• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik ve utanç

Ben de hamile kadının karnını saklamasını edebine bağlıyorum. Kendim de bunu yapıyorum sadece eşime gösterip seviyoruz karnımı ama onun dışında herkese söylemek bangır bangır haykırmak hoşuma gitmiyor. Ki haber yayılıyor bir şekilde ama ne çok fazla çekinmek doğru ne de tüm dünyaya ilan etmek. Mahrem denen şey kalmamış bazı ailelerde onları gördükçe daha da sakinasim geliyor hatta :)
+1

Hanımlar sözlerimize dikkat edelim, burada yüzbinlerce kadınız, hepimizin kültürü, yetiştiriliş tarzı, hayat görüşü farklı, kimi saklar utanıyorum der, kimi hamileliğinden mutlu olur herkesin bilmesini ister, açan edepsiz, kapatan edepli diye sınıflandırmayalım lütfen.

merhaba arkadaşlar cok baskı altında bir cocukluğum olmadı.cinsel istismar yada bu yönde travma yaratıcak bir geçmişim olmadı fakat ben hamilelikten utanıyorum malesef:KK43: nedenini bilmiyorum bir türlü çözemedim. birilerinin rosa lina hamileymiş diye konusmaları yada karnımın şişecek olması falan utanç verıyor bilinçaltımda ne gizli bilmiyorum.edebi yada dini açıdan bakmıyorım olaya benim gibi hisseden biri daha yoktur sanırım.birde sosyal medyada her hamilenin eli karnında pozu ben asla öyle olamam ben anormalim ya:110:
Var ben!hatta belki senden daha beter durumdaym sinir oluyorum kendime bide yillarca cocuk sahibi olamadm tup bebekle kaldm ama hamileligimi kendime zehir ediyorum bikare ftom yok herkes yukle diyor yapamiyrm annem tekmeliyomu diyo hevesleniyo sus kapa konuyu diyorum kardesim elini karnima koymaya korkuyor.otobuse binince uzerime sal atiyorum oylw kamufle ediyorumki yer vermiyolar.tamam elini karnina koyup foto cekinenlere gobegini cok one cikaranlara sinir oluyorum yalan deil ama benim yaptigimda sinir bozucu kendime zehit ettm hamileligimi.

Var ben!hatta belki senden daha beter durumdaym sinir oluyorum kendime bide yillarca cocuk sahibi olamadm tup bebekle kaldm ama hamileligimi kendime zehir ediyorum bikare ftom yok herkes yukle diyor yapamiyrm annem tekmeliyomu diyo hevesleniyo sus kapa konuyu diyorum kardesim elini karnima koymaya korkuyor.otobuse binince uzerime sal atiyorum oylw kamufle ediyorumki yer vermiyolar.tamam elini karnina koyup foto cekinenlere gobegini cok one cikaranlara sinir oluyorum yalan deil ama benim yaptigimda sinir bozucu kendime zehit ettm hamileligimi.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, biraz rahat olmayı deneseniz, bende hamileliğin ilk aylarında babamdan çok utanmıştım, misafirliğe gittiğim heryerde oturup kalkmama dikkat ediyordum ayıplanırım belki diye ama sağolsun beni ayağında sallayan, bebekliğimi bilen aile dostumuz abinin evine gittiğimde ayaklarımı uzattırır, eşiyle karnıma stetoskop koyup kızımın kalp atışlarını dinletirlerdi, onların bu davranışları sonucu bunun çok doğal bir süreç olduğuna, bir bebeğin dünyaya gelmesine vesile olmanın ne kadar güzel birşey olduğu duygusuna alıştım, bedeninizde bir mucize büyüyor, bundan keyif alın, Allah dileyen isteyen herkese nasip etsin inşaallah.

Hanımlar sözlerimize dikkat edelim, burada yüzbinlerce kadınız, hepimizin kültürü, yetiştiriliş tarzı, hayat görüşü farklı, kimi saklar utanıyorum der, kimi hamileliğinden mutlu olur herkesin bilmesini ister, açan edepsiz, kapatan edepli diye sınıflandırmayalım lütfen.

Madem herşeye saygılısiniz bu gibi yorumlara da saygılı olmak zorundasınız. Ben edep sınırlarından bahsettim edepsizlikten değil. Ayrıca bu benim görüşüm kimse ben diyorum diye edepsiz olmaz korkmayın :))

Madem herşeye saygılısiniz bu gibi yorumlara da saygılı olmak zorundasınız. Ben edep sınırlarından bahsettim edepsizlikten değil. Ayrıca bu benim görüşüm kimse ben diyorum diye edepsiz olmaz korkmayın :))
Genel bir uyarı yaptım farkındaysanız forum kuralları gereği, yeniden ikaza gerek kalmayacak değil mi?
Zira forum kuralları gereği üsluplara dikkat edilmelidir uyarı almamak için.

Valla bencede anormalsin kardeş:deli:
Ben hamile kalmak o heycanı tatmak o sevımli tişörtlerden giymek için can atıyorum sen utançtan bahsedıyorsun baskıcı bi ailedemi büyüdün ?

