Hamilelikte B12 vitamin eksikliği yaşayanlar yardimm

Şimdiye kadar çok şükür tahlillerim hep normal çıktı hamileliklerim de yada diyet yaparken de
bu sefer neden böyle oldu bilmiyorum
Vejeteryan da değilim.
Decavit ve demir hapı kullanıyorum hemde hiç kullanmadigim kadar uzun süredir neyse bunda da bir hayır var dır
Ben derim ki başka bir hastanede tekrar b12 testi yaptırın. Ne fark eder demeyin. Laboratuar dan laboratuar a değişiyor. Ne dolaplar dönüyor bilemezsin

Arkadaslar 35.hafta içindeyim bugün kan tahlili yaptırdım b12 vitamini düşük çıktı (145 deger)
Nette bir çok olumsuz yazılar var
Dr. randevuma bir hafta var :KK43:
Çok tedirgin oldum bu durumu yaşayanlar var mı bir sorunla karşılaştınız mı
Yoksa boşuna mı telaşlandım

Uzun sure olmus siz bu yaziyi fakat bisey sormak istedim22 haftalik hamileyim benim de degerim altinda cikti dok sordum dahiliye gitmeme gerek var mi yardimci olursaniz sevinirim

Doğuma az kalmış zaten doğumdan sonra iğne olarak arttırırsın d vitaminine de baktır

Ben et çok tükettiğim halde benim de sürekli düşük niye anlamıyorum. Ben de gebelik düşünüyorum haftaiçi gidip tahlil filan yaptıracağım. İnşallah senin de bir sorun yoktur ama yerinde olsam arardım belki eczaneden b12 alıp başla der doktorun. Niye bir hafta bekleyesin ki

Ewet baktim balik hapina basladik bakalim gerek yok vitamin ilaci kullanman yeerli dedi aama 166 cikti 187

balik yagini doktor mu verdi?
balik yaginda yuksek oranda a vitamini de var ve bu sizin icin zararli olabilir.
neden eczaneden b komplex vitamin almiyorsunuz?
bunun yaninda folik asit kullanmaya devam edin,eger hala dusuk cikmaya devam ederse igne istersiniz doktordan,10 igne kadar vuruyorlar degerler yukseliyor.

Uzun sure olmus siz bu yaziyi fakat bisey sormak istedim22 haftalik hamileyim benim de degerim altinda cikti dok sordum dahiliye gitmeme gerek var mi yardimci olursaniz sevinirim

Benim dr um b12 vitamini verdi.
Günde 2 tane içebilirsin demisti ben 1 tane iciyorum
Doğumdan sonra ignesini vurulabilirsin dedi ;)

balik yagini doktor mu verdi?
balik yaginda yuksek oranda a vitamini de var ve bu sizin icin zararli olabilir.
neden eczaneden b komplex vitamin almiyorsunuz?

bunun yaninda folik asit kullanmaya devam edin,eger hala dusuk cikmaya devam ederse igne istersiniz doktordan,10 igne kadar vuruyorlar degerler yukseliyor.

Cnm ewet dok verdi balik ilacimi folik asit 2 seneye yakin kullandim ben tam 18 ayda hamile kaldim oyle bisey demedi kullan diye

Siz ne kullandiniz b12 eksikligi icin yardimcu olursaniz sevinirim? Bebege etkisi olurmus mu eksikligin bilginiz var mi?
Valla onu sormadım ilacı aldıktan sonra farkettim hamileler kullanmaz diyo du
Sağlık ocağında ki ebe ye sordum o da sen yazılana bakma onlar tedbir amaçli yazıyorlar dedi dr ma sormadım bugün kontrolüm vardı yine unuttum iyi mi :)
Yapcak bişey yok sanırım eksikligi de zarar sonuçta :(
İlaç ismini mi istiyorsun özelden atabilirim;)

Back
X