• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik?

Hamilelik düşünüyosan
Hepatit B aşısı yaptır yoksa
Tiroidini ölçtür varsa tedaviye başlarsın
Kansızlık var mı diye baktır

Ben yeni öğrendim şu an bunlarla uğraşıyorum
Doğum korkusu hamile olsan da geçmiyo hatta yaklaştığı için daha da korkuyorsun açıkçası
Çalışırken her şey daha zor cırt bırt doktora gidiyorsun :3:

SEn hamile misinmnmn cogu zaman yorumlarindan taniyorum ama seviyorum seni :)
COk sevindimmmmmmm
Kac yillik evliydiniz

Düzgünce ve uzun uzadıya cevap verdiğiniz için teşekkür ederim evet kötü örneklerim vat belki de ondan şuanda düşünmüyorum ama bu demek değil hiç düşünmicem hiç belli olmaz yaşamadığım bişeyi tabi anlatamam zaten alıntı yaparak anlattım, daha da mutlu olursunuz dilerim.

Hayatta herşeyle ilgili iyi ve de kötü örnekler yok mudur zaten? Kimi kadın, değil doğumdan sonra evlendikten sonra kendini salıyor. Saçlar bir alem, evde rengi solmuş kıyafetlerle gezmeler..O yüzden sadece hamilelik değil, hayatın her olayında kötü örnekler mutlaka olacak.

Üniversiteyi kazanırsınız, zevkle ve büyük hayallerle başlarsınız birisi çıkar; aman ya biz okudukta ne oldu sürünüyoruz , üç kuruş maaşa der. Ama mesleğinin hakkını verip, hakkıyla kazanan da vardır.

teyzeler, halalar sorarlar; "yok mu kız biri" , var deseniz; evlenmeyi düşünmüyorsunuz? Kafala hemen, gezdirmesin öyle boş boş derler.

Nişanlanırsın, evlilik hazırlığı yaparsın; evlen de görücem ben seni, evlen evlen madalya takacaklar sanki ... gibi bir dünya söz duyarsın. Örneklerini de mutlaka görürsün. Mutsuz biten evlilikler gibi. Ama asıl güzellikler, görünmeyenlerdir. Benim annem ve babam 37 senelik evli, görsen yeni evli sanırsın. Aşkım, canım, cicim'ler havada uçuşur. Onlar için evlilik, Allah'ın onlara hediyesi, hayatı paylaşmak, güzellikleri, zorlukları. Biz çocukları ise, onların aşk meyveleri.

Yine uzattım kusura bakma lütfen, kötü örnekleri boşver, sen ne olabileceksin ona bak. Kimin neyi başardığı yada başaramadığı değil önemli olan, senin neyi nasıl başaracağın önemli. Zamanı gelecektir mutlaka, eminim siz o kötü örnekler gibi olmayacaksınız.
:34:

bende sizin gibiydim evlendikten 2 yılsonra çocuk yapmak konusunda en başında anlaşmştık eşimle 2 yıl geldi çattı ama ben istemiyordum en büyük bahanemde daha kilo vermemiştim eşimin ısrarları sonucunda ikna oldum öncelikle bir kontrolden geçtim sağlıklı bir birey olduğuma karar verdik :) sonra 7 ay çocuğum olmadı eşim çok üzülsede benim için vakti vardı daha sonra hamile olduğumu öğrendim 67 kilo ile hamile kaldım 63e kadar düştüm şimdi 5,5 ayım bitti 69 kilodayım karnım bi 10 gündür yeni yeni çıkmaya başladı elim ayağım şişmedi şimdilik :) mide bulantılarım oldu ama yataklara düşmedim tipimde hiç bir değişiklik olmadı sadece beyazlarım çok olduğu için saçlarımı boyıyamıyorum onunda stick ile üstesinden geliyorum her hamilenin ufak tefek dertleri olur ama inanın tek derdiniz sağlıklı olması olucak çünkü sizin sesinizi duyunca tepki vermesi herşeye bedel düşnsenize karnınızda bir canlı sizi duyuyo ve tekmeliyo her ay olsada görsem diye heyecanla bekliyosunuz eşime gelicek olursak genel anlamda mükemmel bir eşe sahibim zaten ama bebişten sonra bi kere kavga ettik her zaman yanımdadır eli hep karnımdadır kız olunca birde şimdiden peşinden koşturuyor
birde ben çok soğuk kanlı bir insanım duygusal yanım hiç yoktur beni bile bu kadar mutlu edebiliyosa herkes anne adayı olmalı derim varlığını bildiğiniz günden beri ondan başka hiç bir şeyi düşünmiceksiniz emin olabilrsiniz rabbim aratmasın sağlıklı huzurlu mutlu bir bebek nasip eylesin :emir_bebek:

Hayatta herşeyle ilgili iyi ve de kötü örnekler yok mudur zaten? Kimi kadın, değil doğumdan sonra evlendikten sonra kendini salıyor. Saçlar bir alem, evde rengi solmuş kıyafetlerle gezmeler..O yüzden sadece hamilelik değil, hayatın her olayında kötü örnekler mutlaka olacak.

