• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik?

kk38

Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
46
18
13
Günaydin arkadaslar,
ben 1,5 yillik evliyim & bir kac ay sonra korunmayi birakip bebek istioruz Allah izin verirse tabiki.
Yanliz bende söyle birsey var (sorun mu, dert mi bilmem) cok heycanliyim ve biraz korkuyor gibiyim.
Hayatda ilk yasiyacagim icindir bence. Hamilelk nasil bir duygu oldugunu bilmedigim icindir belki.
simdi sorum annelere: sizdede varmiydi böyle bir heycan/korku?
Insan hamile olunca geciyormu? sanirim birazda gözümü korkutan o kötü kötü dogum hikayeler:D

Cvplarinizi cin tsk ederim :54:

Şöyle bi etrafıma bakınca gebelikten soğuyorum. Bakıyorum el ayak şiş göbek kocaman kadınlıktan anneliğe geçmiş eşle ara bozuk, doğumdan sonra zaten eşlerin arası soğuk eski sıcaklık kalmamış çok bariz belli oluyo ben de arada istiyodum şimdi aman sakın olmasın modundayım. Bide çocuğu olanların evlilik değil çocuk aşkı öldürür lafını duydum bi panikledim. iyice düşün zor bi karar arkadaşım.

Şöyle bi etrafıma bakınca gebelikten soğuyorum. Bakıyorum el ayak şiş göbek kocaman kadınlıktan anneliğe geçmiş eşle ara bozuk, doğumdan sonra zaten eşlerin arası soğuk eski sıcaklık kalmamış çok bariz belli oluyo ben de arada istiyodum şimdi aman sakın olmasın modundayım. Bide çocuğu olanların evlilik değil çocuk aşkı öldürür lafını duydum bi panikledim. iyice düşün zor bi karar arkadaşım.

kişiden kişiye değişiyor o canım
herkesin eli ayağı şişmiyor (benim şişmemişti)
kimi erkekler bir başka düşkün oluyor hamile eşine çocuğuna
ve sevgi daha da artıyor bence
aman sakın olmasın deme bence :34:

Günaydin arkadaslar,
ben 1,5 yillik evliyim & bir kac ay sonra korunmayi birakip bebek istioruz Allah izin verirse tabiki.
Yanliz bende söyle birsey var (sorun mu, dert mi bilmem) cok heycanliyim ve biraz korkuyor gibiyim.
Hayatda ilk yasiyacagim icindir bence. Hamilelk nasil bir duygu oldugunu bilmedigim icindir belki.
Insan hamile olunca geciyormu? sanirim birazda gözümü korkutan o kötü kötü dogum hikayeler:D

o korku heyecan bence herkesde oluyor canım
iyi güzel düşünmek gerekiyor
ve ilk kucağına aldığında iyiki olmuşsun diyorsun
çok güzel şey annelik
korkularını ötele canım.. Allah yardım eder..

kişiden kişiye değişiyor o canım
herkesin eli ayağı şişmiyor (benim şişmemişti)
kimi erkekler bir başka düşkün oluyor hamile eşine çocuğuna
ve sevgi daha da artıyor bence
aman sakın olmasın deme bence :34:

Ben çok kötü senaryolar kuruyorum elimde olmadan :) benim eşim de muhtemelen öyle olur çok istiyor bunları anlatınca olabilir sonuçta bi canlı büyütüyosun tabi ki şişeceksin tabi ki kilo alacaksın çatlağın olsa ne olur dedi. Ama ben yine de rahatlamadım :D

Günaydin arkadaslar,

sen anne ol da kork heyecanlan cnm o duygu herşeye değer çünkü

Ben çok kötü senaryolar kuruyorum elimde olmadan :) benim eşim de muhtemelen öyle olur çok istiyor bunları anlatınca olabilir sonuçta bi canlı büyütüyosun tabi ki şişeceksin tabi ki kilo alacaksın çatlağın olsa ne olur dedi. Ama ben yine de rahatlamadım :D

işte sıkıntı yapıyoruz içimize
hamileyken çok bulantın olmazsa
bide yediğine içtiğine dikkat edersen
ne çok şişersin ne de mutsuzluğun olur bence

ama kimi hamilelikler var çok sıkıntılı geçiyor
onda da sabırlı olmak lazım canım
bikaç aydan sonra geçer Allah' ın izniyle

Canım herkesin zor geçmez hamileliği, ben doğuma 1 hafta kala cam sildim temizlik yaptım,39.haftanın sonlarında doğum yapacağım gün hastanede odamı süsledim. Ayağım filan da şişmedi, doğumdan sonra hemen eski kiloma da döndüm. Hamileyken normal doğum istemiştim, ne kadar korksam da ama sezeryan oldu ve kesecekler diye boşuna kabuslar görmüşüm. Demem o ki o mis kokuluyu kucağına alınca neden daha erken olmamış diye düşüneceksin.

