Hamilelik ve yumurtalık rezervi

duman85

......
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
7.829
155
173
Merhaba kızlar,

2011 mayıs ayında ilk bebeğime hamile kaldım.. 7 haftalıkken kalbi durduğu için bebeğim alındı..testler vs kan pıhtılaşması çıktı..ekimde 2.bebeğime hamileydim,8 haftalıkken kalp atışı duyulmadığı için alındı.yapılan testler sonunca trizomi 16 çıktı. Ve ben son kürtajımdan sonra adetim bile düzene girmediği için korunmazken 3.kez hamile kaldım aralık ayında... 1 ocakta 4 haftalık bebeğim düştü... Bu kez nedeni bilmiyorum araştırma istemedim..
dr benden yumurtalık rezerv testi istedi ve sonuç o.42 çıktı..çok düşük bi sonuç dedi dr,erken menopoz riskin var hemen tüp bebek yapalım dedi... ama ben çok şaşkının yumurtalık rezervim azalmışsa ben nasıl bu kadar kolay hamile kalıyorum??

acaba hamile kalmamı diilde sağlıklı embriyo oluşmasını mı engelliyo bu rezerv sayısı?? dr la henüz yüzyüze konuşmadık,telde bana sadece sayının az oldugunu ve tüp bebek gerektiğini söyledi...sizce üstüste kürtaj olmam ve son kürtajımın üzerinden 1 ay bile geçmemiş olmaması rezerv sayımı etkilermi?

yorumlarınızı bekliyorum kızlar...

Son düzenleme:
Allaha zor yoktur...

ama canım amh degerin gerçekten çoook düşük.
bi hata olmasın !!!

acaba kürtajın üzerinden daha 15 gün snra yapıldığı için bu kadar düşük çıkmış olabilirmi bu değer? yoksa bu kadar kolay hamile kalamazdım dimi??? 1 ay sonra filan yeniden aynı testi yaptırmayı düşünüyoruz, bu arada içim içimi yiyecek tabi:((

acaba kürtajın üzerinden daha 15 gün snra yapıldığı için bu kadar düşük çıkmış olabilirmi bu değer? yoksa bu kadar kolay hamile kalamazdım dimi??? 1 ay sonra filan yeniden aynı testi yaptırmayı düşünüyoruz, bu arada içim içimi yiyecek tabi:((

çok değişken olmayan bi deger oldugunu biliyorum...
adetin 3.günü fsh,ıh,e2 degerlerine bakıldımı?
benim fsh degerim yüksek doktorum amh ya bakmaya gerek bile görmedi biliyoruz ki rezerv azalmış dedi..
bende 1 kez hamile kaldım ve malesef ki düşükle sonuçlandı.. belkide yumurta kalitesinden kayıp yaşadım...çok acil doktorunla görüş..ultrasounda gözüken folikül sayısı çok önemli.düşük rezervde az yumurta oluşuyo tabi bu durumda da başarı şansı azalıyor...
umarım hiç bu heyecan ve ÇOOOOOOOOK stres dolu döngünün içine girmezsin...
yaşadım çok zor biliyorumm

Son düzenleme:
çok değişken olmayan bi deger oldugunu biliyorum...
adetin 3.günü fsh,ıh,e2 degerlerine bakıldımı?
benim fsh degerim yüksek doktorum amh ya bakmaya gerek bile görmedi biliyoruz ki rezerv azalmış dedi..
bende 1 kez hamile kaldım ve malesef ki düşükle sonuçlandı.. belkide yumurta kalitesinden kayıp yaşadım...çok acil doktorunla görüş..ultrasounda gözüken folikül sayısı çok önemli.düşük rezervde az yumurta oluşuyo tabi bu durumda da başarı şansı azalıyor...
umarım hiç bu heyecan ve ÇOOOOOOOOK stres dolu döngünün içine girmezsin...
yaşadım çok zor biliyorumm
çok korkuyorum daha yeni 3.bebeğimi kaybettim bana kalsa hazirana kadar ara verecektim kendimi hazırlamıştım,yeni bi bebek için hazır diilim dr acil tüp bebek deyince zaten ne oldugumu şaşırdım... adetliyken fsh,ıh,e2 değerlerime bakılmadı daha önce,dediğim gibi düşük yumurta olayı hiç aklımıza gelmemişti,ben böyle pıt pıt hamile kalıp düşük yaşayınca dr biraz aileyi araştırdı. annem erken menopoza girmişti,dayım vefat etmişti üzüntüden menopoz olmuştu kadın... buna bağladı geniniz müsait dedi o soru üzerine de anti-mullerıan hormonuna bakıldı...
yani rezerv azalında kalite demi azalıyo sence?

