Hamilelik ve Uçak

HavvAsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
1.457
329
173
iyi akşamalar ablalarım,kardeşlerim.
benim size bir sorum olucak.inşallah yanıtlayan olur.
benim ablam 8 haftalık hamile.şöyle ki şimdi onlar tatile çıkmak istiyorlar.biz yurtdışında yaşadığımız için bodruma gelmek istiyorlar ağustosun ilk haftası ama ablam biraz endişeli bu konuda.hamileliği yeni olduğu için düşük tehlikesi yaşamaktan korkuyor.bu arada uçağa ilk kez binecek.birde bunun stresi var üzerinde.geçen hafta londraya gitmek istediler ama son anda karar değiştirdi ablam ve eniştem yalnız gitti londraya.
daha doktoruyla konuşmadık.
sorum şöyle:gerçekten düşük tehlikesi olabilirmi? sizlerden birileriniz hamileliğin başlarında uçağa bindiniz mi?:44::26:

doktoruyla konuşması daha sağlıklı olur hamileliği ne durumda bilemeyiz ki düşük riski var mı tansiyonu falan ne durumda ilk 12 hafta bebeğin tutunması için önemli

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

arkadaşımı 6,5 aylık hamile fransda yaşıyor yeni geldi istanbula burdanda tekrar ucakla tatıle gıdıp geldı

Son düzenleme:
Benim gebeligim dusuk riski olan bir gebelikti arkadasim.
5 haftalik gebeligimden 5.ayima kadar kanamalarim oldu.
Bu sebeple doktorum risk oldugu icin ucak yolculugu yapmamami tavsiye etmisti.
Ancak yakin bir arkadasimin herhangi bir problemi yoktu ve 3aylik hamileyken 12 saatlik ucak yolculugu yapti.
Gebelikle ilgili bir risk varsa dikkat etmek gerekiyor.
Ancak en dogrusu ablanizin kendi doktoruna danismasi..

Bende 7.ayımda uçtum ama 8 hafta çok küçük

ben 5aylik ciktim ucakla yolculiga turkiyeye orda idrar yolum effeksiyon kapti cunku otobus le baska bi sehre gitmistim.nasil ogrili biseydi drmadsn tuvalete karmimda agrilar cok kotuydu uzun yolsa gitmesin bence 2.3 saatte bisry olmaz ve sik sik tualete gitsin gelince sakin sikip beklemesin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

arkadaşımı 6,5 aylık hamile fransda yaşıyor yeni geldi istanbula burdanda tekrar ucakla tatıle gıdıp geldı

Bende 7.ayımda uçtum ama 8 hafta çok küçük

cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
6 haftalığında doktora gözükmüştü ve doktor şuanlık düşük tehliken gözükmüyor demişti ama ilerde ne olur bilemeyiz.
zaten ablamın kendisinin tansıyonu çok düşük.normal zamanlarında bile düşük tansiyonla geziyor.
bakalım doktor neler söyleyecek.belkide izin vemez.
benim kuzenimde ablamın düğünü için yurtdışından gelmişti hamile haliyle.hatta onda daha tehlikeliydi.çünkü doğumuna 2 hafta kalmıştı ama buna rağmen uçağa binmişti ve sağsalım gelmişti düğüne.gerçi dönmek istediğinde biraz problemler yaşadılar.havalanında uçak yolculuğuna izin verilmedi.heran uçakta doğurabilirdi çünkü.

Tatlim ilk uc ay ucak tehlikeli diye biliyorum bir yakinima ancak uc aydan sonra izin vermislerdi

Düşük riski olsun olmasın ilk uc ay uzağa binmek cok tehlikeli canım maalesef. Görümcem umreye gidecekti aylar oncesinden aldı herseyi sonradan hamile oldu uc ay bitmediği icin gidemedi. Bence tehlikeye atmayın

Hayır arkadaslar hiç bir riski yok benim doktorumun söylediğine göre. Çünkü en az sarsan ulaşım aracı.
Araba daha büyük risk taşıyor emin olun

cevaplar için sağolun.evet hamileler için arabanın tehlikeli olduğunu bizzat bende duymuştum hatta ablamada söylediler eltileri dikkatli ol diye.hatta araba çok kullanma dediler.
tehlikeye atmayı asla istemiyoruz.zaten üzerine titriyoruz şuanda.tatil yapsınlar derken tehlike yaşamalarını istemeyiz hiçbirimiz.kaş yaparken göz çıkarmak denir buna.
çok yakın zamanda doktora gitmeli.tahliller yaptırmalı.giderken bu soruyu sorar kendisi.
bakalım o ne cevap verecek.:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…