Hamilelikte az kilo alanlar yardım etsınnnn!!!!!!!!!!

ben de hamileliğim boyunca 9 kilo aldım deli gibi yememe rağmen ve doğumda 7 si gitti 2 kilo fazlam vardı şimdi eksiğim var:) 55 ile hamile kaldım 64 ile doğuma girdim şuan 52 kiloyum:)
Nasıl bukadar az kilo almayı başardın çok iyi

Bende 9 kilo aldim toplamda kilolu bir bayan ve 35 yasinda olunca dr diyetisyene yonlendirdi sadece ilk 3aylik donemde gittim diyetisyene, bir liste yapti benim yasam stilime uygun oglen 12 de kahvalti 4 te atistirma aksam 7 de yemek sonra meyve falan filan yanii bir uzman is gorur.Sonra 4.ayda kanamam oldu gidemedim ama sistemi cozdum aynen uygulamaya devam ettim. :)

O kadar şeker, ekmek, hamur işi yememe rağmen 13-14 kilo aldım hamilelikte. O da benim kilom değil, genişleyen rahim, plasenta, bebegin kendi ağırlığı diye düşünüyorum. Çünkü şu anda hiç kilo kalmadı, hamilelik öncesine geri döndüm. Masaallah deyin :)

Ben 6.5 kilo aldim 35 haftalik dogum yaptim belki 1-2 kilo daha alirdim erken zamaninda gelseydi

Kızartma, yaglı, hamur işi, patates, makarna pirinç yok.
Tam yaglı yoğurt (ev yoğurdu) bol bol et balık, sebze, bol zeytınyaglı salatalar sebze yemekleri, çig kuruyemişler (dikkar kavrulmuş olmaz) bunlar ile dikkat ediyorum.

Bu arada meyve kilo yapar. Az yemek gerekir. Hatta akşam kesinlikle yemeyin meyve. Yerine yoğurt süt tercih edin

Benim de yillardir veremedigim kilolarim vardi. Simdi hamile kaldim yaklasik 72-73 kiloyla. Bakalim , sadece kilo vermek icin degil saglikli beslenmek icin dikkat etmeye calisiyorum umarim cok kilo almam. Benim de dikkat etmeye calistiklarim

*her gun bol su
*kahvaltida 1 yumurta, 1 brdk sut , peynir , ceviz , ve yesillik
*her gun yogurt yemeli
*abartmadan meyve _gunde 1-2 porsiyon_ (ben de insulin direncine meyil oldugu icin dr yaninda sut peynir yogurt gibi bi besinle tuketmemi tavsiye etti)
* et, balik, kurubaklagil donusumlu olarak haftada 2ser kez. Tavuk yiyorsaniz o da eklenebilir listeye ama dogal beslenmek önemli Köy tavugu olmadikca bence bosverin :))
* diger ogun sebze olmali. Bol sebze yemek onemli.
*bir rahatsizliginiz kanama vs yoksa yuruyus önemli , ben yapamıyorum..
*cevizi kahvaltida yemeseniz de gun icjnde tuketmek faydali. Badem findik gibi kuru yemislerin de kavrulmamis olmak sartiyla dozunda tuketilmesi iyi

Merhaba, bu kilo isi biraz garip benim icin cünkü ayda bes alti kilo aldigim oldu. Ama ne var ki bütün kilolar ilk üc ayda gitti. 21 kilo aldim toplamda ama ilk bes ay 50 kiloydum. sonraki dönemde 21 kilo aldim. Siddeli bulantilarla 48 kiloya inmistim. Yani besinci aydan sonra birden aldim. Her zamanki gibi yedim ictim ama cok kilo aldim anlasilmaz bir durum. Vucut ne kadar isterse o kadar aliyor tabi bizlerde saglikli beslenmeliyiz. Ben ne yaparsam yapayim o 21 kiloyu alacaktim gibime geliyor. sonrasinda da cok kolay gittiler.

54 kiloyken hamile kaldım. Mide bulantım çok oldu.51e kadar düstüm. 60 kiloyla doguma girdim.
#Hamur işine hamileyken çok gömūlmeyin.dogum sonrası süt icin mayalı seyler yiyebilirsiniz aklınzda olsun süt yapar.
#size lazım olan ve asla es gecmemeniz gereken kalsiyum.bol bol sūt ve sūt ūrūnleri tūketin.
#kilo almamaya calısmak yerine.dengeli ve duzenli beslenmeye çalışın
#canın tatlı mı istedi? Gün kurusu kayısı ye. Ya da kuru üzüm vs
#bol bol et ye. Demir deposu
#bol bol yürü.dogumunuzu da kolaylastırır.bana bi prof her gūn 5km yürü demisti temponu sen belirle.son aylar yavas tempo.ilk aylar risk yoksa biraz daha hızlı olabilir.
#işlenmemiş kabak cekirdegi,fındık, fıstık,badem ye. Her gūn bir avuc cevizi ihmal etme.

