Hamilelikde pıhtılaşma

bildiğim kadarıyla öyle bir yan etkisi yok. benim de kanamam oluyordu ama bir sorun çıkmadı çok şükür. sen yine de doktoru ihmal etme, ağrılarından ve kanamalarından da bahset. ultrasonda bir sorun görmüyorlarsa sen de her şeyin yolunda olduğunu düşünmeye çalış. inşallah sağ salim kucağına alırsın bebeğini.

23 haftadır her gün 1 tane yapıyorum. göbeğimden ve kolumdan yapılabiliyor. göbeğime kendim yapıyorum ama iki el gerektiği için kolumu ya hemşireye ya da yapabilen birine yaptırıyorum.
korkacak bir şey yok, bebeğini yaşatmak için buna mecbur olduğunu düşünmek acını hafifletiyor. bir süre sonra her gün iğne yapmaktan evet morluk oluşuyor, beze oluyor, bazen iğneden sonra kanıyor...bazen sadece iğne batarken bile acıyor, zaten o sıvısı insanı yakıp kavuruyor. böyle zamanlarda "ben daha doğum yapacağım" diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.
acısı sadece iğneyi yaparken ve bittikten sonraki 5dakika boyunca sürüyor. tabi gün içinde göbeğin eğilme gibi hareketlerle katlanınca morluk veya beze varsa acıyor, aynı şekilde kolun da bir yere yasladığında acıyabiliyor. ama alışıyorsun, haftalar geçtikçe rahatsız olmamaya başlıyorsun. günde 5dakika dayan, 9 ay idare et, sonra anne olacaksın. böyle düşünürsen katlanılmayacak bir şey değil.

herkeste aynı derecede tehlikeli bir durum değil zaten trombofili. ben daha önce birden fazla kez bebeğimi karnımda kaybettiğim için benimkinin riskli olduğunu biliyorum mesela. bazıları sadece 3 ay kullanıp bırakıyor mesela pıhtılaşma önleyici iğneyi, bazıları 9 ay, bazıları tek gebelikte, bazıları her gebelikte. bence kişinin taşıyıcı ya da hasta olması durumuna göre değişiyor. size de allah kolaylık versin.

Arkadaslar merhaba ben de 17 haftalik hamileyim ve gecen sene yaptirdigim pihtilaska testlerine gore sadece a1298c heterozigot digerleri normal.Su ana kadar gorustugum iki perinatolog ve kendi doktorum da dahil hepsi hicbirsey kullanmana gerek yok diyor.Bu haftaya kadar hic bir sey kullanmadim ama.ileri haftalarda bebegimi kaybetmekten cok korkuyorum.Bu gen mutasyonunda sizce igne yada ilaca gerek duyulmamasi normal mi? Aslinda cok guvendigim doktorlar gittiklerim ama bazen forumda benim degerime sahip olup bebegini kaybeden annelere denk geliyorum kafam cok karisik.

tesekkur ederim allah sizede kolaylik versin zor bende dusuk yasadim ama bizim ailede kimsede yok pihti ama hani korkutucu bisey gibi gosterip kimseyi tedirgin etmek istemedim cunku ben cok sorun yapiyodum ve doktorum bi yerine pihti atmamis tedbir amacli yapiliyor bu igne dedi bende doguma kadar kullancam ve 0.6 lik kullaniyorum normaldr 0.4 luk veriliyor diye biliyorim allah herkese kaldiracagi kadar yuk veriyor ben igneden yana zorlanmiyorim hatta ignelerimi biriktiriyorum bebegim dogunca etrafina yayip fotograf cekicem bunlara katlandim bebegine kavustum diye

güzel düşünmüşsünüz, fotoğrafı ilerde bizimle de paylaşırsanız sevinirim.

merhaba Bana Yardım edebilirmisiniz Pıhtılaşmam var ama doktor tavsiyesine ihtiyacım var istanbulda yaşıyorum

merhaba Bana Yardım edebilirmisiniz Pıhtılaşmam var ama doktor tavsiyesine ihtiyacım var istanbulda yaşıyorum
Merhabalar bendede pıhtılaşma var ben ilk sare davutoğluna gittim sonra emseyde profesör doktor ahmet göçmen e gidiyorum ikisinden de memnun kaldım

Kayıpların icin uzuldum canım bendede var pıhtılaşma bnde 2dusuk yasadım sebebi o olabilirmiş heterızıgot c 677..suan 12 haftalık hamileyim 6. Haftada ıgne ye başladım devam ediyorum ama kanamam olmadı dıgerlerındede yoktu ama kalpleri durmuştu protesgeran verdımı doktor

Merhaba benimde haziran ayinda dusugum olmustu..test yaptirdik pihtilasma cikmisti. Simdi yine hamileyim 6 haftalik..kese etrafi da kanama alani var fakat lekelenme yok bende..devlet hastanesindeki doktorumun biri kan sulandirici igne ve progestan hap verdi..prof olan özeldeki doktorum ise haftada bir proluton igne yapilcak ayrica diger igneyi bir gun durup bir gun yap dedi..kime inansam bilemedim

Alah tamamını erdirir ınsalah canım bende heterızıgot var bide hemozıgot olan var belki senın oyledır ınsalah kanaman olmaz ben igneyi hergün kendim yapıyorum ama sen doktorunu dinle senin durumuna gore tedavi uygular

Tsk ederim..amin ins allahim hepimizin bebegini korusun

Proluton depot insanin poposunu cok yakan bir igne ama dusuk yapmana engel olmasi acisindan cok faydali, zaten en gec 12.haftada birakirsin. Sana yine haftada 1 yetee demis, ben 3gunde 1 oluyordum o igneden:) progestan da ayni sekilde bebegin daha iyi tutunmasini saglayacak sana. Kan sulandirici igneye gelince, kullan dedilerse kullan bence. Doguma kadar hergun yaptim ben o igneyi, kisinin pihtilasma duzeyine bakip soyluyorlar kullanma miktarini, bazilari sadece 3ay kullaniyor, bazilari 2gunde 1. Kullanmadigin icin bebegine bir sey olursa kendini suclarsin, onlem amacli gibi dusun istersen sonucta vucudunun ihtiyaci olmasa pihtilasma cikmaz testte.

Cok tsk ederim ayrintili aciklamalarindan dolayi. Dogum yaptiniz galiba bebegin nasil bir sorun yoktur ins

Canım ben bu paylasımı yapalı cok olmus biz yine kaybettik iğne kullanmamıza ve cok dikkat etmemıze ragmen o zamnda progesteron verildi ama nasipmiş suan yedi ay oldu kaybedeli bir iki ay sonra tekrar cocuk istiyoruz hepimiz birbirimize dua edelim olurmu

Teşekkür canım Belirli bir sebebimiz yok aslına bakarsan histereskopi yapalım dediler yaptılar onuda rahimde ufak bir darlık var dedi duzeltıldı doktorumuz tam bi sebep degıl ama o olabilir dioruz başkada bir sey çıkmadı nasip diyoruz biz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…