Hamilelik..

lavanta0206

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
14
15
3
35
Öncelikle bunun bir dert olduğunu düşünmüyorum. Fakat içimde yaşadığım bazı olumsuz duyguları da paylaşmak yalnız olmadığımı bilmek istiyorum.
Ikı ay sonra doğum yapicam 11 Kilo aldım ve doktorum kızdı şimdiden 11 kilo mu aldın diye. Kendimi kilo acısından çok kötü hissediyorum,eşimin beni beğenmediği,bir daha hic eskisi gibi görünemeyeceğim düşüncelerine kapılıyorum. Kendimi hiç kadınsı hissetmiyorum bu hisler beni uzuyor
Ikinci olarakta içimde hiç annelik duygusu yok,doğurunca da bu hisse sahip olmam cocugumu yeteri kadar sevemem diye çok korkuyorum.
Böyle şeyler yaşayanlar varsa iyi hissetmek için neler yaptığınızı benimle paylaşır misiniz?

Uzmanlar gebelikte ortalama 11 kilo alındığını söyler zaten. Kimisi daha az alır kimi daha fazla. Zaten doğumdan önce son ay 1, 2 kilo kendiniz verirsiniz. Şu an için bence hiçbir sıkıntı yok. Kadınsı hissedememe, dogum yaklaştıkça abbelik kaygısı, yetersizlik hisleri çok olağan şeyler. Bebeği kucağınıza aldığınız an bile anne olarak hissetmeyebilirsiniz. Dizilerde filmlerde "bir kadın hamile olduğunu öğrendiğinde anne olmaya başlar, babalar kucağına aldığında baba olduklarını hissederler" tarzı romantik fikirler herkeste gerçekleşmez. Hatta çoğu kişide gerçekleşmez. Annelik öğrenilen bir durum. Ve bebeginiz büyüdükçe, gelişim atakları başlayıp çevresiyle daha çok etkileşim kurmaya başladıkça, ek gıdası gazı yürümesi derken hızlandırılmış annelik kursuna başlamış gibi olursunuz. Hele ilk bebekte acemilik zaten hat safhada olur.

Kendinizi rahat bırakın bence. Daha önce deneyimlemediğiniz ve hayatınızın en önemli süreci içindesiniz. Yapmanız gereken tek şey akışına bırakmak. Kaygının ne size ne de bebeğinize faydası var. İmkanınız varsa bol bol dinlenin, yürüyüş yapın. Sizi rahatlatan mutlu eden aktivitelere yönelin.

benimde kısmetse 3 4 haftam var...
bende 10 kilo aldım..
yani oturup ağlayalım mı?
düzenli besleniyorum ve yeterli suyu içiyorum...
10 kilo almış olduğum da belli olmuyor mesela..
ayrıca eşin niye beğenmesin...
eşin padişah torunumu...hiç boşuna takılmayın bunlara...

bana da henüz annelik yüklenmedi mesela
hala hiç çocuğum olacakmış anne olacakmışım hassasiyeti, o amanın ağzını yerim modu yok...
Kucağına alınca annelik güncellemesi yüklenir dediler bakalım :)

Ben ilk hamileligim de 30 kilo almistim ve geri verdim hepsini

11 kiloya dr niye bu kadar kizdi anlam veremedim

bazı doktorlar aşırı takıntılı bu konuya ya...
aaa aşırı kilo almışsın diye suratına suratına kusuyorlar...
üredik kardeşim kiloda mı almayalım diyesim geliyor...
sanki gemi gibi olmuşuz gibi davranıyorlar...