12.haftadan sonra çatlak kremi kullanın mutlaka dūzenli olarak. Lierack öneririm. Ben de arkadaslarımın önerisiyle aldm.cok memnun kaldım. Çatlaklar icin bir numara diyebilirim. Elimde ūç tūp var. Isteyen varsa özelden yazabilir.uygun fiyata verebilirim.

He bi de kasmayın kızlar. Bu mucizeyi doya doya, tadını çıkara çıkara yaşayın

Boool bol fotograf çekilin nette gūzel hamile fotografları ve bloglar var ;-)

12 kilo aldım 37. Haftada 3010 gr. Doğurdum oğlumu ama benim kan pıhtılaşmam vardı kilo almamam gerekiyordu üstüne hamilelik şekeri eklenince tüm hamilelik boyunca diyet yaptım denebilir her öğün 1 dilim ekmek beyaz ve kepekli ekmek hariç diğer ekmekler her öğün yoğurt günde 3 porsiyon meyve hemen sonra süt/ayran/yoğurt şekeri dengelemek için şekeri yüksek olan meyveler hariç kavun,incir,kayısı gibi çiğ badem ve ceviz tabi yediklerimin hepsi ölçülü ve sayılı canım istemedi mi çok istedi ama bebeğim için dikkat ettim

Günde 3 litreye yakın su ve bol yürüyüş normal doğum yaptım çok faydası oldu 3 ıkınma doktorun tabiri ile çok güzel hamilelikler ve hayırlı doğumlar dilerim
BiZim gibi uykusuZ hecelere hazır olun

Bu iş biraz genetik le alakalı, annem çok kilo almamış bende 65 le başlayıp, 11 kilo aldım, 33 yaşındayım, doğumda 6 kg gitti, ilk 10 günde 3 kg daha gitti, 1 ay sonunda eski kiloda dönmüştüm...

Dr um çok hassasti kilo konusunda, bi ay 3 kg aldım diye sitem etti, ertesi ay 1 kg aldım. Tabi çok kastim:)
Genelde abur cubur yerine 2-3 porsiyon meyve tukettim. 2-3 litrede şu... çalıştığım için yürüyüş film yapamadım fazla ama gün içinde hareketliydi yine de....

Hepinize sağlıklı hamilelikler :)

Hamur işi vs yemedigim halde 1 ayda 4 kg almış biri olarak meyve derim ben. Kızımda da oğlumda da 13 kg ile doğuma girdim.biri 2.5 yaşında biri 6 aylık. Benim asıl sorunum emzirmede kilo almak. 5 kg fazla ile 40 im çıkıyor ama su an 13 kg fazlam var. ((

Ben 72 kilo ile hamile kaldım şu anda 36. Haftada 76 kiloyum. Dr un verdiği tüm vitaminler ve demiri de aldım.. Protein ağırlıklı beslendim tüm gebelik süresince.. Zaten kilolu hamile kaldığım için Dr um 5-7 kilo arası al demişti.. Hedefi tutturduk gibi

Ben 50 kilo ile hamile kaldım 58'de bitti ekstra bir şey yapmadım ama neredeyse hiç aşermedim ve ilk aylarım çok kötü geçti hep bir grip hali bitkinlik, uyuma isteği vb. Doğumla anında 3 kilo gitti artık geri kalanını da vereceğiz :)

Abur cubur yemedim gercekten guzel beslendim ilk gebeligimde hemen hergun yurudum 9 kilo aldim.2.gebeligimde pek yuruyemdm ama yine guzel beslendim abur cubur yemedim 4 kilo aldm.

İlk gebeligimde 20 kilo aldim ama yiyerek degil tiroid ilaclariyla vucut bildigin odem topladi yoksa o kilo 3 ayda gitmezdi odem olmasa suan yine hamileyim ve yine tsh yiksrk cikti ilaca tekrar baslicam yine kilo alcam pffff

Hamilelikte nasıl saglıklı az kılo ile doguma hazırlanılır????

lütfen bayanlar tecrubelerınızı beklıyoruzzzzzzzzzzz
ben 18. haftada sadece 1 kılo almısım normalde de boyle cok az alırım ve hıcbır zaman 4-5 kılo aldıgımı bılmem en fazla 2 alır verırım normal bunyem böyle demek ıstedım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…