Hamilelik ve yumurtalık rezervi

merhabalar

36 yaşındayım. 26 yaşında erken menopoza girdim o günden beri cyclo prpgynova ile adet oluyorum

hatta son bir kaç senedir 2-3ayda bir oluyor

2010 ve 2011 yılında 2 başarısız tüp bebek denemem oldu, yumurta oluşmadı bile ve protokol yarıda kaldı.

tanıştığım tüm doktorlar, yumurta nakline yönlendirdi. Timir Gürkan hoca ile görüseçeğim son olarak.

senelerdir, bu foruma girmedim bile ve bu sürede hayatımda inanılmaz zor, kötü ve güzel değişimler de oldu. yani umudum ve inancım yaralı fakat dolu dolu bir taraftan.

amh 0.08

fsh en düşük 39 çıkıyor

2002 de Evlendik 3 yıl korunduk 2005 de denemeye başladık 2007 de dr dolaşmaları başladı eşime varikosel ameliyatı önerdiler ancak yaşadığı iki sıkıntılı ameliyattan sonra kıyamadım 2006 da fsh 6 çıktı ama rezervlerime bakan dr lar çok az senden 20 yaş yaşlı yumurtaların diyordu. Bu arada rahim filmi histeroskopi endometrial biopsi yaptırdım. 2009 da fsh 9 oldu ilk aşılamada kimyasal gebelik yaşadım 2009 ağustostu hiç ara vermeden eylülde ikinci aşılama hüsranı yaşayıp ara vermeden ilk tüp deneyimini yaşadım. 350 puregona rağmen 2 yumurta toplandı biri döllenmedi diğeri 3. Gün anca döllendi 3 hücreli transfer edildi hüsran tabi hemen iki ay bekleyip ikinci tüp denemesi bu sefer kısa protokol denendi 450 puregon yine sonuç aynı biraz dinlenelim dedik 2010 haziranda preseedle kendiliğimden hamile kaldım ama dış gebelik oldu malesef 3. Denemeye çok sıkı hazırlandım eşim proxeedplus larginin çinko tablet havuç keçiboynuzu vs kullandı ben dhea arı sütü polen hayıt soğan kürü annemin aktardan 450 tl verdiği bir macun karışımı vs ne okuduysam uyguladım fsh 13 olmuştu :(
450 puregon +150 menagonla tam 13 günde anca 2 yumurta toplandı tabi yine hüsran. 2010 yılbaşında eşim çift taraflı varikosel ameliyatı oldu.
2009 dan beri her ilişkiye preesedle giriyorduk size kısaca yazdığım herşeyin nasıl bedeller ödettiğini neler yaşattığının detaylarına girmiyorum siz zaten biliyorsunuzdur artık yaşamak dahi istemiyordum her tedavi sonrası ölüm acısı gibi acılar içinde oluyorduk karıkoca. Son tüp bebek 2010 ağustos ta idi eylülde klomenle tekrar 4. tüp tedavisine başladım rahim 6 mm di tedavi iptal oldu artık yeter dedik aralıkda doğum günümde adetim bir gün geçmesiyle test yaptık hamileydim. Değer düşüktü kimyasal olur dedik ablam felç ve beyin kanaması geçirdi öğrendiğimiz gün hastanelerde süründük sevinemedim bile menenjit oldu yoğun bakım kapılarında kaldık aylarca bu şekilde hamileliğim ilerledi ikili testte 6/1 down sendromu riski çıktı amniyosentez yaptırıp sonucu temiz alıncaya kadar 9 doğurduk iki kere trafik kazası geçirdik tüm bu olaylarla kasılmalarım başladı erken doğum riski vs derken paşalar gibi oğlumu aldım kucağıma oğlum 9 aylıkken bir gün eşimle aman ne korunacağız sanki kolay bebek oluyor ya ovulasyonda geçti dediğim tek deneme ile de ikinci oğluma hamile kaldım onun hamileliği boyuncada babamın kanseri ile boğuşruk sıkıntılarla geçti ama şu anda biri 19 aylık diğeri 20 günlük iki paşa annesiyim allah sizede nasip etsin. Ben taş doğurur ben doğuramam derdim böyle hikayeleri okur aman bu mucizeler beni bulmuyor bir derdim. Son gittiğimiz arkadaş çocuğu doğumgününde eşim banyolarına kapanıp 15 dakika çıkmamıştı artık dayancak gücümüz kalmamıştı çok zaman karıkoca birbirimize sarılıp allahım neden diye ağladığımızı biliriz şimdi uykusuzluktan kendimi ulen tek çocuk neyimize yetmiyordu derken buldum dediğime bakmayın tamamen yorgunluktandı allahım sağlık versin şükürler olsun evlatlarımızı nasip etti bize sizede umut olur hikayem umarım.

merhabalar

36 yaşındayım. 26 yaşında erken menopoza girdim o günden beri cyclo prpgynova ile adet oluyorum

2010 ve 2011 yılında 2 başarısız tüp bebek denemem oldu, yumurta oluşmadı bile ve protokol yarıda kaldı.

