Hamilelikde pıhtılaşma

Aa evet cok mantıklı benım doktorumda bu goruse sahıp benım de kanamam oldu dört gun boyunca asırı degıldı ılk kananmam az fazla oldu ama dıgerlerı kahverengi leke seklınde oldu bızde cok korktuk suan dort gundur kanamam yok cok sukur doktorum progestan kullanmamı onerdı ama endıselıyım kullanmak kunusunda kanamam olmadıgı ıcın emdısem var sızın adınıza cok sevındım umarım bızde ılk uc ayımızı atlatırız saglıklı bır sekılde

atlatırsınız sen içini ferah tut. endişeli olman normal, ben de çok endişeliydim. hamilelikteki duygularımız bebeğin kişiliğini etkiliyorsa eğer, ilk 3 ay endişeli, sonraki 3 ay neşeli, henüz gelmedim ama muhtemelen son 3ay uykusuz ve gergin bir hamile olacağım, bebek kim bilir neye benzeyecek:)
progestan verdiyse kullan. ben günde 2kez progesteronlu vajinal jel kullanıyordum, kanamalarım artınca 2kere de ağızdan progestan verdi, toplamı günde 4 oldu. her şey normale döndükten 2gün sonra bırakırsın ilaçları diyordu, benim tüm kanamam-ağrım-akıntım kesildikten 2gün sonra tam ilacı bırakacakken yine başlıyordu aynı şeyler. ilk 12hafta bolca progestan kullandım yani mecburen. bırak diyene kadar kullan bence, ilk aylarda hiç bir zararı yok hatta bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyor progestan. son aylara doğru da bazen veriyorlar ama gördüğüm kadarıyla o da bebeğin geç doğmasına sebep oluyor, yakınlarımdan gözlemlediğim bu şekilde en azından.
önemli olan hayata tutunmaları, biraz hormonal destekten zarar gelmez sen doktorunu dinle.

Tamam canım cok sagol içimi rahatlattın rabbım hayırlısıyla kucagımıza almayı nasıp eder

İnşallah oyle degıldır kan veriyormusun ben nerdeyse ıkı gunde bır kan verıyorum bugunde verecegım toplam 4 kere kan vermıs olcagım
Verdim kan 2katını katlıyodu kese oluşunca bıraktık kan vermeyi kese iyi oluşmuş ama daha bişey yok dedi zaten boş gebelikte normal gebelikte aynıymış taaki kalp atışına kadar ortaya cıkmıyomuş

Bişey soracagım doktorum ramazan ayında oruc tutabilirsin dedı ama sizin doktorlarınız ne diyor bu konuda bende pıhtılasma oldugu için soruyorum

Hayırlı olsun bebeğiniz Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin.Benimde bir oğlum var onda hiç sorun yaşamamıştım sonraki üç gebeliğim kalp atımı durması sonucu sonlandı hep.şuan hamileyim iğne vurulmaya başladım fakat dün lekelenmem oldu ağrım var korkuyorum .yarın randevum var ama ben şimdiden kendimi hamileliğimi bitmiş duygusuna kaptırdım.ama sizin söyledikleriniz biraz umut oldu inşaallah dediğiniz gibidir dua edin ltf

Belikov tecrübeleriniz üzerine birşey sormak istiyorum.peki bu leke ve kanamalarınız olduğunda yatak istirahati verdimi doktorunuz yani hareket etmeyle alakalımı bu kanamalar acaba

endişelenmeyin lütfen, inşallah bebek güzelce yerleşiyordur diye düşünün, sakinlik önemli. daha önce sonlanan gebeliklerden dolayı rahimde pürüzsüz olmayan yerleri yakaladıysa düzeltiyordur hatta:) benim gözlemlediğim kadarıyla olacaksa biz anlamadan kalp atışı durmuş oluyor. ağrılar ve hafif kanamalar, bize sadece doktora git ve kendine dikkat et gerekirse hiç yerinden kalkma ve ilaçlarını kullan diyor.