Üniversiteyi kazanırsınız, zevkle ve büyük hayallerle başlarsınız birisi çıkar; aman ya biz okudukta ne oldu sürünüyoruz , üç kuruş maaşa der. Ama mesleğinin hakkını verip, hakkıyla kazanan da vardır.

teyzeler, halalar sorarlar; "yok mu kız biri" , var deseniz; evlenmeyi düşünmüyorsunuz? Kafala hemen, gezdirmesin öyle boş boş derler.

Nişanlanırsın, evlilik hazırlığı yaparsın; evlen de görücem ben seni, evlen evlen madalya takacaklar sanki ... gibi bir dünya söz duyarsın. Örneklerini de mutlaka görürsün. Mutsuz biten evlilikler gibi. Ama asıl güzellikler, görünmeyenlerdir. Benim annem ve babam 37 senelik evli, görsen yeni evli sanırsın. Aşkım, canım, cicim'ler havada uçuşur. Onlar için evlilik, Allah'ın onlara hediyesi, hayatı paylaşmak, güzellikleri, zorlukları. Biz çocukları ise, onların aşk meyveleri.

Yine uzattım kusura bakma lütfen, kötü örnekleri boşver, sen ne olabileceksin ona bak. Kimin neyi başardığı yada başaramadığı değil önemli olan, senin neyi nasıl başaracağın önemli. Zamanı gelecektir mutlaka, eminim siz o kötü örnekler gibi olmayacaksınız.
:34:

Çok güzel yazmışsınız ya sağolun, olacağımı sanmıyorum ama yine bir korku eşim de çok istiyor o istedikçe ben de kaçıyorum böyle işte. Ama cidden iyi görünmüyorlar salmışlar kendilerini, eşler tınlamıyor çocuktan önce şöyleydi böyleydi diye anlatıyorlat hani böyle hamile görünce hoşunuza gider ya o yok, bildiğin kötü bi görüntüleri var sanki çocuk olunca herşey monoton sıkıcı olacak gibi. Daha çok yazarım da uzar :) hoşçakalın.

Günaydin arkadaslar,
ben 1,5 yillik evliyim & bir kac ay sonra korunmayi birakip bebek istioruz Allah izin verirse tabiki.
Yanliz bende söyle birsey var (sorun mu, dert mi bilmem) cok heycanliyim ve biraz korkuyor gibiyim.
Hayatda ilk yasiyacagim icindir bence. Hamilelk nasil bir duygu oldugunu bilmedigim icindir belki.
simdi sorum annelere: sizdede varmiydi böyle bir heycan/korku?
Insan hamile olunca geciyormu? sanirim birazda gözümü korkutan o kötü kötü dogum hikayeler:D

Cvplarinizi cin tsk ederim :54:

O heyecan korku hamileyken 100 le çarpılıyor
ama korkulacak bişey yok tabi herkesin farklı geçer:ssz:

Ben bu duyguyu bilmiyorum ama annem hep çocuğun hayata ve evliliğe renk kattığını söyler. İnsanın çocuğu olduğunda daha bi sabırlı olurmuş. Yani çocuğun olduktan sonra çok güzel bir duygu yaşayacağına emin ol. Doğum öncesi ve sonrası elbette ağrın sancın problemlerin olacak ama bi gün hepsi geçtiğinde iyi ki de yaşamışım diyeceksin sanırım. Bütün o yaşadığın problemler evladın için değermiş:emir_bebek:

Hatta annem bana hamileliğin 7. ayında oruç tutmaya kalkışmış 10 tane tutmuş gerisini tutamamış :1: O kadar zorluk yetmemiş bir de kendine zorluk çıkarmış :) Şimdi gülerek anlatıyor :1: İnşallah sen de zamanı gelince çocuklarına hamilelikte yaşadığın zorlukları anlatırsın:31: Allah o güzel duyguyu isteyen herkese tattırsın inş

konu sahibine bilerek mi yapıyorsunuz hamileliği neden çok kötü bir şeymiş gibi anlatıyorsunuz erkek arkadaşımın ablası doğum yaptı sadece 8 kilo aldı ama doktor ne derse onu yedi çok iyi bir doktora gittiler tüp bebekti riskliydi o aldığu 8 kiloda doğumda gitti eskiden çokta bi güzel kız değildi anne olunca bi güzellik geldi üzerine annelik kutsaldır herkes yapamaz