tanıştığım tüm doktorlar, yumurta nakline yönlendirdi. Timir Gürkan hoca ile görüseçeğim son olarak.

senelerdir, bu foruma girmedim bile ve bu sürede hayatımda inanılmaz zor, kötü ve güzel değişimler de oldu. yani umudum ve inancım yaralı fakat dolu dolu bir taraftan.

amh 0.08

fsh en düşük 39 çıkıyor
Testere dişli aslan pencesi.. Yayla balı polen kullanıcaksın dertlerinden kurtulucaksın canım.

merhabalar

amh 0.08

fsh en düşük 39 çıkıyor
Merhaba,
AMH değeri bende 0,25di, FSH 19 yaşım da 42. Doktor çocuk sahibi olman zor dedi. Tüp bebeğe bile yanaşmadı. öncesinde PRP yapalım dedi. 2 Mart'ta PRP yapıldı şu an hamileyim:). Bunun PRP kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve size de tavsiye ediyorum.

Merhaba,
AMH değeri bende 0,25di, FSH 19 yaşım da 42. Doktor çocuk sahibi olman zor dedi. Tüp bebeğe bile yanaşmadı. öncesinde PRP yapalım dedi. 2 Mart'ta PRP yapıldı şu an hamileyim:). Bunun PRP kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve size de tavsiye ediyorum.

nerde tedavı oldunuz acaba

allah bagıslasın ne guzel bır haber. masallah

Ca

canım çok kolay OLDUĞUNU söyleyemem ama bu günümüze şükür az uğraşmadık.. Seninde az kalmış Allah hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin
merhaba duman hanım durumunuzu ve diğer arkadaşları sayfanın en başından okuyarak gelmeye çalıştım ama çok fazla var okuyamadm :) en son mayıs 2012 de kendiliğnden hamiş kalmıştınız sonra sanırım evladınızı sağlıkla aldınız kucağınıza :) başka da oldu mu bilmiyorum :) ben de hikayemi paylaşayım bi kaç yere yazdım ama :)
ben 2 yıllık evliyiö.2019 ocaktan itibaren 3 gebelik yaşadım ve hepsi benzer sonlandı maalesef.3 defa kürtaj oldum hepsi de kalp ve gelişimi durdu.ilk ikisini 8 haftalıkken hiç kalbi atmadı.sonrasında genetik test yapıldı eşim ve bende bi sorun çıkmadı ama çok az kan pıhtılaşması ve ben de bi tane kromozon bozukluğu(genetik doktoru bir parmağıın eğri olması gibi ama sağlığına bi zararı olmayan düşüğe etkisi olmaz demişti)çıkmıştı.sonra bi olay oldu aşırı ağladım üzüldüm günlerce ve o ay adetim 15 gün gecikti ilk defa stresin reglime etki ettiğini gördüm.sonra doktora tabi..hormon testleri yapıldı ve bir şok daha yumurta rezervimin azaldığını normal gebeliiğin artık zor olduğunu söyledi amh 0.21.aşılama tedavisine başladı çatlatma iğnesi yapmadan ilişki önerdi ve gebelik oldu.progestan, oksapar iğne folik asit coraspirin hepsini kullandm 6+5 günlükken kalbini duyduk çok şükür..ancak 1 hafta sonra tam göbek ortasında öğlen vaktinden ertesi günü sabaha kadar şiddetli ağrım oldu kesilmeksizin.sonra 1 hafta sonra kontrole gittik ve kalbi durmuş gelişimi durmuş en son kontrolden sonra hiç değişmemiş yani öylece kalmş.bir yıkım daha.sonra yine kürtaj..arkasından 35 gün sonra geldi reglim. ve bi sonraki ay yine 9 gün gecikti yine hamilemiyim değilmiyim diye kalbim pıt pıt. ve yine doktor ve bir yumurta gözüktü ve vakit kaybetmeden tüp bebek ayrıca pgt li inceleme ve artı erken menepoz belki 3 ay belki 1 yıl belki 3 sene..ve ben öleyim dedim artık eve gel günlerce ağlamaktan düşünmekten helak ol.verdiği ilaç da reglimi 2 gün sonra gelir gibi ama aşırı yok gibi bi lekelenme olarak 4 gün sürdü..sonra koyverdim kendimi en güzelini rabbim bilir dedim bana düşen çok dua ve beslenmeme dikkat edip olacakları beklemek dedim ve ilacın bittiği 2.gün normal adetim geldi şükürler olsun..ancak tüp bebek virüs nedeniyle ertelendi..bunda da vardır bi hayır diyorum..iki haftadır bal tarçın çöreotu yiyorum sabah aç karna.1 çay kaşığı polen eritip içiyorum kahvaltıdan 2 saat sonra testere dişli aslan pençesi çayı içiyorum ve gün içinde 3 tane havuç ve incir ceviz yiyorum folik asit kullanıyorum.bilmiyorum işe yarar mı ama..hep hayırlısını diledim istedim nasip kısmet herşey...çok uzun oldu hakkınızı helal edinn..:

Merhaba,
prp yi nerde yaptırdınız

Back
X