hamilelikte abur cubur?

esra3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
646
328
53
kızlar bende yeni hamilelerdenim ve ilk bebişim:nazar:
size sorum şu;
nette araştırıyorum maydonoz nane dusuk yapar,yok mayonez zararlı,sucuk sosıs yemeyin vb.bu ne yaw ne yicem ben:KK64:
bu yazdıklarımdan ve cips falan mesela cnm istediğinde birazcık yesem bebeğe herhangibi bi etkisi var mıdır?
özellikle DR a soran oldumu onu merak ettim?
herkese teşekkürler

size sorum şu;
nette araştırıyorum maydonoz nane dusuk yapar,yok mayonez zararlı,sucuk sosıs yemeyin vb.bu ne yaw ne yicem ben:KK64:
bu yazdıklarımdan ve cips falan mesela cnm istediğinde birazcık yesem bebeğe herhangibi bi etkisi var mıdır?
herkese teşekkürler

canım abur cubur çok yememelisin, sucuk salam tarzını da pek yememelisin, yani bende çok seviyorum ama azaltmak durumunda kaldım, haftada bir ye abur cubur, sucuk salam da aynı şekilde çok güvendiğin kasaptan falan almalısın o şekilde yemelisin, bir müddet dişini sıkmalısın, ben de çok seviyorum abur cuburu falan ama, yani şöyle söyliyim abartmadığın taktirde haftada bir

canım abur cubur çok yememelisin, sucuk salam tarzını da pek yememelisin, yani bende çok seviyorum ama azaltmak durumunda kaldım, haftada bir ye abur cubur, sucuk salam da aynı şekilde çok güvendiğin kasaptan falan almalısın o şekilde yemelisin, bir müddet dişini sıkmalısın, ben de çok seviyorum abur cuburu falan ama, yani şöyle söyliyim abartmadığın taktirde haftada bir
zararlı diye ne yesem vicdan azabı çekiyorumda:KK51:
tmm zaten azar azar yiyorum cnm,sagolasın..
sizin bebişin cinsiyeti belli oldumu merak ettim,ayy çok heycanlı yaaa:KK24:

Ya bende cips ve mayonez delisiyim
cikolata kek saymiyorum bile....
yiyormuyum ....evet....
ilk ay her gun yiyordum simdi haftada 3

zararlı diye ne yesem vicdan azabı çekiyorumda:KK51:
tmm zaten azar azar yiyorum cnm,sagolasın..
sizin bebişin cinsiyeti belli oldumu merak ettim,ayy çok heycanlı yaaa:KK24:

evet canım belli oldu erkek :)) seni çok iyi anlıyorum zaman geçmez sana, başlarda bende öyleydim, biran önce zaman geçsin cinsiyetini tekmesini hissedeyim diyordum :))

ben seker yüklemesi yaptırmadım kızlar, ama olası bir seker hastalıgı riskine karsı, abur cuburu kestim, meyve yiyorum, canım sekerli birsey istediginde. cipsi bıraktım, mayonez yemiyorum cünkü bırakın hamileleri, normal yasamda da hiçbir faydası yok, bol bol meyve tüketin, ekmek pilav, ve unlu gıdaları coook az tüketmeye bakın, Allah yardımcınız olsun :):) :KK15::KK15::anneadayı:

evet canım belli oldu erkek :)) seni çok iyi anlıyorum zaman geçmez sana, başlarda bende öyleydim, biran önce zaman geçsin cinsiyetini tekmesini hissedeyim diyordum :))
Allah analı babalı büyütsün:KK9:
benim ilk olduğu için kız erkek farketmez,sağlıklı olsun hayırlı olsunda:KK5:
farketmez ama insan yinede dediğiniz gibi merak ediyor,cinsiyeti adı ne olacak kime benzeyecek bir sürü merak:confused:

ben seker yüklemesi yaptırmadım kızlar, ama olası bir seker hastalıgı riskine karsı, abur cuburu kestim, meyve yiyorum, canım sekerli birsey istediginde. cipsi bıraktım, mayonez yemiyorum cünkü bırakın hamileleri, normal yasamda da hiçbir faydası yok, bol bol meyve tüketin, ekmek pilav, ve unlu gıdaları coook az tüketmeye bakın, Allah yardımcınız olsun :):) :KK15::KK15::anneadayı:

bende yaptırsam mı yaptırmasam mı diye tereddütteyim canım

size sorum şu;
herkese teşekkürler
Kaçınmanız lazım olan en tehlikeli 3 şey hamilelikte şunlar; çiğ yumurta, pişmemiş et ve vücuttan atılmayan maddelere sahip yiyecekler ki bunlar zaten normalde çok riskli ve sağlıksızken, vücudumuzda yeni bir bebek oluşurken onu zehirlemek adına tabii ki daha sağlıksız ve riskli.
Mayonez çiğ yumurtadan yapıldığı için tehlikeli ve yenmemeli, çiğ olduklarından ve içindeki etlerin nasıl kurutulup sıkıştırılıp hazırlandığı belli olmadığı içim şarküteri ürünleri sakıncalı ve yenmemeli, aynı zamanda civa gibi vücuttan asla atılamayan şeyleri barındıran misal midye yemek ciddi derecede risk taşır ve yenmemeli. Ayrıca çer çöp yiyen büyük balıklar, konserve kutularda koruyucuların yığıldığı yiyecekler, paketlenmiş abur cuburlar, bol yağlı, bol tuzlu ve bir işe yaramayan tuzlular, glikoza batırılmış tatlılar, hazır meyve suları, asitli içecekler, kafein içeren kahve , kakao ve benzeri ürünler ile yeşil çay başta olmak üzere bitki çayları da hamilelikte kullanılmamalı.

Böyle okuyunca çok fazla geliyor ama bu yukardakilerin hepsi zaten sağlıklı insanın normalde de yememesi gereken zararlı şeyler, kaldı ki karnımızda bir mucize varken bunları yemek cidden o miniğe yazık etmek olur.

size sorum şu;
herkese teşekkürler
Canim maydanoz ve nane yiyebilirsin hiçbirşey olmaz sadece maydanoz suyu içme bitkisel çaylardan uzak dur. Benm doktorum çiğ et çiğköfte kola fnta tuz hamur bunlardan uzak dur dedi. Ben arada cips yiyorum ama 2 yad 3 tane nefsimi korlemek adına canim çok kola çektiğinde maden suyu iciyorm ama sade olanlarından meyve aromalı sıralardan uzak durmak gerek. Suck konusuna gelince guvelinir yerlerde üretilmiş sucukları yiyebilirsin ama salam sosis tavsiye etmiyorum.Süt icersende kesinlikle marketten alınan sütlerden içme mandıra sütü bulursan çok iyi olur. Hamileyken işlenmiş gıdalardan ne kadar uzak durursan o kadar iyi bebis için :) ben bazen bi yudum kola içtiğinde kız kardeşim sen ne kadar kötü bi annesinin diye söyleniyor. O bile yetiyor insana. Ve ben hamile olduğumu bilmeden önce kiraz sapı cayi ve maydanoz sapı cyi icicektim. Tam hazirliyordum bisey oldu ve yapıp icmedim bir hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. Aklıma geldikçe dua ediyorum Rabbime bebisimi koruduğu icin.

Sadece bir ay kullanılmış concord neo bebek arabası puset ve anakucağı(oto koltuğu) 2015 model. İlgilenenlere fotoğraf gönderebilirim yeni bir araba almış gibi olursunuz.

Back
X