merhabalar bundan 1.5 sene önce amh:0.4 çıktı sonrasında hemen kendim hamile kaldım ne yazıkki 6 haftalık kalp atışları olmadığı için düştü. düşükten 1 ay sonra tekrar hamile kaldım ve Allah a sonsuz şükürler olsunki şimdi 8 aylık kızım var .evet amh ve FSh yumurta rezerv ile alakalı fakat düşükler bundan dolayımı oluyor soru işareti demişti doktorum . Allah ol desin yeterki Allah herkeze anne olmayı nasip etsin tez zamanda

merhabalar bundan 1.5 sene önce amh:0.4 çıktı sonrasında hemen kendim hamile kaldım ne yazıkki 6 haftalık kalp atışları olmadığı için düştü. düşükten 1 ay sonra tekrar hamile kaldım ve Allah a sonsuz şükürler olsunki şimdi 8 aylık kızım var .evet amh ve FSh yumurta rezerv ile alakalı fakat düşükler bundan dolayımı oluyor soru işareti demişti doktorum . Allah ol desin yeterki Allah herkeze anne olmayı nasip etsin tez zamanda

cnm allah bağışlasın kızını Allah ım bizede yaşatır o duyguyu inşallah.... ben 3kere kendi başıma hamile kalabildim,acaba diyorum 2 ay sonra filan birdahamı kendim hamile kalmayı denesem diyorum,ama yine aynısı olur diye korkuyorum... dr 4.de artık riske girmeyelim dedi, burdan anlıyorumki bi ihtimal sağlıklı bi çocuk doğurma ihtimalim var... senin örneğin biraz umut oldu...

çok korkuyorum daha yeni 3.bebeğimi kaybettim bana kalsa hazirana kadar ara verecektim kendimi hazırlamıştım,yeni bi bebek için hazır diilim dr acil tüp bebek deyince zaten ne oldugumu şaşırdım... adetliyken fsh,ıh,e2 değerlerime bakılmadı daha önce,dediğim gibi düşük yumurta olayı hiç aklımıza gelmemişti,ben böyle pıt pıt hamile kalıp düşük yaşayınca dr biraz aileyi araştırdı. annem erken menopoza girmişti,dayım vefat etmişti üzüntüden menopoz olmuştu kadın... buna bağladı geniniz müsait dedi o soru üzerine de anti-mullerıan hormonuna bakıldı...
yani rezerv azalında kalite demi azalıyo sence?

cnm seni strese sokmak asla istemem....bende negatif tüp denemeleri ardından spontan gebe kaldım ve kaybettim:((
dediğim gibi
Allaha zor yoktur!!!!!!

ama hazirana kadar ertelemezsen iyi edersin...rezerv azlıgında sona kalan yumurtalar oluyo bu durumda da kaliteli yumurtalar azalmış oluyo...doktorum bu durumu şöyle anlatmıştı..
her kadın belli bir yumurta sayısı ile doğuyor ve her adette yumurtalarını kullanmaya başlıyor..ilk kullanılanlar hep en kaliteli yumiler..
sona kalanlar ise kalitesi azalmış olanlar..
tabiki bu gebelik elde edilmez imkansızdır demek degil...
ailede böyle bir öykü varsa asla beklememelisin...

yumi rezervini güçlendirmek için
arı sütü bal polen
ace selenyum
multivitamin
Q 10
hayıt tohumu çayı veya hapı
aslanpençesi
civanperçemi
ve bunun gibi bir sürüüüüüüüüü şey kullanılıyor...

ucin canım tebrik ederim...rabbim bizede nasip etsin inşallah...
benim amh degerime bakılmadı ama rezerv azalması oldugu söylendi..bende 1 kez hamilee kalım ve malesef ki kaybettim:(
düşük yapalı 45 gün oluyor:((
düşükten 1 ay sonra mı hamile kaldın ?
allahım umut oldun bana..çok sevindim
saglıkla büyüt bebeğini cnm

cnm seni strese sokmak asla istemem....bende negatif tüp denemeleri ardından spontan gebe kaldım ve kaybettim:((
dediğim gibi
Allaha zor yoktur!!!!!!

ama hazirana kadar ertelemezsen iyi edersin...rezerv azlıgında sona kalan yumurtalar oluyo bu durumda da kaliteli yumurtalar azalmış oluyo...doktorum bu durumu şöyle anlatmıştı..
her kadın belli bir yumurta sayısı ile doğuyor ve her adette yumurtalarını kullanmaya başlıyor..ilk kullanılanlar hep en kaliteli yumiler..
sona kalanlar ise kalitesi azalmış olanlar..
tabiki bu gebelik elde edilmez imkansızdır demek degil...
ailede böyle bir öykü varsa asla beklememelisin...

