• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik ve utanç

merhaba arkadaşlar cok baskı altında bir cocukluğum olmadı.cinsel istismar yada bu yönde travma yaratıcak bir geçmişim olmadı fakat ben hamilelikten utanıyorum malesef:KK43: nedenini bilmiyorum bir türlü çözemedim. birilerinin rosa lina hamileymiş diye konusmaları yada karnımın şişecek olması falan utanç verıyor bilinçaltımda ne gizli bilmiyorum.edebi yada dini açıdan bakmıyorım olaya benim gibi hisseden biri daha yoktur sanırım.birde sosyal medyada her hamilenin eli karnında pozu ben asla öyle olamam ben anormalim ya:110:
İstiyerek hamile kalmadinmi bu yuzden mi acaba.

Bende utaniyordum biraz hamilelik hakkinda konusmak istemiyordun baskalarinin yaninda felan. Dedem den utaniyordum mesela ama göbegimdd saklanilacak gibi degildi neyse. Esim de utaniyordu oglumu annemle ayni odada emzirince yani esim annem ben odada olup emzirdigimde utaniyordu ama ben alismistim. Ve mesela hamileyken hic düsünemiyordum emzirmek nasil birsey hep gizli yaparim diyordum sonucta bir gögüs meme yani ama emzirmeye basladiktan sonra anladimki gögüsün tek amaci emzirmekmis ve utanmiyordum da arrik cok rahatlamisdim
evet. kesinlkle bende konusmak dahi istemıyorum bazen arkadaslarım diyor bebek yapta sevelim durun allah askına diyorum itici oluyorım biraz ama ne yapayım konusması bile tuhaf gelıyor...sanırım ysadıkça doğallıcak bir durum bu

Canım psikolojik senin durumun utanılacak bir durum yok bence çok güzel bir duygu bence rabbim böyle güzel bişeyi nasip etmiş sana karninin büyümesini insanların düşüncelerini boşver karnında bir canlı var düşünsene hareket edecek çok güzel bir duygu senin yerinde olmak isteyen bir sürü insan var ben hamileyken herkes gülümseyerek bakıyordu bana mağazalar da kaç teyze karnımı okşadı sevdi
canım teşekkürler güzel fikirlerin için ama henuz hamile değilm yasım geçiyor düşünmeye basladm artık ama kaygılarımı burda sizle pylasıyorım ki fikir edinmek için ;) daha mantıklı kararlar verebılmek için bazen insan kendi kendini çözemiyor

Ben de utanırım
Hamile değilim ya da cocugum yok ama bana da bir acayip geliyor
Geri kafalı ya da içine kapanık biri diilim
Çalısan gayet modern yapıda biriyim ama hamilelik bana da bir enteresan gelio
aynen bende belirttim dini yada edebi açıdan değil bu tamamen kişisel birşey benım gibi biri daha yoktur dedim ama sende varmıssın cidden kendimi görüyorım sanki:)

Yani aslinda her kalede karnina eliyle kalp yapip poz vermeler hamileligi reklam niteliginde yayin yapanlar banada nornal gelmiyor ama obur turlu saklamakta bana normal gwlmiyor

Mesela bi tanidigim vardi 3 aylik falan hamileydi babasi bilmiyo her ortamda kilo aldi kendine dikkat etmiyo diye soyleniyodu sonra baska bi akrabamizin esi kizin ustune gidip durma hamile kiz degince babasi yok canim diye sasirip kalmisti

Yani cok sukur gayri mesru degil babasi belli saklamanin mantigi ne ki onu bende anlamis degilim ama herseyin belli bi siniri olmali diye dusunenlerdenim
tanıdıgınızda abartmıs kimbilir ne düşünuyordu işte beyin öyle birşey ki bazen hükmediyor bize bende okdr olmasamda tuhaf bi düşüncedeyim işte yadırgamıyorum.ama sosyal medya olayı kesinlkle abarttı artık dusunuyorum bazen anne olamayan kaç kişi vardr kmblir isteyen orda sürekli birilerinin pozitif testleri görüp ultrasonlarını görüp azda olsa iç geçirebılır insanız sonuçta ve üzülüyorum

Çok kadınsı ve çok anaç olmayabilirsiniz. Bu sürece henüz hormonlarınız sizi hazırlamamış olabilir. Fiziksel takıntılarınız olabilir. Maskülen duyguların baskınlığı bilinçaltında annelik durumunu yeriyor olabilir. Zamana bırakın, hormonlar sizi hazırlayacaktır. Ben de şişmiş karnımı okşar poz vermek istemem, tamamen kişisel görüş. Bu kadar olağan sürecin abartılması bana komik geliyor. Tamamen kendi adıma, kimseyi kırmak yanlış anlaşılmak istemem. Hiç hamile olmadım peşin konuşuyorum :)
bende bir psikoljk acıdan bakıyorum duruma birde fizyolojik sizin söylediklerinizde onayladı beni hormonel bir durum olabılır anaçlık gerçekten yok içimde bu sonradan olusan bir durumsa ki insallah oyledir sabırla beklerim ilerde...çok teşekkür ediyorum guzel fikirlerinz için