Günaydin arkadaslar,
ben 1,5 yillik evliyim & bir kac ay sonra korunmayi birakip bebek istioruz Allah izin verirse tabiki.
Yanliz bende söyle birsey var (sorun mu, dert mi bilmem) cok heycanliyim ve biraz korkuyor gibiyim.
Hayatda ilk yasiyacagim icindir bence. Hamilelk nasil bir duygu oldugunu bilmedigim icindir belki.
simdi sorum annelere: sizdede varmiydi böyle bir heycan/korku?
Insan hamile olunca geciyormu? sanirim birazda gözümü korkutan o kötü kötü dogum hikayeler:D

Cvplarinizi cin tsk ederim :54:

Ben 22 yasında evlendim 2 sene kadar cocuk düşünmeyelim demiştik esimle. Sonra bazı sebeplerden dolayı cocuk yapmak istedik 2. Ayda hamile kaldım ilk denemede :) cok isteyerek hamile kalmıştım ama yine de cok korkmuştum bi gülüp bi ağladığımı biliyorum. Cok buyuk bi sorumluluk cunku ki simdi cok daha iyi anlıyorum. Hamileligimin ilk zamanları ilk 5 y nerdeyse hic kilo almadım ama son 4 ay bebeğimin bazi sıkıntılarından dolayı 20 kilo aldım simdi kızım 11.5 aylık benim 1.5 kilom kaldı vermem gereken. Hamileyken cok huzurlu geçirdim, gereksiz hic bişeyi takmadım,asermedim bile. Canım ne istiyorsa kendim yaptım Yada aldım yedim, cok bunaldigimda da karnıma koydum elimi gözlerimi kapadık ve yalnız degilim artık dedim.icimde ki yılların yalnızlığı son bulmuştu resmen. Cok Kur'an okudum umreye gittim
Namazlarımı aksatmadım hamileyken bunlarda bana inanılmaz huzur kattı. Hamilelik beni cok ciddi cirkinlestirmisti (bunu simdi o resimlere bakınca daha iyi anlıyorum ) ama son bir aya kadar esimle birlikte olmaya devam ettim. Hatta Birgün annemle otururken esim
-anne herkes hamile olunca cirkinlesir benim karıma ayrı bi bur güzellik geldi,
Demisti :) ve bunu söylerken gözleri parliyrdu.
Ilk hareket,ilk tekme,elini karnına koyusu,ultrasonda hareket edişi,kalp atışı, dogum...
Tarif edilemez duygular. Elime bir kez bile bebek almayan ben yılların annesi gibi aldım
Kızımı kendim baktım. Uykusuz kaldım mı evet kaldım,hala da uykusuzum :) ama sabah kızım bana sarılıp öpüyor ya... Evet vücudum kendini saldi ama toparlıyorum hic onemli degil. Anne olmak, o dogum anında onu gormek,emzirmek,koynunda uyutmak,her gun yeni biseyler yapması...
Allah isteyen herkese nasip etsin

bu nasıl bir cevaptır ya bir kızım var 6 yaşında şimdide bebek bekliyorum hiç bir zaman eşimle aramıza soğukluk girmedi aksine ben bir kadın olduğumu oda tam bir adam oldugunu idda eder çocuk evin neşesidir genel ifade kullanmışsın ama bence bunların hiç biri doğru değil çocuk olmazsa aile de olmuş sayılmıorsun malesef tabiki el ayak şişicek içinde canlı taşıyosun böyle düşünüyosan lütfen çocuk yapma

ne biçim yorum bu ,ne ilk ne ikinci hamileliğimde anlattığınız şeyleri yaşamadım ,çok irite edici anlatmışsınız bu kutsal olayı ,siz yapmayıverin , mazallah şişersiniz ,kocanız aldatır filan .:20:

Ulytau da kendi çevresinde gördüğünü aktarmış. Her yorum olumlu olacak diye bir şey yok. Kimse kimseye uygun yorum yapmak zorunda değil.
İstediği şekilde anlatabilir.
'Hamileyim, eşim ilgisiz'
'Hamileyim, cinsellik kalmadı'
'Doğumdan sonra ilk cinsellik'
'Kilomu veremedim'
'İşlere yetişemiyorum'

.......vs vs
konularını okumadık burada sanki... O da o açıdan bakıyor olaya, olamaz mı?
Kadınların bugı mıdır nedir, annelik olunca konu böyle oluyor.
Evet herkeste aynı olmaz, kişinin kendisine bağlı ama madalyonun bir de bu yönü var.

