Hamilelikte Bahar Alerjisi

ThankfulNovember

Oğlum,canımdan canımm
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2008
3.710
4.258
698
Arkadaşlar 26 haftalık hamileyim.Geçmeyen bir bahar alerjim var.Doktorum ilaç vermiyor ama ne uyku uyuyabiliyorum ne normal hayatımı sürdürebiliyorum. Evde maske ile geziyorum ama o da kar etmiyor.Günde belki 100den fazla hapşuruyorum.İlaç kullanmadan halledebileceğim bir yol var mı? Benim gibi olanlar neler yaptı?

Bende aynıyım canım sürekli burnumu çekiyorum bi akıyo bi tıkanıyı hasta gibi geziyorum sesim kapalı.hapşurup duruyorum.doktor hiç bişey vermedi.geçer dedi.ama bir aydır ben böleyim.bağ bahçe olan yerlere gitme falan dedi doğal yoldan c vitamini falan dedi.

Arkadaşlar 26 haftalık hamileyim.Geçmeyen bir bahar alerjim var.Doktorum ilaç vermiyor ama ne uyku uyuyabiliyorum ne normal hayatımı sürdürebiliyorum. Evde maske ile geziyorum ama o da kar etmiyor.Günde belki 100den fazla hapşuruyorum.İlaç kullanmadan halledebileceğim bir yol var mı? Benim gibi olanlar neler yaptı?

Valla bende de cok fena hapsirma buruk akmasi burun tikanmasi bogaz sismesi falan cok fena. ama siz hamile oldugunuz icin mecburen ilac kullanamzsiniz ama sunu soyleyim bende ilac kullanmamayi tercih ediyorum ilaclara bagimli yasamayi reddediyorum. Cogu sersemletiyor ve uyku yapiyor.
Tozdan uzak durun, antibakteriel yastiklar ve kiliflari var sanirim onlari kullanin bol su icin c vitamini vucudunuzun guclendirin. Disari cikarkende ruzgarli havalardan sakinin gozluk takin. Sapka takin, disardan eve geldiginizde sacinizda da cok polen toz alerjen birikiyor yataga goturuyorsunuz sonra. Kapaliysaniz sorun yok ama degilseniz bari yataken saclariniz kapatin daha rahat edersiniz. Yattiginiz odadaki haliya da dikkat edin.

Bu alerji hep mi var hamilelik mi tetikledi

Hep varsa zaten halıları kaldırıp havlu çarşaf vs sık değiştirip Tüysüz kullanmayı vs uyguluyordunuzdur

Genelde hamilelikte azalıyor arkadaşlardan duyduğum ama sizinki tetiklemiş güneşten de uzak durun yeşillik vs den de

Az kaldı bitecek hepsi diye kendinizi telkin edin

Ha bu arada ben makyaji parfumu hatta sprey formundaki deodoranti, kokulu parfum icere yuz kremlerini falanda biraktim hepsi rahatsiz ediyor kasindiriyor falan. Sadece dogal icerikli sabunla yikaniyorum sacimada yine dogal bir sampuan aldim cunku vucut bu durumda oldugundan daha fazla duyarli ve hassas oluyor. Sizede tavsiye ederim hem hamilesiniz zaten kullanidiginiz seylerin icerikleri ne kadar temiz olursa o kadar iyi olur.

Sağolun arkadaşlar dediklerinizi uyguluyorum günde 2 kez duş alır hale geldim saçımda birikiyordur diye.Herşeyi doğal kullanmaya çalışıyorum ama geçmiyor :( Hamilelik bazı bünyelerde arttırıyormuş alerjiyi.Aslına bakarsanız bende ne arta ne azalma var her seneki gibiyim.Sadece ilaç ve çay içemediğim için kötüyüm resmen enerjimi sömürüyor. Geçen sene alerji için bir karışım çay yaptırmıştım aktara daha doğrusu astım içindi.Baya iyi gelmişti,tabi bu sene onu da içemiyorum ..

Hamilelikte de kullanilan ilaclar var, doktorunuz neden bu kadar zorluyor sizi anlamadim. Ben kullanmistim su an emzirdigim icin hala daha kullaniyorum. Oyle bir gunluk birsey degil ki bahar alerjisi? Oyle maskeyle bilmem neyle gececek olsa benimki de gecerdi.Baska bir doktora mutlaka danisin. Ben doktoruma sorar sormaz ilac ismi vermisti htta bulabilecegim ezcaneyi bile soylemisti

Back
X