Hamilelik ile cinsel ilişkiyi bagdastirabilen kafalar çok var mi ben de hep bunu merak ediyorum?

canim aslinda haklisin ...hamile nasil kalinir sorusunun cevabini herkez biliyor:oops::oops: bende utaniyordum babamin karsisinda oturmaktan esimin erkek akrabalariyla bir araya gelirkwn falan gercekten utanmistim.hafiften...ama bazilari cok.rahat mesela gorumcem.babasinin karsisinda karnini acip.kocasiyla karnini seviyolardi:KK53:

ah hamile değilim canım sadece karar berme sürecindeyim aklımdaki herseyi paylasıyorum sizlerden fikir alıyorım daha iyi karar vereblmek adına
Anladim banq kalsa dunyanin en guzel hali hamile olma durumu.o cikan karında çok sevimli duruyo. Tamamen kafada bitiyor. Eger kendi basina bu dusunceden kurtulamayacaginizi dusunuyorsunuzda bir psikoloktan yardim almaniz cok iyi olur

küçüklen belki eski kafınılardan biri bubyönfe birseyler dediyse birilerine onu duymussunuzdur
Of ne kadar da heveslisiniz "eski kafalilari" suclamaya insanlar kendi edep cercevelerinde yasigorlar diue niye eski kafali oluyorlar hayret dogrusu.

Su yeni kafalilarinda, "kendimi cocukla hayal edemiyorum, boyle hayat cokguz el, ayy hamilemiymis... Yazik... Yada nee 3. Cocuga mi hamileymis... " gibi soylemlerinden etkilenip icten ice cocuk istemedigi icin utaniyor olabilir mi acaba

Hamile kalırsan herkes o işi yaptığınızı bilecek tabii haklısın :KK66: ( Bu sebeptense )

Ne sen , ne sex , ne kocanla yatak ilişkin , ne hamileliğin , ne hamiş karnınla verdiğin poz ; ayıp değil , günah değil .

Sokaklar iyi ki doğurmuşum , iyi ki yapmışım diyenlerden geçilmiyor , onları örnek al :KK70:

Evet bunlar gerçek olabilir ama bangır bangır bağırmanin bir anlami yok. Rahatlık ile edebi karıştırmayın. Herşeyi açıkça söylemenin de bir çizgisi vardır. Edebi aşmamak gerek

Ben de hamile kadının karnını saklamasını edebine bağlıyorum. Kendim de bunu yapıyorum sadece eşime gösterip seviyoruz karnımı ama onun dışında herkese söylemek bangır bangır haykırmak hoşuma gitmiyor. Ki haber yayılıyor bir şekilde ama ne çok fazla çekinmek doğru ne de tüm dünyaya ilan etmek. Mahrem denen şey kalmamış bazı ailelerde onları gördükçe daha da sakinasim geliyor hatta :)

Ben de hamile kadının karnını saklamasını edebine bağlıyorum. Kendim de bunu yapıyorum sadece eşime gösterip seviyoruz karnımı ama onun dışında herkese söylemek bangır bangır haykırmak hoşuma gitmiyor. Ki haber yayılıyor bir şekilde ama ne çok fazla çekinmek doğru ne de tüm dünyaya ilan etmek. Mahrem denen şey kalmamış bazı ailelerde onları gördükçe daha da sakinasim geliyor hatta :)

Siz kendi hamileliğinizi istediğiniz şekilde yaşayın tabi ki de hamileliğini cümle aleme duyurmanın edepsiz yönü ne olabilir ki?

Evet bunlar gerçek olabilir ama bangır bangır bağırmanin bir anlami yok. Rahatlık ile edebi karıştırmayın. Herşeyi açıkça söylemenin de bir çizgisi vardır. Edebi aşmamak gerek

Edepsiz yakıştırması yaptığınız için teşekkür ederim ! Edebimin yerini siz belli etmeseydiniz kim belli ederdi acaba ?

Tabiki herkes hayatını istediği gibi yaşamakta özgür ama çocuk doğunca onu nereye saklıcaksınız? Göbeği neden saklamaya çalışıyoruz üremek ayıp bişey mi? Göbek belli olunca sağdan soldan erkek kadın ayy ne tatlı şeysin diye seven insanlar mı var etrafınızda?

bence toplumla alakası yok bana özel bir durum olabilir.cunku ne dini açıdan ne edeple alakalı bakıyorum bu duruma sadece kendi bilinçaltımda
Canım bende ilk hamile kaldığımda böyle hissediyordum . Hatta ben ilk 3 ay gizli tuttum . Sonrasında da sadece anneme söyledim ordan yayıldı :duduk:Ama zamanla geçiyor merak etme ..
zamanla hamileliğin çok farklı bir lütuf olduğunu fark edeceksin :KK200:

Back
X