmadığı gözlemlenmiştir diyor çünkü bu konuda denek bulamıyorlar. Dolayısıyla bu konuda yeterli çalışma yok. Araştırma yaptığınız siteler denek sayısını da veriyorlar mi onu da yazarsanız anlamlı olabilir.
Valla normalde bende boyasız gezmem ama hiç umrumda değil bebeğimden önemli değil. Güzel görünmek şuan için ikinci planda benim için. Ben duş jeli bile kullanmıyorum bebeğime zarar verir diye. Saç boyasiymis peeh.
 
Saçların açma boyama değilse yani balyajsa zaten tene temasi olmayacak bir sor doktora bence. Acma boyama olunca ister istemez oryel isisiyla normal zamanda da yani,kızarıklık oluyor bilirsin. Bakalim ne dicek senin doktor😝😝😝
Ya işte ne kadar da balyaj olsa hep bir dip boya var şimdi sadece kendi saçıma yaparsa altlar sarı üstler de siyahlık çirkin duracak.. 16sında randevum var soracağım bakalım ne diyecek doktorum :)
 
Back
X