• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAMİLELİKTE BATIL İNANÇLAR VE KARŞILAŞANLAR ANNELERANNELER

kkarems

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
1.268
982
123
Benim ilk duyduğum saçlarını kestirme bebeğin ömrü kısalırmıs rivayetinde ( Allah korusun tabi ki ) sizinde duyduklariniz veya yapipta karşilastiklariniz var mi , sahiden bu batıl inançlar çıkabilecek bir inanış mı ?

Benim ilk duyduğum saçlarını kestirme bebeğin ömrü kısalırmıs rivayetinde ( Allah korusun tabi ki ) sizinde duyduklariniz veya yapipta karşilastiklariniz var mi , sahiden bu batıl inançlar çıkabilecek bir inanış mı ?

bn kestirdim canım..ameliyat olmuştum,uzun saçla rahat edemedim kestirdim hamileydim..neden böyle söylenir anlam veremedim,mantıklı gelmedi ve yaptım..

sakız çiğneme bebek çk salyalı olurmuş dıyede bır başlık vardı buralarda..valla sinidirm için bn hergün çiğniyorum..nasılsa diş çıkaracağı zaman öyle olacak..bu doğal..sakızla alakası yok..

gizli saklı bir şey yeme,doğum lekesi olur dıyede duydum..bikaç kişi tuttu benım diyor ama bilemem tabi..

Ayy oyle cokki ya bana soylenenleri yazayim sakiz cigneme cocuk devMli kaka yapar sacini kestirme bebegin omru kisalir yilana bakma dili disarda olur bebegin :) gul koklama gul cikar biyerinde ciger elleyip biyerine surme bebekte leke olur :)

Uyuyan güzel gibi uyumak lazim sanirim , en son zeytini bir yerine düsurme mevsimi gelince bebeginde zeytin lekesi cikar dustugu yere diye duydum...bakalim daha neler duyacağim :KK47:

Bende pek inanmıyorum nedense bunlara ama denemek amaçlı ciğer elleyip ayağımın altına ufak bi dokunuş yapsammı dedim de eşim izin vermedii :63:

Bende pek inanmıyorum nedense bunlara ama denemek amaçlı ciğer elleyip ayağımın altına ufak bi dokunuş yapsammı dedim de eşim izin vermedii :63:

Benimse bir kac gunden beri sakarligim ustumde , acaba cocugun ayagi da morarir mi eli de yanar mi deyince esimi telaseye veriyorum olan da var olmayan da ama tek bildigim siniri de stresi de mutluluguda hissetmesi ve tepki vermesi :KK19:

Benimse bir kac gunden beri sakarligim ustumde , acaba cocugun ayagi da morarir mi eli de yanar mi deyince esimi telaseye veriyorum olan da var olmayan da ama tek bildigim siniri de stresi de mutluluguda hissetmesi ve tepki vermesi :KK19:
kıpraşmaları başladımı peki 16 haftalıksın

kıpraşmaları başladımı peki 16 haftalıksın

İfade edemiyorsun ama hissediyorsun birseyler oluyor icinde cok fazla degil tabi ki ama halsizim genelde ve agrilarim istifralarim hala devam ediyor ama, hadi bugun boyle yapalim soyle yapalim deyince sanki bana destek oluyor gibi de degil belki de annelik psikolojisi:) senin nasil hissediyorsun kendini

Midem yanıyor bebek saçlı olduğu için diyolar oysaki bebeğimin ayakları mide altında kafası aşağıda doğum pozisyonunda nasıl saçı mideme değecek :)))

İfade edemiyorsun ama hissediyorsun birseyler oluyor icinde cok fazla degil tabi ki ama halsizim genelde ve agrilarim istifralarim hala devam ediyor ama, hadi bugun boyle yapalim soyle yapalim deyince sanki bana destek oluyor gibi de degil belki de annelik psikolojisi:) senin nasil hissediyorsun kendini
Ben iyiyim şükür ya.
Uyku dışında bir problemim yok.