Aaa Lavanta hiç öyle düşünme...Ben de 15 kg almıştım ve doğumla birlikte 1 hafta sonunda 8 kg sunu vermiştim bile...Sen de kilolarını hemen vereceksin emin ol, ayrıca annelik duygusu bende de oluşmamıştı, doğumum epidural sezaryendi , bebeğimi yanımda koyduklarında annecim diye seslenmiştim ama bu kelime bile garip gelmişti kulağıma sanki başkası söylemiş gibi...Annelik duygusu çoğu kadında zamanla oturan bir olgu, kendini suçlu hissetme asla...Eşin eminim seni böyle de beğeniyordur, hem çocuğunuzu taşıyorsun karnında, çok kutsal birşey...Bebeğini sağlıkla kucağına al

Not:Emzirmek de çok kg verdiriyor bunu unutma, 15 dakika bir meme , 15 dakika da ötekini emzirmelisin ve kahverengi halka tamamen bebeğin ağzında olmalı, tamamen kavramış olduğundan emin ol yoksa meme ucun çatlar ve yara olur, dehşet bir acısı oluyor, bana kimse nasıl emzirmem gerektiğini bu şekilde açıklamadı , 1 ay ağlayarak emzirdim..

Çok teşekkür ederim ben de nedense kucağıma verdiklerinde çok yadırgayacakmışım gibi geliyor.

Normal kilo alimin bence. Ben de en son 9 kilo almistim, su an ne alemdeyim bilmiyorum. Benim evde bi de 22 aylik oglum oldugu icin kilo almam mumkun olmuyor. Sagolsun ne yerimde oturabiliyorum ne rahat rahat yemek yiyebiliyorum.

Ayrica o annelik duygusu denilen sey pat diye gelmiyor, o yuzden hic dert etme onu kendine. Benim dogum yaptiktan sonra oyle hemen bebegime asik falan olmadim yani. Zaten aci cekiyorsun,vucudun sacma sapan bir halde, ustune durmadan aglayan bir bebek, yok sutun gelmedi, yok bu cocuk ac diye gevezelik eden millet.... offff. Bizimki bir de kolikti. Anne olmak, cocuk sahibi olmak bu muymus diye az dusunup durmadim. Bir seylerin rayina oturmasi belki 1,5 seneyi aldi. Cocuk anca 18 aylik falan olunca tadini almaya basladik, iyi ki yapmisiz falan diyebildik. Simdi tabi ikinci de tecrubeli olacagim icin biraz daha rahatim. Ama ilk bebek hem anne baba icin hem bebek icin biraz gume gitme hali, malesef ki.

Bence bu kaygilarini bir kenara birak ve doguma kadar canin nr istiyorsa yap. Uyu, kitap oku, gez, alisveris yap. Uzun sure bunlari keyifle yapamayacaksin

Ben de 3 hafta sonra doğum yapacağım nasipse.
10 kilo aldım.
Çok mu yani? Sadece göbeğim var. Doktorum da bişey demedi.
İlginç yani doktorunuzun kızması.
Sağlık olsun da.
Verirsiniz nasılsa
Kendinizi yeniden çok güzel hissettiğiniz günler gelecek, şimdi de hamileliğin göbekli olmanın tadını çıkarsanıza
Ben ilk hamileliğimde hemen kilo vermiştim belki de ondan bu kadar relaksım :)

Bebeğe karşı coşkun bir sevgi seli hissetmemenizi de normal buldum. Nasılsa dünyanızın merkezi olacak, bundan şüphe duymayın. Olumlu güzel şeyler düşünün, iyi olacak

İki hamileliğimde de 25'er kilo aldım, doktorlarım bir kere bile kızmadılar, sadece diyetisyene yönlendirdiler. Yoksa 45 kilo da alabilirdim. Hamilelikte ben de kendimi beğenmiyordum, kilodan, ödemden şişmiş yüzüm, bilekler, tombik bacaklar, popo... Aynadaki tek hoş görüntü içinde minnoşun olduğunu bildiğim o balon gibi göbekti. Haa, ay çok şişmişsin diyen densizler olurdu ama sallayacak bir insan değilim, patlamadığım sürece sorun yok deyip geçiyordum. Kocamın beni beğenip beğenmediğini hiç sorgulamadım. Önceliğim başkaydı. Beğenmediğini belli etse oyardım, orası ayrı. İçimde bebek büyüyor, onun göz zevkini mi düşüneceğim, bir de bunu dile getirip moralimi bozsa, oouuvv ayvayı yediydi, neyse ki o kadar odun değildir.