yumi rezervini güçlendirmek için
arı sütü bal polen
ace selenyum
multivitamin
Q 10
hayıt tohumu çayı veya hapı
aslanpençesi
civanperçemi
ve bunun gibi bir sürüüüüüüüüü şey kullanılıyor...
sanada çok geçmiş olsun cnm ne kadar zor dimi bebek kaybetmek,isim olarak hatırlıyorum seni zaten ama nerden oldugunu çıkaramadım.. Verdiğin cevaplar geçrkten beni çok aydınlattı senin dr un gibi bi dr a ihtiyacım var beni böyle aydınlatablecek birine... yüzyüze konuştugumuzda belki dr bunları anlatır bana... verdiğin isimlerin bir kısmını aktarda bulanilirim ama ace selenyum,multivitamin,Q 10 bunları eczaneyemi sormam gerek?

hiç bebeğim olmayacak diye çok korkuyorum,inşallah herşey yoluna girer...

Sorunlarımız benzer gibi görünüyor.Ben de ilk bebeğimi 9 haftalıkken kalp atışı duyulmadığı için aldırdım.Kan pıhtılaşması olduğu çıktı sebep olarak bunu gösterdiler.1 yıl sonra tekrar hamile kaldım.Sonuç yine aynı kalp atışı yok.Bu sefer genetiğe gönderildi.Trisomi 13 yaşamla bağdaşmayan anomali dediler.Yumurta kalitesi ve ileri yaş gebelikle ilgisi olabileceğini söylediler.Ben 40 yaşında olduğum için olağan tabi bu tür sonuçlar.Doktorum rezervim iyiyken tüp bebekte şansımı deneyip yumurta biriktirmemi önerdi.Yumurta rezervinin azalması hamileliğe tabiki engel değil fakat kaliteli yumurta elde etmek için tüp bebek denemen de yarar var.
Dilerim en kısa zamanda güzel haberlerini alırız.Sevgiyle kal ...

sanada çok geçmiş olsun cnm ne kadar zor dimi bebek kaybetmek,isim olarak hatırlıyorum seni zaten ama nerden oldugunu çıkaramadım.. Verdiğin cevaplar geçrkten beni çok aydınlattı senin dr un gibi bi dr a ihtiyacım var beni böyle aydınlatablecek birine... yüzyüze konuştugumuzda belki dr bunları anlatır bana... verdiğin isimlerin bir kısmını aktarda bulanilirim ama ace selenyum,multivitamin,Q 10 bunları eczaneyemi sormam gerek?

hiç bebeğim olmayacak diye çok korkuyorum,inşallah herşey yoluna girer...

canımsın bende seni hatırlıyorum..''malesef bebeğini kaybedenler'' bölümünden..
malesef hayat bizi bu şekilde karşı karşıya getirdi..:(((
bunada şükür ama evet gerçekten çok acı...çok zor yaşamayan en yakının bile yeri geliyor anlamıyor kalp acını...
hala sabaha karşı kalbimde bir sızı ile uyanıyorum..kaybettim diyorum...bebeğimi kaybettim...
emanetimi tutamadım ona iyi bakamadım diyorum:((((

offfffffff offfffffffff
canımsın bu ürünleri eczaneden bulabilirsin zaten vitamin türevi şeyler..
yumurtalık rezervinde azalma olanlar Dhea diye bir ilaç da kullanıyor...
istersen önce doktorunla görüş...

burda da doktorlar 2 ye ayrılıyor...
a)alternatif tıbba inananlar
b)inanmayanlar...

kendinde araştır..ben çok araştırdım ve bu saydıklarımı kullanıp başarılı olan oldukça çok kadın oldugunu gördüm...
stres çok olumsuz etkiliyor hormonları..
zaten 3 kayıp yaşamışsın..rabbim sana ve bu acı yaşayan tüm kadınlara sabır versin...

bu imtihanın sonunda mükafatını göndersin...

Sorunlarımız benzer gibi görünüyor.Ben de ilk bebeğimi 9 haftalıkken kalp atışı duyulmadığı için aldırdım.Kan pıhtılaşması olduğu çıktı sebep olarak bunu gösterdiler.1 yıl sonra tekrar hamile kaldım.Sonuç yine aynı kalp atışı yok.Bu sefer genetiğe gönderildi.Trisomi 13 yaşamla bağdaşmayan anomali dediler.Yumurta kalitesi ve ileri yaş gebelikle ilgisi olabileceğini söylediler.Ben 40 yaşında olduğum için olağan tabi bu tür sonuçlar.Doktorum rezervim iyiyken tüp bebekte şansımı deneyip yumurta biriktirmemi önerdi.Yumurta rezervinin azalması hamileliğe tabiki engel değil fakat kaliteli yumurta elde etmek için tüp bebek denemen de yarar var.

sanırım suan bebeğin var, tüp bebek zor bi tedavi süreci yıpratıcı hani 1 kere daha kendimi denesem diyorum,ama pişman olma ihtimalim biraz yüksek galiba... sanırım dediğin gibi en güzeli riske atmamak, gerçi tüp bebekte de düşme ihtimali var ama normale göre daha küçük bi ihtimal... bu konuda kafam gerçekten çok karışık tavsiyelere ihtiyacım var, teşekkür ederim yorumlarınız için...

düşükten sonra 1 kere adet oldum ve sonrasında hamile kaldım

ucin harika bi haber bu..umut hep var zaten içimde ama ahh bu korkular..ilerleyen yaş:((

canım çok geçmiş olsun...iki gebelikte spontan mı oldu ?