Son düzenleme:
Ben en çok daha hamilelik sürecini tamamlamamış ve şimdiden annelik , bakımsızlık , perişanlık , hakkında ahkam eksenleri gülerek okuyorum.. kızamıyorum bile komik geliyor sadece sanırım hamileliğin çocuk doğduktan sonraki hayattan bir farkı yok sanıyorlar sansınlar bakalım nede olsa bizlerden daha önce farkına varmışlar birşeylerin demmekki... konuyla ilgili bir yorum olmadı ama neyse , doğum yaptıktan bir sene sonrada yazsalar keşke , sanırım bundan daha yüksek sesle gülerim hallerine

Canim bende senin kadar evliyim ve daha dune kadar erken mi karar verdik bebege diyodum ilk korunmasiz ayimizdi pek degerlendiremedik zaten ama yinede bekledik bi umut kismet olmadi bu ay. Ve insan olma umuduyla bile havalara ucuyor.
Suan burda okuyan yazan o mutsuz ifadelerin hepsi bence otesi bir mutluluk yasamamistir. Bende daha yasamadan hissettigime sukrediyorum.

Folik asit kullanmaya basladim ve smear testi yaptirdim. Doktora bir gorun zaten mutlaka.

Ama sunu soylemeliyim ki bir insan nasilsa oyledir. Eger bakimsizsan hamilelikte de devam eder. Bakimli isen ayni sekilde. Yani sen evlendigin adama guvenemiyceksen anlami yok ki. Hamile kalinca sogukluk mus. Aksine bence evlilige kademe atlatiyor hamilelik. Daha degerli kiliyor. Aile oluyosun otesi var mi.

Rabbim tez zamanda saglikla kismet etsin diye dua ediyorum. Insallah kismet olur yasamak.
bu arada bizde karar verdikten 2 3 ay sonra korunmayi biraktik gecen ay. Ve odumuz kopuyordu oncesinde. Sanki bize rastliycakmis o %25 lik olasilik. Gorduk ki bu is biraz sans biraz kismet Allah ne derse o. Oyle korunmayi birakir birakmaz olanlardan cok yok artik kismet yani. Keske karar verdigimiz ay baslasaydik simdi heyecani yasiyor olurduk belki. Nasip rabbimden tez vakitte insallah

Ulytau da kendi çevresinde gördüğünü aktarmış. Her yorum olumlu olacak diye bir şey yok. Kimse kimseye uygun yorum yapmak zorunda değil.
İstediği şekilde anlatabilir.
'Hamileyim, eşim ilgisiz'
'Hamileyim, cinsellik kalmadı'
'Doğumdan sonra ilk cinsellik'
'Kilomu veremedim'
'İşlere yetişemiyorum'

.......vs vs
konularını okumadık burada sanki... O da o açıdan bakıyor olaya, olamaz mı?
Kadınların bugı mıdır nedir, annelik olunca konu böyle oluyor.
Evet herkeste aynı olmaz, kişinin kendisine bağlı ama madalyonun bir de bu yönü var.

canım arkadaşın yazdığını bir daha oku ve öyle gel hamile değilsen yada bu duyguyu hiç tatmadıysan nerden bileceksin madolyonun diğer yüzünü düşünerek çocuk sahibi olamazsın ki bu hayatta herşey istediğin gibi olmuyor malesef

Yaşamadım nasıl bir duygu bilmiyorum.
Ama ben eşler arası soğukluk, ilgisizlik gibi durumların olacağını düşünmüyorum.
Eğer böyle durum oluşuyorsa hamileliğe çocuğa bağlı değildir.
O adam soğumaya yer arıyordur zaten.. Evliliğin kendisinde vardır sıkıntı yani.

Tek korkum eşimin ailesinin torun adı altında hayatımıza burunlarını daha çok sokabilme ihtimalleridir.

Bunun dışında bir korkum yok..:ssz:

Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu.

Şahsen ben anne olmayı kesinlikle düşünmeyen biri olsaydım asla evlenmezdim.
Hem özgürlüğümden hem huzurumdan sadece aşk için olmaya değmez yahu..
Bebek için değer diyerek çıktık bu yola işte. :emir_bebek:

Back
X