• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte astım

mutebessim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
392
235
73
Merhaba, benim astimim var ve astimim hayatimi cok etkiliyor azcik efor sarfedecek seyler yapsam nefes darligi basliyor bende ve ben ileride Allah nasip eder de hamile olursam astimli bi sekilde bu donemi nasil atlatacagima dair bilgisizim. İlk aylar problem olmaz belki ama son aylar neler olacagini tahmin edemiyor en onemlisi dogum esnasinda astimim tutarsa diye korkuyorum aranizda astimli hamilelik geciren varsa nasil olduhunu anlatabilir mi

bunu bende merak ediyorum internetde türlü şeyler yazıyor ama yaşayan birisinden bilgialmak daha dogru olucaktır. Astım hastalarının gebelıkte 3/1 inde iyileşme 3/1 inde astımın şiddetlenmesi 3/1 indede değişim görünmüyormuş.Yapılacak en iyi şey sanırım etken faktörlerden kendini olabildiğince koruyup kontrole gitmek sürekli.Allah korusun yine netde gördum anne astım krizine girerse kanındaki oksijen azalacagı için bebegın gelişiminde olumsuzluklar olabiliyormuş.Bende astımım ama gebe değilim henüz. Bu konuda tecrubeleri annelerimizden yanıtları merakla bekliyorum.

Bende ne astim rahatsizligi var ne de hamileyim ama aklima su geldi. Atiorum yaz ayları daha sıkıntılı gecior hepimiz icin terlioruz su kaybedioruz aksamlari sical bunaltior falan. Belki hamileliginizin sonndonemini sonbahar kis aylarına getirirseniz daha rahat edersiniz. Uada siz astimli olarak kışın nefes zorluğu yasiorim diorrsaniz bu seferde son aylarinyaza getirin.

bunu bende merak ediyorum internetde türlü şeyler yazıyor ama yaşayan birisinden bilgialmak daha dogru olucaktır. Astım hastalarının gebelıkte 3/1 inde iyileşme 3/1 inde astımın şiddetlenmesi 3/1 indede değişim görünmüyormuş.Yapılacak en iyi şey sanırım etken faktörlerden kendini olabildiğince koruyup kontrole gitmek sürekli.Allah korusun yine netde gördum anne astım krizine girerse kanındaki oksijen azalacagı için bebegın gelişiminde olumsuzluklar olabiliyormuş.Bende astımım ama gebe değilim henüz. Bu konuda tecrubeleri annelerimizden yanıtları merakla bekliyorum.
Simdi bebek karinda agirlik yapacak bu da astim tutmasini kolaylastirir e hamileyken ilac kullanilamiyor ventolin kullanamazsam diye cok korkuyorum ben bu halimle bile her gun sknti yasarken o durumda olabileceklerden cok korkuyorum

Korkmayin. Hamile kaldiginizda doktor kontrolunde olacaksinix. Benim arkadasim 8 ayda astim krizi tutmustu. Hemen acile gidip oksijen almisti. Bebek etkilenme misti. Bilemiyorum belki daha onceleride atak gecirmistir .benim yanim da ilk defa olmustu. Bende cok korkmustum. Ama kiz cok bilincliydi. Merak etmeyin doktorunuz size uygun bir tedavi verir.

Korkmayin. Hamile kaldiginizda doktor kontrolunde olacaksinix. Benim arkadasim 8 ayda astim krizi tutmustu. Hemen acile gidip oksijen almisti. Bebek etkilenme misti. Bilemiyorum belki daha onceleride atak gecirmistir .benim yanim da ilk defa olmustu. Bende cok korkmustum. Ama kiz cok bilincliydi. Merak etmeyin doktorunuz size uygun bir tedavi verir.
İnsan korkmadan edemiyor iste ben merdiven ciktigim zamanda bile tikanirken hamilelikte ilac kullanamayinca cok zorlanacagimi dusunuyorum internette arastirma yaptim kimisi hamilelik doneminde astim geciyor demis ama bu nasil oluyor tam anlayamadim ben hamilelik doneminde daha da artar diye dusunmustum

Merhaba
Biorezonans ile astım tedavisinde başarı oranı %80 'lerın üzerindedir.Önce nelere alerjiniz olduğu tespit edilir.Sadece polen değil besn maddeleri de önemlidir.Kanınızdan hangi gıdalara , polenlere , katkı maddelerine intoleransınız var bakılır.Son yıllarda " york testi " adı altında mutlaka duymussunuzdur bu terimi.Alerjen maddeler tespit edildkten sonra biorezonans cihazı ile alerjenleriniz giderilir.Klasik tıpta ve gıda toleransı yapılan merkezlerde sadece tespit yapılır alerjen giderilmesi yapılamaz.
İstanbul'da iseniz gıda tolarens testinizi ücretsz yapabilirim , nelere alerjniz olduğunu öğreneblirsiniz.