Herkes beni günah keçisi ilan etmiş. Kendimi düzgün ifade edemedim sanırım. Rabbimizin verdiği bir canı yavrumuzu hissetmek varlığını bilmek çok güzel birşey. Bunu saklayan var bir de herkese duyuran. Aynı şekilde göbeği kocaman oldugunda bunu örtmeye çalışan var bir de göbeğini tamamen açıp cümle aleme gösteren. Sadece bu kısmı edep ile alakalı demek istedim. İçinde haya duygusu olan örter bana göre. Cunku mahremdir orasi. Neyse ki bu sadece BENİM görüşüm :) iyi akşamlar

merhaba arkadaşlar cok baskı altında bir cocukluğum olmadı.cinsel istismar yada bu yönde travma yaratıcak bir geçmişim olmadı fakat ben hamilelikten utanıyorum malesef:KK43: nedenini bilmiyorum bir türlü çözemedim. birilerinin rosa lina hamileymiş diye konusmaları yada karnımın şişecek olması falan utanç verıyor bilinçaltımda ne gizli bilmiyorum.edebi yada dini açıdan bakmıyorım olaya benim gibi hisseden biri daha yoktur sanırım.birde sosyal medyada her hamilenin eli karnında pozu ben asla öyle olamam ben anormalim ya:110:
evlimisin ben bekarken hamilelere hić bakamazdim patlicak gibi gelirlerdi hele birde elleri karninda gezenleri görünce ćok garipser ve ben hamile kalmicam iğrenç bişey filan derdim sonra evlendim deli gibi çocuk istemeye başladim ve o eli karninda gezen gebelerden olabilmek için neler yaşadım elbette psikolojik birşey nedenini bilmiyorum ama evlat hasreti içine düşünce bu utanma duygusu filan kalmaz bence

Sen acaba nazardan korkuyo olmayasın ?

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, biraz rahat olmayı deneseniz, bende hamileliğin ilk aylarında babamdan çok utanmıştım, misafirliğe gittiğim heryerde oturup kalkmama dikkat ediyordum ayıplanırım belki diye ama sağolsun beni ayağında sallayan, bebekliğimi bilen aile dostumuz abinin evine gittiğimde ayaklarımı uzattırır, eşiyle karnıma stetoskop koyup kızımın kalp atışlarını dinletirlerdi, onların bu davranışları sonucu bunun çok doğal bir süreç olduğuna, bir bebeğin dünyaya gelmesine vesile olmanın ne kadar güzel birşey olduğu duygusuna alıştım, bedeninizde bir mucize büyüyor, bundan keyif alın, Allah dileyen isteyen herkese nasip etsin inşaallah.
Cok tesekkur ederim ailemden yada cevremden yana gayet rahat insanlariz aslinda ben neden boyle oldum bilmiyorum kendim bile kendimden rahatsiz olmaya basladm oysa esim hamilelign cok yakistigini herseferinde dile getiriyor esime bile fazla elletmiyorum karnimi.bu yaptiklarimdan cok pisman olucm biliyorum zamani gelince keske foto cekilseydik anilarim olsaydi dicem umarim bu son 3 ayimda kendime ceki duzen veririm.

Cok tesekkur ederim ailemden yada cevremden yana gayet rahat insanlariz aslinda ben neden boyle oldum bilmiyorum kendim bile kendimden rahatsiz olmaya basladm oysa esim hamilelign cok yakistigini herseferinde dile getiriyor esime bile fazla elletmiyorum karnimi.bu yaptiklarimdan cok pisman olucm biliyorum zamani gelince keske foto cekilseydik anilarim olsaydi dicem umarim bu son 3 ayimda kendime ceki duzen veririm.
Hem böyle düşünüp hem tersi davranmak ilginç. Evet böyle bitirirseniz hamileliği çok pişman olacaksınız.

Sen acaba nazardan korkuyo olmayasın ?
Inanin asla oyle bisey yok.dedigim gbi kendi annemden kardesimden bile cekiniyorum babam hamileligimi duydugunda tebrik etmek icin aramisti utanctan acamadm telefonu.kendime cok kiziyorum bu hallerim beni bile geriyor artk cunku hayal ettigim gbi doyasiya yasayamiyorum hamileligimi.

Evet bana kalırsa da sonradan pişman olursunuz, benim bakmaya doyamadığımız fotoğraflarım kızıma hamileyken ve doğum sonrası hastanede kızım kucağımda çekildiğim fotoğraflarımdır.

Belki bilinçaltınızda sizi etkileyen birşeye şahit olmuşsunuzdur eskiden, ben babamdan utanırdım çünkü babam ayıp karşılardı bazı şeyleri ama ailemin diğer fertleri hamileliğimi öğrendiğinde sevinçten çığlıklar atmışlardı, yengem doktora gelirdi benle, ultrasona bakıp Mune şimdi bu senin bebeğin mi deyip ağlardı sevinçten, ultrason kağıtları falan yadırganıyor ya, ben hamileyken o kağıtlar siyah beyazdı (1995 yılında) biz o kağıtları bile çerçevelemiştik, belki yaşımıza göre çocuktuk belki çok hevesliydik bilmiyorum, lafı uzattım biliyorum ama gerçekten kendinizi rahat bırakın ve tadını çıkarın hamileliğin:nazar::anneadayı:

Amin İNŞALLAH Çok Teşşekür ederim munecigim düşünüp yazdıgın için ALLAH razı olsun :KK200:
Cümlemizden inşaallah, canı gönülden dua ediyorum, bu sitede veya herhangi bir yerde bebek hasretiyle yanan ne kadar kadın varsa Allah hepsine nasip etsin inşaallah:dua:

Back
X