Belikov tecrübeleriniz üzerine birşey sormak istiyorum.peki bu leke ve kanamalarınız olduğunda yatak istirahati verdimi doktorunuz yani hareket etmeyle alakalımı bu kanamalar acaba
hareket etmeyle alakası var demedi ama "kendini yoruyorsun galiba, biraz yerinde dur" dedi. ben çok hareketli bir yapıya sahiptim, bana dinlen denmediği sürece pire gibi sürekli ve seri şekilde bişiler yapıyordum. kullandığım ilaçları arttırdı ve dinlen dedi, bende 10.haftaya kadar dinlendim. benim o kadar çok yatmam gerekmiyordu ama doktorum beni tanıdığı için yat demezsem sen yine koşturup durursun diyerek istirahat verdi.

hareket etmekle çok alakalı olduğunu zannetmiyorum çünkü ilk gebeliğim sonlanınca ikincide hiç yerimden kalkmamıştım, ne yemek pişirdim ne gezmeye gittim, o da sonlandı. yinede ikisinde de ne kanamam ne ağrım olmuştu. üçüncü gebeliğimde artık ben boşverdim ne olacaksa olsun dedim ve normal koşturmacalı hayatıma devam ettim doktor dinlen diyene kadar. çok ağrım oldu, mecbur kalıp ağrı kesici aldığım günler oldu hiç istemememe rağmen. haftada1 kanamam oluyordu. ama şükür bu sefer tutundu.
dinlenmekle olsaydı ikinciyi çoktan doğurmuştum, önlem olarak kendini yorma diyorlar sanırım.

Çok teşekkür ederim değerli bilgilerin için.yatıyorum bende ayağa kalkıp biraz yürüyünce akıntı geliyor inşallah yarın güzel haberler alırım .sizde yaşamışsınız o koltuğa oturup kötü haber almak çok zor.hepinize güzel kolay geçen hamilelikler dilerim

Merhaba ben 7 haziranda dört haftalik hamile oldugumu ögrendim. 9 haziranda kahverengi lekeler oldu doktora gittim rahminde keseninde iyi oldugunu soyledi ilac vermedi.15 haziranda baska doktora hittim bebegim canlanmis rahimde kesede iyi durumda ama leke devam..porluton igne verdi bir tane.gunde iki defa kullanmam icinde progestan verdi.igneyi oldugum gunun aksami dayanilmaz agrilarim basladi..progestanı icmeyd basladigim gunden beri kanim kirmiziya yakin bir renge döndü ve artti, ve gunde sekiz saat sanci cekiyorum.doktor kanama artarsa haberleselim diyor.ilacin yan etkisi olabilirmiki

Arkadaşlar bu pıhtılaşma iğnesi için yapılan yorumlar çok fena korkmayan insanın bile korkusu oluyor.. yok göbeğiniz mosmor olacak, ağrıdan duramayacaksiniz gibi.. Tecrübeli olan anneler ve anne adayları bilgi verebilir mi acaba?

pihtilasma riskli bisey degilki ben gunde 2 defa igne olmak istedim cunku igne 12 saat koruyor diye ama doktorum hayir dedi pohtilasma oldugundan haberi olmadan 3 cocuk doguran var sende hunu tedavi amacli degil tedbir amacli yapiyoruz dedi eger bacagina pihti atilmis olsaydi bu sefer tedavi etmek icin kullancaktik korkma kafana takma dedi benimki homozigot faktor 5 ve ben 6000 lik igne kullaniuorum ayni zamandada coraspirine devam ediuorum umarim bebehinize hayirla kavusursunuz ama vucudunuza cok takmayin kismetinizde varsa hic bisey olmaz insallah

ayrica cok agriyo diyenlere bakip korkmayin herkesin agri esigi farkli ama oyle aman aman bi agri olmuyo zaten ilk zaman gobekden oluyosuniz ve gobekde ben hic agridigini hissetmedim ayrica gobekde morarma bile olmuyodu bebek buyuyunce simdi kola gectik kol morariyo ama vurus teknigini ogrenip damara denk gelmeyince ne agri oluyo ne morarma benim esim vuruyo bazen hadi vursana dedigimde zaten vurmus oluyo bazende damara denk geliuo hafif agriyo ama igne cikinca agri kalmiyo bide igneyi sikarken hizli degil yavas sikarsaniz daha rahat oluyo

Çok teşekkür ederim ne güzel açıklamışsın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…