Merhaba
Biorezonans ile astım tedavisinde başarı oranı %80 'lerın üzerindedir.Önce nelere alerjiniz olduğu tespit edilir.Sadece polen değil besn maddeleri de önemlidir.Kanınızdan hangi gıdalara , polenlere , katkı maddelerine intoleransınız var bakılır.Son yıllarda " york testi " adı altında mutlaka duymussunuzdur bu terimi.Alerjen maddeler tespit edildkten sonra biorezonans cihazı ile alerjenleriniz giderilir.Klasik tıpta ve gıda toleransı yapılan merkezlerde sadece tespit yapılır alerjen giderilmesi yapılamaz.
İstanbul'da iseniz gıda tolarens testinizi ücretsz yapabilirim , nelere alerjniz olduğunu öğreneblirsiniz.
Alerjimin oldugu seyleri ogrendim ama tedavisi olmadigini soyluyorlardi

Klasik tıpta alerji tedavisi yok dogru.Sadece ilaçlarla baskılama yapılıyor.Anlık olarak şikayetleriniz geciyor.Fakat biorezonans tedavisinde ( tamamlayıcı tıp olarak geciyor ve doktorlar uyguluyorlar. ) alerjilerinizden kurtulabiliyorsunuz.57 yaşında astım hastası kayınvalidem bu yöntem sayesinde astımdan kurtuldu.Doktor olan kızkardesimin eşi yaptı uygulamayı.

[Q"mutebessim, post: 36938520, member: 619504"]Merhaba, benim astimim var ve astimim hayatimi cok etkiliyor azcik efor sarfedecek seyler yapsam nefes darligi basliyor bende ve ben ileride Allah nasip eder de hamile olursam astimli bi sekilde bu donemi nasil atlatacagima dair bilgisizim. İlk aylar problem olmaz belki ama son aylar neler olacagini tahmin edemiyor en onemlisi dogum esnasinda astimim tutarsa diye korkuyorum aranizda astimli hamilelik geciren varsa nasil olduhunu anlatabilir mi[/QUOTE]

Hamileyim ve astimim var normalde ilac ve fisfis kullanyrm ama pek duzenli kullanmiodum nirmalde ayda bi kotulesiodum haplara baslayp braz iyi oluyodum snra tekrar brakiodum haplari hamile kalnca hc kullanmadm tbi suan 31 haftalik hamileyim ikk baslarda sorun yasamdm tabi nefes darligi tikanmalar oluyfu ara sira ama ck siddetli degl su son 3 4 haftadr braz daha zorlasti grip uzerine astim burun tikanikligi btmeyen oksuruk gece nefes alamamak baya zor tbi geceleri uyuyamdmi blyrm nefes alamyip da ama su bikac gundr daha iyiyim oyle byle gecio iste :)

Ben hamileliğimin 5. Ayında astıma yakalanmıştım alerjk olduğu için grip gibi gezdim son aylarımda hatta grip olmuştm hamile olduğum için ilk 3ayın içinde oldum için wermediler astıma çewirdi 5aylıktı bebeğim 5gün hastanede yattım doktr kontrolünde werdiler herşeyi öksürmekten bebeğim düşücek gibi oluodu doğuma kadar astım ilaçlarımı hepsini kullandım ben fıs fıs olanların zatn kana geçmiolar hap olan kortizonlar yasakki onlar geçio.emzirirkende kullandım bişey olmadı ama fısfıslar arkadaslar.yurtdısında arastırnaya göre erkek çocuklarına hamile olanlar astımı daha hafif geçiomuş yawaslatıomus gercekten bende öle oldum bi 5.ayımda kötü olmustum şimdi astım ilacı bayadır kullanmıorum grip oldumda 5gün kullanıp bırakıorm.şisi daha kötü bi hastalıkla uğrasıorum keşke sadece astım kalsayms ona bile razıydm

Merhaba, benim astimim var ve astimim hayatimi cok etkiliyor azcik efor sarfedecek seyler yapsam nefes darligi basliyor bende ve ben ileride Allah nasip eder de hamile olursam astimli bi sekilde bu donemi nasil atlatacagima dair bilgisizim. İlk aylar problem olmaz belki ama son aylar neler olacagini tahmin edemiyor en onemlisi dogum esnasinda astimim tutarsa diye korkuyorum aranizda astimli hamilelik geciren varsa nasil olduhunu anlatabilir mi

GEÇMİŞ OLSUN
GEBELİK GİBİ KENDİNE MUNSAHASIR zorlukları olan bir süreci
birde çeşitli rahatsızlıklar ile geçirmek elbetteki tahammülü zorlaştırır

ancak ben şunu gördüm ki
gebelik bazı hastalıkları
kuluçkaya yatırıyor

doktorunun tavsiyelerini uygulayarak
bu süreci aşabileceğine inanıyorum

şimdiden bunların derdi ile tasalanma
bu da en büyük tavsiyem

zira gebelikte
KAYGI VE TASA da olumsuz etkilere neden olur