Günaydin arkadaslar,

Canim açıkçası ben hamile kalmadan once hiç düşünmedim bunları ki benim ilk 4 ayim feci Sıkıntılı geçti hastanelerde doktorlarda gecirdim yemek yiyemiyordum bile ve inan bana hamile kaldıktan sonra tum dünyan tüm odak noktan o olacak.içinde taşıdığın cana aman bir sey olmasin diyerek her şeye tamam diceksin..korkular endiseler elbet olacak bunlar her gebelikte olur hele ki ilklerde..benim tek korkum doğum..ama onuda ne olursa olsun sezeryan düşünüyorum ki zaten doktorum nasıl korktugumu ve zorluk çıkaracagimi bildigi için bncede sezeryan yapalim dedi:) insallah sende kisa zamanda yavruna kavusursun annesi♡

Son düzenleme:
Beni de yeni yeni bebek düşünsek mi telaşı aldı. Doğumdan tırsıyordum ama şimdi doğum sonrasından da tırsmaya başladım. Normal mi sezeryan mı? Rüyalarıma bile giriyor ki daha bebeğin b'si yok ortada.

Son düzenleme:
3 aylık oğlum var sezeryan olmamış olsam hemen ikinciyi istiyorum işte öyle bi duygu

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

Annelik dünyanın en güzel duygusu, ama en zor da mesleği..

Hamilelik de şirin bir süreç değil, gerçekten tam anlamıyla ben bu bebeğe ve sorumluluğuna hazırım dediğiniz zaman yapın bebeği.

Ben bu kararı net verememişken hamile kaldım, istiyordum evet ama bir yandan korkuyordum maddi manevi olarak. Eşim "aman nolcak büyür gider" diyordu. Öyle olmuyor işte büyüyüp gitmiyor :)

Keşke kararım daha net iken olsaymış diyorum, gerçekten hormonlar duygular ve sorumluluk duygusu tavan yapıyor. Sonra da insan pişman olabiliyor biraz daha ertelesemiydim diye.

Ben iki aylık hamileyim bende çok korkuyordum ama şimdi geçti korkum biraz doğuma kadar iyice adapte olurum. Boşuna Allah 9 ay yapmamış hamileliği diyorum kendi kendime psikolojikmen hazırlanılıyo

3 aylık oğlum var sezeryan olmamış olsam hemen ikinciyi istiyorum işte öyle bi duygu

CIddi olamazsin
E arkadaslarimin bana anlattigi o uykusuz geceler kari koca sürtüsmeleri kavgalari vs vs ne oluyor o zaman
Bana sürekli sakin yapma tarzinda konusuyorlar bilmiyorum belkide dogum yapacagim zaman izne ayrilacagimdan is yukleri artacagindan oyledir

kişiden kişiye değişiyo demek ki :confused:

Günaydin arkadaslar,

Kotu dogum hikayelerine kesinlikle kulaklarini tika derim...
Bende hamile kalmadan once hamile kalmaktan, sorumluluklarindan, gece uykusuzluklarindan korkuyordum ve hayatimdaki bir cok seyden fedakarlik edecegim icin nasil basa cikarim endisesi vardi... Hamile kalinca bunlarin hic biri gecmiyor onu bastan soyleyeyim... Tam tersine yenileri ekleniyor... Ama annelik boyle birsey iste, daha anne karnina duser dusmez endiseler basliyor...
Iyi ki hamile kalmisim, iyi ki oglum dunyaya gelmis, o kadar guzel bir duygu ki anlatamam sana, Allah isteyen herkese tez zamanda tattirsin... O uykusuzluklar, endiseler, sorumluluk, stress yavrumun bir tebessumu ile silinip gidiyor... Inan her anne icin bu boyledir...
Gercekten bebek sahibi olmak istiyorsaniz esiniz ile birlikte, herseye kulak tikayip kendi ic sesini dinle...
Rabbim hayirlisini versin insallah... :34:

olur mu öyle şey canım iki tarafında canından bir parça hatta daha fazla kıyamadığı oluyorsun eşinin bence:31:

Bilmiyorum canim kimisi de özellikle is arkadaslarim cocuk olduktan sonra erkek daha rahat oliyomus kaybetme korkusu filan olmuyomus artik

Ben cok isteyerek ve cok cabalayarak hamile kaldim bizimki hemen olmadi maalesef. arada bir korku geliyordu ama hamile kaldigimdan beri dogumdan feci korkum olmasina ragmen rabbime sukrediyorum. O benim canimdan bi can o icimde hareket ettikce ben hala inanamiyorum. insan hamile kaldiktan sonra fikirleri duygulari herseyi degisiyor Rabbim insallah saglikla dogurup buyutmemide nasip eder ve tabiki tum annelere insallah. Hic korkma canim cok guzel bir duygu

Back
X