Size tavsiyem bunların geçici olduğunu bilerek, hamileliğin tadını çıkarın. İki üç kilo fazla almanız dünyayı yok edecek değil, verirsiniz. Nitekim küçük kızım 7 aylık, ben o 25 kiloyu verdim. İçimde annelik hissi yok diyorsunuz, yavrunuzu kucağınıza aldığınızda, büyük psikolojik sorunlarınız yoksa, böyle hissetmeye devam etmeniz imkansız. Ha biliyorsunuz lohusalık depresyonu diye bir şey var. Bunun bilincinde olun ve negatif şeyler hissederseniz, sadece yardım almanız gerektiğini ve bunların da geçeceğini bilin.

Kısaca her şey yoluna girecek. Yine kendinizi normal hissedecek (yani bir annenin hissedebildiği kadar normal ) ve bebeğinizi de çok seveceksiniz. En büyük tavsiyem de kendinizi hayattan çok soyutlamayın. Kendinize imkan buldukça zaman ayırmaya çalışın. Hamilelik esnasında da sonrasında da...

11 kilo nedir ya doktora bak uzayda mı yaşıyor, salla gitsin sadece sağlıklı ye aburcubur yeme

Zaten kimle konuşsam ya hamileyken hiç kili almamış ya da maksimum beş kilo almış. Şaka gibiler...

he eminim :)
sokakta yarım dünya gibi gezen hamileler kim o zaman...
kilo evet bir risk faktörüdür...
bence de ideal sınırlarda kalınmalı...
ama tüm dikkate rağmen olmuyorsa yapacak bir şey yok

Ooooo benim konum. Hamilelik kiloları konusunda kendinizi de bebeği de sıkmamaya çalışın. Aylarca aşırı kafama taktım, yani şu an bakıyorum, zaten şurda kalmış birkaç hafta, zehir etmeye gerek yok. Varsın 10 kilo fazlamız olsun ama bu zamanlar geri gelmez. İnşallah emzirirken vs. rahat rahat sağlıklı beslenip veririz. Şu an diyet yapıp kilo verme şansımız var mıı, yok. O halde hiiiç stres yapmayın. Çok yakın bir arkadaşım 30 (yazıyla otuuuzz) kilo alıp doğurdu, çocuk şu an 6 aylık ve kız eski kilosuna neredeyse döndü bile.

Annelik duygusu da yani.. O konuda değişik düşünüyorum. Bazı insanlar çok çok anaç oluyor. Yani bakıyorum, kız doğurmak için dünyaya gelmiş, karnıyla konuşuyor, aşırı sevgi besliyor daha doğmadan. Ben de elbet heyecanlıyım, doğsun seveyim istiyorum, onun için elimden gelenin en iyisini yapacağım biliyorum ama şimdiden günlükler tutayım, defterler doldurayım, bebeğimin aşkından öleyim gibi hissetmiyorum. Doğunca, onu kucağıma alınca, onu "tanıdıkça" seveceğimi düşünüyorum. Herkesin ilişki kurma, bağ oluşturma şekli aynı değil sonuçta.

Bence hiç bunlar yüzünden hamileliğinizi zorlaştırmayın, güzel bir süreç geçiriyoruz, tadını çıkaralım.

canım üzülme kadınız sonuçta sürekli değişime uğruyoruz, üretken oldugumuz için vücudumuzun hep aynı kalmasını beklememeliyiz.. hamilelik konusuna gelince bende hamile oldugumu din ögrendim çok istiyordum anne olamayı ama ögrendiğimde kaldım şaşırdım kitlendim,kendime kızıyorum kaç zamandır bu anı bekliyorsun neden sevinmiyorsun diye ama emin ol kucagına aldıgın zaman dünyalar senin olacak,sana her güldüğünde kalbinde bir çiçek açacak,kilo konusuna gelincede doğumdsan sonra dikkat edersin kendine sıkı bir diyetle eski haline dönersin merak etme şu anda önemli olan senin ve bebeginin saglıklı olması unutma..

13 kılo 9 ay normal zaten.o kıloyu aşanlarda doğuruyor zaten.dr hiç görmemiş herhalde.görmedıyse daha toydur o.
ne demek beğenmez. gül gibi evlat verıyorsun.şimdiden bunlara takılma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…