Duman85 aynı korkuyu bende yaşıyorum inan...acaba hiç kavuşamayacakmıyım diyorum...
kucagıma almadan da artık asla inanmam herhalde..

canımsın bende seni hatırlıyorum..''malesef bebeğini kaybedenler'' bölümünden..
malesef hayat bizi bu şekilde karşı karşıya getirdi..:(((
bunada şükür ama evet gerçekten çok acı...çok zor yaşamayan en yakının bile yeri geliyor anlamıyor kalp acını...
hala sabaha karşı kalbimde bir sızı ile uyanıyorum..kaybettim diyorum...bebeğimi kaybettim...
emanetimi tutamadım ona iyi bakamadım diyorum:((((

offfffffff offfffffffff
canımsın bu ürünleri eczaneden bulabilirsin zaten vitamin türevi şeyler..
yumurtalık rezervinde azalma olanlar Dhea diye bir ilaç da kullanıyor...
istersen önce doktorunla görüş...

burda da doktorlar 2 ye ayrılıyor...
a)alternatif tıbba inananlar
b)inanmayanlar...

kendinde araştır..ben çok araştırdım ve bu saydıklarımı kullanıp başarılı olan oldukça çok kadın oldugunu gördüm...
stres çok olumsuz etkiliyor hormonları..
zaten 3 kayıp yaşamışsın..rabbim sana ve bu acı yaşayan tüm kadınlara sabır versin...

bu imtihanın sonunda mükafatını göndersin...
evet çok zor neler yaşadım anlatamam etrafımdakilere 9 ay içinde yaşlandım,yoruldum,kırıldım,çöktüm resmen,bikaç haftalık sevinçler dışında hep üzüldüm...sizde biliyosunuz tüm bunları o yüzden hep böyle içimi dökme ihtiyacı hissediyorum :( yoksa toparlanmam çok zor...

dediklerini araştırıcam kendimi çok yormadan bişiler yapmak istiyorum, 6 ay olmasa da en azından 1 ay daha beklerim sonra devam ederim tedaviye, bu kadar sık hamileliği rahim de kaldıramaz diye düşünüyorum bazen...

ucin harika bi haber bu..umut hep var zaten içimde ama ahh bu korkular..ilerleyen yaş:((

canım çok geçmiş olsun...iki gebelikte spontan mı oldu ?

Duman85 aynı korkuyu bende yaşıyorum inan...acaba hiç kavuşamayacakmıyım diyorum...
kucagıma almadan da artık asla inanmam herhalde..
ucin bana da umut oldu gerçekten..güzel şeyler duymaya ihtiyacımız var.

aynen cnm bende hamile de kalsam korkularım hiç bitmiycek,hayatımın en güzel 9 ayı korkuyla geçecek biliyorum

Hayır henüz bebeğim yok.Önümüzdeki hafta tedaviye başlıyorum.Ben 40 yaşında hala mücadele ediyorken sen neden korkuyorsun? Evet tekrar düşürebilirsin çünkü kan pıhtılaşman var dedi doktorum.Ama ben elimden geleni yapmak istiyorum.Yaşın gençse de erteleme sakın.Her ay hormonlar aleyhimize çalışıyor.Kan pıhtılaşması topiğindeki kızları okumadın mı hiç? 7 bebeğini düşürenler var ama yılmıyorlar.Allah hepimizin yardımcısı olsun!

dumancım bencede hemen tedaviye başlama..bu süre içinde bitkisel destek alıp yumurtaları rahimi güçlendirmelisn..
düşük sonrası arı sütü bal polen başladım...tabiki vucud, rahim yarım kalan gebelikten çok etkileniyor..vitamin destegi şart.
tabi bir de duygusal olarak arındırsak vucudumuzu..kafamızı rahatlatsak belki çok daha kolay olacak...
ahh tabi buarada rabbim tekrar nasip ederde hamile kalırsam hayatım en stresli 9 ayını geçirecegimi bende düşünüyorum..
düşük sonrası hep şuçladım kendimi..yok çok yoruldum dedim..yok çok ayakta mı kaldım dedim..yok çok mu yürüdüm dedim..

Back
X