Ayy tavuk boynu ye bebek boynunu tutsun sonra yılan izleme dediler çokça
Saç kestirme kestirdim çokda rahatladim

Midem yanıyor bebek saçlı olduğu için diyolar oysaki bebeğimin ayakları mide altında kafası aşağıda doğum pozisyonunda nasıl saçı mideme değecek :)))

Mide yanması bende de var ama su sac meselesi dogru gibi sanki genel de cevrem de masallah saclidl doganlar hep annesine cektirenler bulanti yanma vb :anneadayı:

Ayy tavuk boynu ye bebek boynunu tutsun sonra yılan izleme dediler çokça
Saç kestirme kestirdim çokda rahatladim

Bende kestirmek istiyorum da tereddutteyim yine de esim inaniyor batillarin yaninda kundak atısmamiz bile oldu dun aksam :))

Mide yanması bende de var ama su sac meselesi dogru gibi sanki genel de cevrem de masallah saclidl doganlar hep annesine cektirenler bulanti yanma vb :anneadayı:
Ben mide yanmasınada inanmıuorum valla karnım davul gibi midem sıkışmış kalmş tabi yanar.. bebeğin başı aşağıdayken midemle ne alakası olabilir ayrıca..

Bende kestirmek istiyorum da tereddutteyim yine de esim inaniyor batillarin yaninda kundak atısmamiz bile oldu dun aksam :))
Canım valla uzundu benim saçlarım kışın bi de yıkarsın kurumaz çok dökülüyordu bi de rahatladim açıkçası sinüzit var bi de bende ıslak kalmaması gerekiyo

Ben de inanıyorum mide yanmasına benim çok midem yandığında bi program var gebelik takibi o zaman orda bebeğin saçlarının çıktığı yazıyodu

Ben de inanıyorum mide yanmasına benim çok midem yandığında bi program var gebelik takibi o zaman orda bebeğin saçlarının çıktığı yazıyodu

Sen bizden bayagi tecrubelisindie bu konuda masallah 27 haftalik :) daha neler yasayacagimizi senden ogrensek iyi olur :oops: cinsiyetini ne zaman ogrendin ayrica bana 16 haftalikken soyledi yani daha yeni ve kesin dedi ama supheliyim :KK37:

Burdada canin bisi cektigi anda sakın bi yerini kaşıma derler izi çıkarmış. Bide gizlice bişi aserip yerken birine yakalanmamak icin saklarsan sakladigin yerde izi cikar derler ki onun kaniti da bende var annem cikolata yerken kucuk teyzeme yakalanmamak icin bacaginin yanina saklamis bende de bacagimin kenarında dogum lekem var ufak kinder cikolata buyuklugunde tenimden koyu tonajli ustunde de findik parcalari gibi lekeler var :) alakasi vardir yoktur bilemem normalde hayatta inanmam bu tarz batil inanclara hele ki sac kestirme bebegin ömründem gider konusuna hayatta inanmiyorum

Burdada canin bisi cektigi anda sakın bi yerini kaşıma derler izi çıkarmış. Bide gizlice bişi aserip yerken birine yakalanmamak icin saklarsan sakladigin yerde izi cikar derler ki onun kaniti da bende var annem cikolata yerken kucuk teyzeme yakalanmamak icin bacaginin yanina saklamis bende de bacagimin kenarında dogum lekem var ufak kinder cikolata buyuklugunde tenimden koyu tonajli ustunde de findik parcalari gibi lekeler var :) alakasi vardir yoktur bilemem normalde hayatta inanmam bu tarz batil inanclara hele ki sac kestirme bebegin ömründem gider konusuna hayatta inanmiyorum

Amanin ben zaten kasiniyorum ozellikle karin bolgem canim cektigi anda da bi de ustune sakarım yine bugun elimi kizgin yağa soktum yemekleri yetistireyim derken Allah ım sen koru yavrumu:) :KK17:

Back
X